Tek

Otrokom šport, gibanje in igranje v naravi pomeni svobodo. Zato je izredno pomembno, da ob tem nosijo obutev, ki jim nudi stabilnost in varnost.

Otroška stopala se razvijajo

Pri Salomonu skrbijo, da so čevlji za otroke  izdelani na enakem nivoju, kot modeli za odrasle, vendar jih prilagajajo otroškim stopalom, ki še rastejo. Dolgoletne izkušnje in preučevanje različnih vrst stopal uveljavljeni znamki, kot je Salomon omogočajo, da proizvaja kakovostno otroško obutev.

Prilagajanje tehnologij za odrasle za otroška stopala

Otroški čevelj mora biti po zmogljivosti primerljiv čevljem za odrasle. Zato je Salomon posebno pozornosti namenil neoviranemu razvoju otrokovega stopala. Glavni namen tehnologij v otroških čevljih so spodbujanje naravnega gibanja otrokovih stopal, povečano udobje med aktivnostjo, zaščita in vzdržljivost neodvisno od vremena.

Preprosto obuvanje in sezuvanje

Vrhunske in trpežne vezalke Quicklace™ so otrokov najboljši prijatelj. Z njihovo pomočjo čevelj stopalo odlično oprime po celotni dolžini. Običajno zavezovanje ni več potrebno, zato je obuvanje sedaj še bolj enostavno. Odvečni del vrvice otroci preprosto popravijo v priročen žepek na jeziku copata. Za čisto najmlajše otroke (s številko čevlja do 31) so čevlji opremljeni z običajnimi vezalkami in ježkom.

Dinamična igra? Ni problema!

Otroci se v valu navdušenja hitro spozabijo in z mislim ostajajo le pri igri. Da bi bil korak čim bolj varen in brez zdrsov, so pri Salomonu razvili podplat Contagrip®, ki slovi po visoki zmogljivosti ter dobrem oprijemu. Zato je tveganje za zdrs ob nerodnem stopanju, manjša, prav tako pa skrbi staršev.  V podplatu so uporabljene najbolj trpežne zmesi, zato je oprijem odličen tako na trdih kot mehkih površinah, otroci pa tempu sledijo brez težav. Ojačana tkanina preprečuje trganje, zaščitna gumijasta kapica pa ščiti prste pred neprijetnimi udarci.

Ponudbo otroških čevljev Salomon najdete v prodajalnah Intersport in  v spletni trgovini.