Povzetek

Ostali športi

S sankami, drsalkami in krpljami je zima lahko zelo zabavna.

Ko gospa Zima s tisočerimi snežinkami pobeli pokrajino, se začne del leta, ki mu še najbolj pristoji pridevnik – čaroben. Otroci se razveselijo radosti, ki jih prinaša zima, odrasli pa se spominjajo romantičnih časov, ko so tudi njih prevevali ti siti občutki.

Moč te čarobnosti je tolikšna, da pozabimo na mraz in ostale nevšečnosti. Oblečemo si topla oblačila in se odpravimo v naravo, ki na vsakem koraku preseneča s svojo pravljično podobo.

In zima seveda ni samo smučanje. Tudi tisti, ki se ne predajajo vijuganju po belih strminah, lahko najdejo številne druge aktivnosti, s katerimi si popestrijo zimske dni. Sankanje zagotovo še vedno velja za eno izmed najbolj priljubljenih zimskih radosti. V drvenju na sankah uživajo mladi in stari. V Sloveniji je namreč kar nekaj lokacij, kjer organizirajo res zabavne sankaške spuste – tako dnevne in nočne.

Potem pomislimo na drsalke. Ne glede na to ledeno ploščo režemo s športno hokejskimi koraki ali z elegantnimi umetnostnodrsalnimi gibi, lahko zapišemo, da je drsanje zimska klasika. In to ne glede na to, ali se odvija na poledenelih jezerih ali na urejenih drsališčih.

Bolj pustolovsko naravnani ljubitelji zimske narave pa se bodo podali globje v divjino. Tja, kjer vladata popoln mir in tišina. Za premikanje po globokem snegu pa potrebujejo krplje – pripomoček, na katerega so prisegali že naši dedi. S pomočjo krpelj tudi najbolj oddaljeni kotički postanejo dostopni, le nekaj volje in poguma je treba imeti.

Vso to romantiko, nostalgijo in pustolovščino najdete tudi na Intersportovih policah.