Povzetek

Ostali športi

Končno počitnice! Ne vem za koga je na koncu naporno bolj – za mulce ali zame. Ker sta vse naredila, kot se šika, pa res smo rabili oddih, sem rekla … Pa gremo tokrat nekam malo drugače. Morje se mi zdi že malo klišejsko, ampak vseeno se naši radi kopajo, jaz pa bi šla kdaj v hribe … Pa me je prijateljica, ki jo vidim pregrešno premalo, spomnila na Terme Zreče. Kopanje? Pokrito. Bazenski kompleks zdravilne termalne vode z gozdnim parkom in vsakodnevno mavrično animacijo. Zelena narava in malo prijetnejše temperature? So! Terme Zreče so namreč zasidrane pod Pohorjem in so le 20 minut oddaljene od Rogle. 

Vsi, ki me poznajo, vedo, da svojo četico, manjša dva in velikega člana družine, rada pripravim na kakšen športno obarvan izlet. Je pa res, da me je v zadnjem času močno daje koleno in že skoraj glasno protestira proti mojim športnim podvigom, tako da to me je res skrbelo. Najmanjši se je že kar malo veselil, ampak mu nismo pustili, ker smo odkrili, da oddajajo e-kolesa (to so kolesa z električnim motorčkom, ki pomagajo pri premagovanju naporov). Torej: kolesarski izlet preko dela Dravinjske doline, mimo vinorodnih Škalc (ustavili smo se na Zlatem griču – priporočam!) v Slovenske Konjice, luštno mestece s slikovitim starim trškim jedrom in potočkom na sredini.

Šport in čofotanje pa pomenita tudi lakoto. In ni težko biti lačen v Termah Zreče. Hrana v hotelu je zelo okusna. Pohorci vedo, kaj je dobro: pohorska bunka, skuta s svežimi zelišči, hladno dimljena postrv in svinjska ruladica na kruhu. Pa gobova juha s pravimi gobami. Pravimi jurčki. Pa veste, koliko jurčkov?!

Seveda smo šli tudi na 1517 m. Kam?! Ja, na Roglo, kam pa. 🙂 Kljub temu, da sta mali sitnobi jamrali vso pot, da bi raje spet čofotali v bazenih v Zrečah, sem ju na koncu komaj zvlekla nazaj. Namreč res imajo inovativne igre za otroke: pri Baru Uniorček smo si pekli jabolka, se igrali spomin s kanglami za mleko, se igrali glasbenike ob zvončkih velike krave, dirjali in urili možgane v pohorski vasici, lovili ravnotežje na slack line, in iskali Jerine zlatnike v Jezernikovem vodnem parku. … Za na konec pa čutna pot ob Hotelu Natura. Mislila sem, da jima ne bo všeč, ker je bolj umirjena, ampak ne! Gospodiča sta bosa dirjala po pohorskih materialih, namakala noge v vodo, vonjala zelišča … Resno, komaj smo uspeli nazaj v Zreče.

Nekaj pa moram priznati. En dan (no, slabi dve uri) sem se razvajala sama. Gospod mož je prijazno animiral otroka, sama pa sem si privoščila masažo v Wellnessu Idila. Čeprav nisem pristaš tovrstnih sprostitev, moram profesionalne maserje resnično pohvaliti. Ko sem prišla nazaj, sem se počutila lahko kot oblaček! :)​

V glavnem – vse pohvale, Pohorci so res prijazni in ustrežljivi. Če vam lahko dam en namig: če tudi vi greste z vso družino, rezervirajte Modre počitnice v Termah Zreče (oz. Zelene počitnice, če boste spali na Rogli). Cene so že od 54 € / osebo / noč naprej, 1 otrok do 12 let je gratis, drugi pa 70 % ugodneje (na Rogli od 49 € naprej in 2 otroka gratis). Priporočam in še se vračamo. Hvala, Terme Zreče!

mama Mateja