Fitnes

Dandanes ni več nobena skrivnost, da je potrebno za zdravje, vitalnost in dobro počutje tudi redno vaditi. To dokazuje tudi čedalje več posameznikov, ki se redno rekreirajo in čedalje več takšnih, ki se kljub temu, da jim misel na rekreacijo ni ravno privlačna, vseeno odločajo zanjo.

A za vas imamo zelo dobro novico – rekreacija je lahko nadvse privlačno in zabavno opravilo, ki ga boste vsak dan znova komaj čakali – če se je boste le lotili pravilno!

Če torej izhajamo iz predpostavke, da se doslej še niste kaj dosti, kaj šele redno, rekreirali, upoštevajte naslednjih 5 nasvetov.

  1. Premislite, kakšna vadba bi vam ustrezala

Nikar se popolnoma brez vedenja, katera vadba bi vam sploh ustrezala, ne zaženite v nakup nove npr. smučarske opreme ali vpis najdražjega fitnesa. Najprej malo premislite, katere vadbe se vam zdijo privlačne, da bi jih tudi želeli poskusiti. V pomoč so vam lahko posnetki na YT, kjer si lahko ogledate praktično vse vrste vadb.

  1. Začnite postopoma

Če doslej niste redno vadili, je jasno, da nimate kondicije, zato je prva in največja napaka, ki jo lahko naredite, ta, da se preveč zaženete z vadbo. Sledila bi pretirana utrujenost, hude bolečine v mišicah, nevajenih vadbe, in morda celo kaka poškodba – to pa so vse posledice, zaradi katerih se vam bo vadba takoj zamerila in zagotovo ne boste želeli nadaljevati.

  1. Vadite s prijateljico

Če ste med tistimi, ki nujno potrebujejo zunanji vir motivacije, ni boljšega, kot da se za vadbo dogovorite s prijateljico (ali prijateljem), ki že dlje časa redno telovadi. Ta bo poskrbel/a, da vas bo motiviral/a in ‘zbrcal/a’ na vadbo tudi ko se vam bo najmanj dalo.

  1. Bodite dosledni

Stara navada, železna srajca, pravijo. Kar pomeni, da morate nekaj časa vztrajati, da določeno poletje postane del našega načina življenja. Zatorej ne glede na to, kako se vam včasih ne da, vztrajajte vsaj en mesec in kaj hitro boste ugotovili, da redna vadba tako pozitivno vpliva na vaše počutje in videz, da ne boste mogli več brez!

  1. Kakovostna in ustrezna fitnes oprema

Če si priznamo ali ne, pa je ena izmed največjih motivacij zagotovo lepa, nova in kakovostna oprema za vadbo. Če se v oblačilih počutimo lepi in pripravljeni na šport, se bomo toliko lažje in z več volje lotili rekreacije.

Ustrezna in kakovostna oprema pa je pomembna tudi iz povsem praktičnih razlogov: skrbno izbrani materiali poskrbijo, da se znoj odvaja od telesa in na sebi nimamo mokrih oblačil, kar je ne le neprijetno, temveč tudi nezdravo, saj lahko zbolimo; modeli morajo biti narejeni tako, da ne zategujejo in ne ovirajo pri vadbi, temveč se lepo prilegajo telesu.

Pri opremi pa so najbolj pomembni športni copati, saj morajo stopalom nuditi naslednje:

  • dobro oporo, da smo pri vadbi stabilni, saj le tako lahko preprečimo poškodbe ali celo padce;
  • biti morajo lahki, da nam ne otežujejo vadbe in nas ne ovirajo;
  • biti morajo zračni, da koža diha, nam ni vroče in se nam noge ne znojijo;
  • biti morajo mehki, da niso obremenjeni sklepi in hrbtenica, zato je priporočljivo, da imajo gel vložke v podplatih.

Vse to in še več vam nudi novi Everchill TR 2.0, ki je vsestranski copat za trening. Opremljen je s paketom najnovejših Reebokovih tehnologij, bo vaša odlična podpora na še tako zahtevnem treningu.

Reebok Everchill TR 2.0 copat bo tako vaša stopala ohranjal hladna, sveža in lahka tekom celotne vadbe; gel vstavek, ki ga vsebuje, pa poskrbi za učinkovito blaženje. Čvrsta, a zračna mreža pa omogoča, da stopalo diha in se tudi ob najbolj intenzivni vadbi ne znoji prekomerno. Poleg tega so izjemno lahki, tako, da vas ne bodo ovirali in se boste lahko v celoti posvetili treningu ter dali maksimalno od sebe.

Kaj torej še čakate? Hitro po novo opremo in s prijateljico se opravite na trening! In verjemite, ko boste začeli opažati rezultate na svojem počutju in telesu, ne boste mogli več brez.