Trendi

Izbirate sončna očala za vašo najljubšo športno aktivnost? Potem preverite ponudbo sončnih očal Alpina, ki so primerna za različne športne aktivnosti in bodo poskrbela za dobro vidljivost terena ter zaščitila vaše oči.

Sončna očala so postala nepogrešljiv del športnih aktivnosti, še posebej tistih, ki se odvijajo v naravi. Mirno pa lahko rečemo, da so sončna očala Alpina pametna odločitev, če želite svojim očem privoščiti le najboljše.

Alpina – inovativnost, kakovost in zanesljivost

Alpina je družinsko podjetje, ki vse od leta 1980 navdušuje s svojo kakovostjo in zanesljivostjo. Podjetje, s sedežem v mestu Suulzemoos, postavlja najnovejše trende na področju oblikovanja, mode in življenjskega sloga, s svojimi kreativnimi in inovativnimi rešitvami pa poskrbi za popolno veselje do športa.

V ponudbi Alpina je na voljo širok izbor smučarskih in kolesarskih čelad z najnaprednejšo tehnologijo zaščite, nikakor pa ne smete spregledati tudi inovativnih rešitev na področju športnih in sončnih očal. Večina izdelkov je razvitih in izdelanih na sedežu podjetja v Nemčiji, kar zagotavlja nemško kakovost na najvišjem nivoju.

Zakaj je pomembno izbrati kakovostna športna očala?

Popolnoma jasno je, da so športna očala pomembna za zaščito vaših oči in pomagajo pri aktivnem življenjskem slogu. Prav tako pa lahko povečajo učinkovitost pri sami aktivnosti, zato še zdaleč ni vseeno, kakšne boste izbrali. Pri izbiri kakovostnih športnih očal je potrebno iskati naslednje lastnosti:

• Zaščita pred UV žarki

Vsakodnevna izpostavljenost UV žarkom med športno aktivnostjo lahko poškoduje oči, zato je ključnega pomena, da imajo kakovostna sončna očala ustrezno zaščito pred UVA, UVB in UVC žarki.

• Izboljšana ostrina vida

Za ostrino vida v vseh pogojih so ključnega pomena uporabljene tehnologije. Podjetje Alpina pri svojih sončnih očalih uporablja:

  1. HICON leče, ki so najboljša možna izbira za difuzne svetlobne razmere.
  2. Varioflex, kar pomeni, da je leča fotokromatska in po potrebi samodejno potemni ali posvetli, ko pride v stik z UV žarki.
  3. Q-Lite (Quattroflex Lite) tehnologijo, kar pomeni, da je na steklu močna odsevna plast, ki ščiti pred bleščanjem in infrardečo svetlobo, prav tako pa poveča kontraste.
  4. Fogstop, ki na notranji strani leče preprečuje zamegljenost.

• Udobje in prileganje

Da se bodo sočna očala čim bolje prilegala vašemu obrazu, preverite, če imajo vse lastnosti, ki pripomorejo k udobnemu nošenju med športno aktivnostjo. S tega vidika je pomembno, da imajo očala:

  1. fleksibilen, ergonomsko oblikovan in lahek okvir za udobno uporabo,
  2. gumiran in nastavljiv nosnik za individualno nastavitev položaja očal,
  3. po višini nastavljive ročke za individualno pozicioniranje in zračenje očal.

• Dodatne lastnosti

Glede na to, da so sončna očala med športno aktivnostjo izpostavljena različnim dejavnikom, je ključnega pomena, da so odporna, vzdržljiva in izdelana iz materialov, ki dobro prenesejo udarce. Prav tako preverite tudi možnost menjave leč, ki vam lahko pride prav, če se s športnimi aktivnostmi ukvarjate ne glede na vremenske razmere.

Različni modeli športnih očal Alpina

Tehnologija Alpininih sončnih očal je že desetletja med vodilnimi na svetu. Njihovi modeli so opremljeni z visokokakovostnimi lečami, ki vam zagotavljajo jasno vidljivost v vsakem vremenu, prav tako pa nudijo brezkompromisno zaščito pred UV žarki, vetrom, mrazom in mrčesom. Čas je, da jih spoznate!

• Alpina RAM
so sončna očala s tehnologijo Q-lite in 100-% UV zaščito. Navdušujejo s svojim edinstvenim dizajnom in modernim slogom ter so na voljo v različici z zaprtim okvirjem ali odprtim spodnjim delom.

• Alpina ROCKET
so športna sončna očala za kolesarjenje in druge športne aktivnosti s 100-% UV zaščito. Široki leči omogočata zelo široko vidno polje, na voljo pa so v različicah z ali brez tehnologije Q-lite in Fogstop premaza.

• Alpina TWIST SIX HR V
je že šesta generacija tega modela očal. Opremljene so z vrhunsko tehnologijo leč Varioflex in se od svojih predhodnikov razlikujejo predvsem v videzu, občutku in lahkotnosti nošenja. Model je na voljo tudi v ožji (S) različici.

• Alpina HAWKEYE
so športna sončna očala s tehnologijo Q-lite, s 100-% UV zaščito, Fogstop premazom in tehnologijo leč Varioflex. Namenjena so vsem vrstam športov in ožjim obrazom.

• Alpina SONIC HR Q-LITE
predstavljajo novost v ponudbi sončnih očal Alpina. Poleg tehnologije Q-lite navdušujejo tudi z gumiranimi konci ročic in nastavljivimi nosniki, kar omogoča maksimalno prileganje vsakemu obrazu.

• Alpina TURBO HR
so sončna očala, ki ponujajo zelo široko vidno polje. Očala imajo 100-% UV zaščito, Fogstop z notranje strani pa preprečuje rošenje leč.

• Alpina SNEEK
so lahka in modna sončna očala s 100-% UV zaščito. Odsevna plast na zunanji strani leč preprečuje bleščanje in ščiti pred infrardečo svetlobo, hkrati pa poveča kontraste.

• Alpina YEFE
spadajo v kategorijo modnih sončnih očal, ki so tokrat opremljena s polarizirano lečo, kar bistveno zmanjšuje bleščanje. Zagotavljajo vam 100-% UV zaščito in so izjemno odporna.

• Alpina NACAN I P
so modna sončna očala, ki so narejena za moške s stilom in so primerna za prosti čas in športne aktivnosti. Leča na očalih je polarizirana, kar zvečuje kontrast slike.

• Alpina GLACE P
so vsestranska športna sončna očala z odstranljivimi stranskimi paneli, ki ščitijo pred vetrom in sončnimi žarki. Opremljena so s polarizirano lečo, ki zagotavlja 100-% zaščito.

• Alpina OWERVIEW II P
so sončna očala, ki so nekoliko večja in jih lahko nosite nad običajnimi očali. Stekla so polarizirana, izjemno odporna in nudijo 100-% UV zaščito.

V svetu športa je dobra vidljivost dragocena dobrina, zato izbira pravih sončnih očal lahko bistveno spremeni vašo učinkovitost in varnost. Preverite ponudbo sončnih očal Alpina v prodajalnah in v spletni trgovini INTERSPORT – ne bo vam žal!