Pohodništvo in alpinizem

Spomladi, ko se narava prebuja, temperature pa so kot nalašč za aktivnosti na prostem, je odličen čas za pohodništvo. Če so novi pohodniški čevlji na seznamu stvari, ki jih potrebujete, preden se odpravite na naslednjo dogodivščino v naravi, smo za vas pripravili izbor najboljših pohodniških čevljev te sezone. Ne glede na to, ali se odpravljate na bližnji hrib ali nekaj dnevno turo po visokogorju, boste na spodnjem seznamu našli par zase.

TRPEŽEN SOPOTNIK ZA NEUREJENE TERENE

Lowa CAMINO EVO GTX

Če ste prehodili že nešteto kilometrov v udobnih pohodniških čevljih, nikar ne sprejemajte kompromisov zdaj. Lowa Camino EVO GTX so odlični srednje trdi moški visoki pohodniški čevlji, ki nudijo veliko stabilnosti in udobja. Površino iz kvalitetnega usnja dopolnjuje zračna in vodoodbojna Gore-Tex membrana, za trden oprijem naravnih površin pa poskrbi guma Vibram. Zmerno trd srednji del podplata zagotavlja dobro blaženje korakov, sistem zavezovanja X-Lacing pa nudi odlično prileganje. Podplat Bi-Density poskrbi za nekoliko več blaženja s pomočjo mehkejšega vložka v petnem in prednjem delu stopala, medtem ko trdi vložek v preostalih delih podplata zagotavlja potrebno stabilnost. Kombinacija dviga pete in FLEXFIT® sistema pri gležnju zagotavlja ergonomsko gibanje stopala. Lowa Camino EVO GTX so trpežni pohodniški čevlji, ki vas bodo spremljali na vaših avanturah mnogo let.

UDOBJE ZA NEŽNA STOPALA

Lowa LADY LIGHT GTX

Ženski čevlji za pohodništvo Lowa Lady Light GTX so zasnovani z mislijo na žensko anatomijo in ustvarjeni za ženske z občutljivimi stopali, ki si želijo nekoliko več prostora in udobja. V notranjosti ni šivov, ki bi vas motili. Površina iz kakovostnega nubuk usnja zagotavlja dobro zračnost, Gore-Tex membrana pa poskrbi za zaščito v mokrih razmerah. Sistem zavezovanja poskrbi za odličen oprijem stopala in optimalno razporeditev pritiska, medtem ko podplat VIBRAM TRAC LITE II nudi zanesljiv oprijem na razgibanih površinah. Vzdržljiv ženski čevelj Lowa Lady Light GTX bo vnesel lahkotnost tudi na najbolj zahtevne vzpone.

NAJBOLJŠE RAZMERJE MED KAKOVOSTJO IN CENO

McKinley MAGMA III MID AQX

McKinley Magma Mid III AQX so moški in ženski polvisoki pohodniški čevlji za pohodniške navdušence, ki iščejo vsestranski čevelj po zelo konkurenčni ceni. Magma III Mid tudi na daljših pohodih zagotavljajo izdatno mero udobja. Polvisoka zasnova daje gležnjem dodatno oporo in stabilnost. Zgornji del je izdelan iz kombinacije usnja in umetnega materiala, membrana Aquamax pa poskrbi za odpornost proti vetru in vodi. Da bodo stopala ostala suha, pri odvajanju vlage pomaga Ortholite vložek. Za dober oprijem bo v različnih vremenskih razmerah in na različnih terenih poskrbel podplat Vibram.

ODLIČNA IZBIRA ZA RAZGIBANE TERENE

Merrel MOAB 3

Merrell Moab 3 je nov, izboljšan pohodniški čevelj, ki nudi še več udobja in boljši oprijem stopala. Nizek pohodni čevelj je zaradi lahkotnosti primeren za različne aktivnosti na prostem. Zgornji del je zračen, sestavlja pa ga kombinacije usnja s stranskimi zračnimi tekstilnimi predeli. Merrellova zračna blazina Air Cushion v peti blaži udarce ter poskrbi za celodnevno udobje na vsakem koraku. Čevelj ima EVA odstranljiv vložek. Vibram guma na podplatu omogoča odličen oprijem na različnih podlagah. Mrežasta podloga in vezalke sta narejena iz 100% recikliranih materialov.

ZA ZAHTEVNE POTI V VISOKOGORJU

Planika MCB31 FORESTER

Planika MCB31 Forester so pohodniški čevlji za najzahtevnejše ture v visokogorju. Ta model spada v skupino celoletne obutve, saj ga lahko uporabljamo tudi v snegu in ledu. Izdelani so iz kakovostnega govejega usnja. Notranja podloga vsebuje membrano Air Tex v kombinaciji s petno podlogo Cover Liner. Slednja občutno izboljšuje oprijem noge v petnem delu in preprečuje trganja podloge v peti. Čevelj je opremljen z antibakterijskim, anatomsko oblikovanim in zamenljivim vložkom, ki odlično vpija in odvaja znoj. Za odličen oprijem na najrazličnejši podlagi pa skrbi vrhunski podplat Vibram.

TRPEŽNI IN ZANESLJIVI

Salewa MTN TRAINER MID GTX

Ikonični pohodniški čevlji Salewa vas bodo navdušili s svojo trpežnostjo in lahkotnostjo. Ponujajo izjemno stabilnost in odlično oporo gležnjev. Razširjen vmesni podplat PU z dvojno gostoto nudi dobro ravnovesje med blaženjem in trdoto za spopadanje s strminami in neravnim, skalnatim terenom. Sistem SALEWA 3F združuje podporo z udobno prožnostjo in zagotavlja večjo stabilnost na petnem predelu, medtem ko je samočistilni podplat Vibram® zasnovan za odličen oprijem v najrazličnejših pogojih. Izdelani so iz trpežnega materiala s kombinacijo semiša, membrana Gore-Tex pa zagotavlja zaščito v mokrih razmerah. Na voljo so v moški in ženski različici.

ZDRUŽENA UDOBJE IN STABILNOST

Salomon X ULTRA 360 GTX

Salomon X Ultra 360 GTX so nizki pohodniški čevlji, ki jih odlikuje agilnost in udobje trail tekaškega čevlja, vendar s stabilnostjo in oprijemom, ki ga potrebujete na tehnično nekoliko bolj zahtevnih terenih. Izboljšan podplat Contagrip iz dveh vrst gume in s 5 mm globokimi čepki je popolna kombinacija oprijema in vzdržljivosti na vseh podlagah. Prenovljena šasija Advanced Chassis omogoča večji nadzor gibanja, večjo stabilnost in zaščito na razgibanih terenih, ne da bi bila omejena mobilnost gležnja. Tehnologija SensiFit stopalo ohranja na svojem mestu, Quicklace sistem zavezovanja pa nudi dobro prileganje. Obdani so z usnjem ter zaščitenim s poliuretanom in tesno mrežico, ki preprečuje vstop delcem v notranjost. Zanesete se lahko na Gore-Tex vodoodbojno zračno membrano, ki poskrbi, da stopala ostanejo suha. Zgornji del čevljev je narejen iz kar 50 % iz recikliranih materialov, vmesni del podplata pa iz 8 % recikliranih materialov.

Obiščite prodajalne INTERSPORT in preverite široko ponudbo vrhunskih pohodniških čevljev, kjer boste zagotovo našli popolnega zase. Če niste prepričani, katere izbrati, za nasvet povprašajte naše svetovalce v prodajalnah.