Nogomet

Znamka adidas je razkrila najnovejši nogometni čevelj – adidas X CRAZYFAST, opremljen z lahkotnimi tehnologijami AERO, zasnovanimi za hitrost v vsaki minuti igre.

Vsi modeli združujejo najboljšo tehnologijo za zagotavljanje hitrosti med igro v vseh ligah. Pri znamki adidas so si med razvijanjem serije X CRAZYFAST zadali en cilj – prednosti nogometnega čevlja morajo izkusiti vsi. Zato so se za pomoč in testiranje obrnili na skupino, sestavljeno iz enakomernega deleža moških in žensk, profesionalnih nogometašev in nogometašic ter tistih, ki prvič odkrivajo ljubezen do nogometa.

Za igralce/-ke, ki svoje tekme igrajo na stadionih, kot so nogometašice, ki se bodo letos pomerile na svetovnem prvenstvu, je odlična izbira najbolj lahkotna različica X CRAZYFAST P+. Ta zagotavlja doseganje optimalne hitrosti ter združuje najnovejše inovacije v popoln čevelj za igralce/-ke na vrhuncu svoje kariere.

Kolekcijo dopolnjujeta še modela P1 z vezalkami in P1 brez vezalk v različnih cenovnih rangih. Oba sta opremljena z lahkotnimi in naprednimi tehnologijami, prilagojenimi za nogometaše in nogometašice vseh lig.

Mahsa Aryan, globalna direktorica kategorije za adidas nogometno obutev je dejala:
»Sodobna igra je osredotočena na hitrost in zmožnost hitrega prevzema žoge nasprotniku. Igralci/-ke morajo razmišljati hitro in reagirati še hitreje, zato ni prostora za distrakcije. Franšiza X in vse, kar ponuja, ima glede na razvoj in vse večje hitrosti, ki se dosegajo v današnjem nogometu, čedalje večjo vlogo.

Komplet X CRAZYFAST modelov omogoča nogometašem in nogometašicam na vseh ravneh – tistim, ki tekmujejo na največjih stadionih kot tudi tistim, ki nogomet igrajo na igriščih v lokalnih parkih – da so v najhitrejših trenutkih igre najboljši.«

Novosti, ki jih prinaša X CRAZYFAST

Največjo novost pri vseh X CRAZYFAST modelih prinaša nadgradnja adidasove inovativne tehnologije podplata SPEEDFRAME. Karbonsko različico je zamenjal novi vstavek AEROPLATE, podplat pa je tako za kar 5 gramov lažji. Novost zagotavlja optimalno udobje in odzivnost, zasnova podplata pa ostaja enaka – optimizirana za dinamično gibanje, za kar poskrbijo tudi čepki, ki nudijo optimalen oprijem s podlago med pospeški na igrišču.

Še več novosti, ki pripomorejo k doseganju še večjih hitrosti najdete tudi v zgornjem delu čevlja. Potreba po hitrosti pa terja tudi stabilnost in podporo v vseh trenutkih.

 ✔ Model P1 se lahko pohvali z inovacijo AEROCAGE – inženirsko oblikovano tkanino, ki se prijetno oprime srednjega dela stopala ter zagotavlja najboljšo podporo in stabilnost. Prav tako je opremljen z AEROPACITY SPEEDSKIN – enoplastno monomrežico, ki skrbi za udobje vzdolž celotnega stopala. Opremljen je z materialom PRIMEKNIT, ki se stopala prijetno tesno oprime in nudi dober stik z žogo.

 ✔ Model P+ je le še nadgradnja modelov P1. Opremljen je s peresno lahko tkanino, izdelano iz le ene plasti materiala AEROPACITY SPEEDSKIN+, ki prekriva minimalističen AEROCAGE+. Obe inovaciji sta zasnovani za lahkotnost, ki še vedno zagotavlja stabilnost in podporo pri največjih hitrostih. Odlikuje ga tudi posebna zasnova jezika in lahkotne vezalke, ki poskrbijo, da noga ostane na mestu.

V duhu prizadevanja znamke adidas za manj plastičnih odpadkov pri izdelavi modelov CRAZYFAST niso uporabili nerecikliranega poliestra, ogljični odtis pa zmanjšali za kar 15 % v primerjavi s prejšnjo različico X SPEEDPORTAL P+.

Popolnoma novi X CRAZYFAST je na voljo v elegantni kombinaciji bele in nežno rumenozelene barve, obula pa ga bodo ena izmed največjih nogometnih imen, kot so Lionel Messi, Vivianne Miedema, Mohamed Salah in drugi. Ga želiš obuti tudi ti? Tvoj novi X CRAZYFAST te čaka v izbranih prodajalnah INTERSPORT in v spletni trgovini.