Povzetek

Trendi

Ko se vsakodnevno odpravljaš v šolo ali službo s svojim prevoznim sredstvom, pa naj bo to kolo, skiro, rolka ali rolerji, verjetno velikokrat, preden zapustiš svoje bivališče, pokukaš ven in preveriš vreme. Ti je kaj znana nadležna situacija, ko te na sončen dan kar naenkrat presenetijo dežne kaplje, ti pa si šele na pol poti do cilja ali se ravno vračaš domov?

Muhasto vreme danes ni več le aprilski pojav, temveč se je razširilo kar na vse mesece in letne čase. Zato je dobro biti pripravljen na spremembo vremenskih razmer, da ohraniš dobro voljo in suha oblačila vse do cilja. Kako lahko rešiš situacijo?

Rešitev je več. Splača se kupiti majhen in zložljiv dežnik, ki bo svoje mesto našel v tvoji torbi ter bo tako vedno na voljo. Če se ne moreš izogniti uporabi mobitela v dežju, je rešitev zaščitni ovitek oz. torbica za pametni telefon.

Če je tvoje prevozno sredstvo skiro, kolo ali rolka, bo vožnja z dežnikom nekoliko nerodna. Tudi če se voziš z rolerji, so dežni plašči in pelerine bolj priročna izbira za hitrejšo in neoteženo pot do cilja.

Poleg tega pred dežjem ne pozabi zaščititi tudi svojega nahrbtnika in si v Intersportu kupi vodoodbojno prekrivalo za nahrbtnik, ki se ob neuporabi enostavno zvije in v tvoji torbi ne zavzame skoraj nič prostora. Poleg tega se še izjemno hitro suši. Če si voznik skiroja ali kolesa, bodo prava izbira usnjeni čevlji ali čevlji z membrano, ki omogočajo suho, udobno in toplo nošenje.

S to obvezno opremo bodo deževna presenečenja zagotovo manj neprijetna.