Tek

Športne ure so si zahvaljujoč številnim uporabnim funkcijam že utrdile svoj sloves nepogrešljivega, »must-have«, pripomočka pri vadbi, ne glede na to, ali kolesarimo, tečemo ali zgolj hodimo v hribe. Za marsikoga pa je športna ura vsakodnevni spremljevalec tudi pri ostalih opravkih in jo nosi celo pri spanju. Šele, ko začnemo zares uporabljati vse funkcije, ki jih ponuja, bomo lahko celovito ocenili našo telesno aktivnost in predvsem načrtovali izboljšave in se motivirali za napredek.

Uveljavljene blagovne znamke Polar, Garmin in Suunto so za letošnjo sezono predstavile ključne novosti, ki so na voljo tudi v Intersportu.

Polar Pacer in Pacer Pro

Sprva so bile ure Polar namenjene le ljubiteljem teka, sčasoma pa se je njihova raba razširila in zdaj jih številni izberejo tudi kot modni kos. Ure Polar tako danes izredno radi uporabljajo vsi športniki, predvsem profesionalni, ki si želijo podrobnih informacij o delovanju svojega telesa med fizično aktivnostjo. Z linijo Pacer pa je naredil še korak naprej k večjemu udobju, funkcionalnosti in vpogledu v svojo osebno statistiko.

Polar Pacer je izjemno lahka in idealna tekaška ura za vse tiste, ki začenjajo svojo tekaško pot. Številna orodja za trening, spanje in regeneracijo vam omogočajo izbrati pravo mero intenzivnosti vadbe, da se boste zaljubili v svoj šport. Ura vam ponuja različne funkcije, s katerimi boste najbolje razumeli vpliv vadbe na vaše telo, hkrati pa lažje načrtovali trening in se izognili poškodbam.

Tekaška ura nove generacije Polar Pacer Pro je zasnovana za vse nadobudne tekače, ki si želijo še boljših rezultatov. Ta lahka GPS ura z vgrajenim barometrom ponuja najnaprednejša orodja za trening, prilagojene aplikacije za spanje in regeneracijo. Poleg tega jo odlikujejo tudi minimalističen dizajn, barvni zaslon in zmogljivejši procesor, s katerim bo vsak tekaški trening postal pravo zadovoljstvo.

1

Poglej uro

2

Poglej uro

3

Poglej uro

4

Poglej uro

5

Poglej uro

GARMIN Instinct 2 – robustne pametne ure za različne športne aktivnosti

Garmin je zagotovo ena izmed najbolj uveljavljenih znamk športnih ur. Na eni strani slovi po svoji kakovosti, na drugi strani pa tudi po svojih številnih funkcijah, ki vsem bolj ali manj aktivnim športnikom zagotavljajo res edinstveno uporabniško izkušnjo.

Njihova najnovejša serija športnih ur, ki bo to pomlad navduševala vse tekače, kolesarje in druge rekreativce, je zagotovo Garmin Instinct 2. Poleg robustnega ohišja in ojačenega stekla, nudi obilico različnih funkcij ter zagotavlja vodotesnost pri plavanju, potapljanju na dih ali pa samo pomivanju posode.

Izmed funkcij vam bodo verjetno najbolj koristile zapestno merjenje frekvence srčnega utripa v mirovanju in med aktivnostjo, merjenje VO2 max, merjenje kakovosti vašega spanca in priporočljiv čas regeneracije. To so funkcije, s katerimi bo vaša vadba zagotovo učinkovitejša, poleg tega pa lahko uporabite mnoge različne vnaprej nameščene programe vadbe za različne športe.

Korak naprej pa je Garmin naredil tudi v vzdržljivosti baterije. Garmin Instinct 2 bo podaljšala vašo avanturo kar do 30 ur pri GPS načinu delovanja, v pametnem načinu pa kar do 28 dni brez dodatnega polnjenja.

Suunto Peak 5 za vse ljubitelje »outdoor« športov

Znamka Suunto navdušuje predvsem ljubitelje outdoor športov in podobno velja za njihovo novost to pomlad, športno uro Suunto 5 Peak. Z vgrajenim GPS sistemom ni nobenega strahu, da bi se na svojih avanturah izgubili, pogled na zemljevid pa vam omogoča spremljanje poti tudi med treningom.

Športna ura se lahko pohvali s številnimi funkcijami, ki so enostavne za uporabo, zato je ura primerna tudi za vse tiste, ki niste vešči najnovejših tehnologij. Poleg rednega spremljanja frekvence srčnega utripa, boste z njo dobili vpogled tudi v kakovost svojega spanca, porabo kalorij, stopnjo regeneracije in še mnogo drugih koristnih podatkov.

Predvsem pa boste s to športno uro deležni kar 80 različnih športnih programov, ki jih lahko preizkusite v vsakem vremenu, saj je ura vodoodporna. S svojimi zgolj 39 grami je na roki praktično ne boste opazili, zato jo lahko brez težav nosite dan in noč.

1

Poglej uro

Izbiro prave športne ure prilagodite svojim potrebam in željam

V poplavi različnih športnih ur je izbira za marsikoga zelo težka. Vsekakor izberite uro, ki bo ustrezala vašim potrebam in željam, saj jo boste le tako popolnoma izkoristili. Ponudbo kakovostnih športnih ur z vsemi pomladnimi novostmi si lahko ogledate tudi v ponudbi Intersporta, kjer boste pred nakupom deležni tudi koristnih nasvetov s strani strokovno usposobljenih svetovalcev.