Ostali športi

V vsakem športniku, ki tekmuje na najvišji ravni, obstaja velika in goreča želja zapisati se med najboljše.  Kadar najboljši tekmujejo z najboljšimi, pa si lahko tudi gledalci športnih prireditev obetamo toliko bolj zanimive dvoboje.

Najboljši športniki sveta se bodo tudi v letu 2022 trudili preseči svoje osebne rekorde, premagati svoje največje konkurente in se zapisati v zgodovino. Zato lahko na športnem področju, ne glede na to, ali gre za kolesarstvo, košarko, odbojko, nogomet ali atletiko, pričakujemo izjemno pestro dogajanje.

Pa si poglejmo, kateri športni dogodki bodo navijače v letu 2022 še posebej prikovali pred televizijske zaslone.

Zimske olimpijske igre v Pekingu

Po poletnih olimpijskih igrah v Tokiu bomo prišli na račun tudi vsi ljubitelji zimskih športov. Od 4. do 20. februarja 2022 bodo v Pekingu potekale že 24. zimske olimpijske igre. Med 2900 športniki iz celega sveta bodo tekmovali tudi slovenski predstavniki.

Navijači in javnost zagotovo največ pričakujejo od smučarskih skakalcev in skakalk, tekačic na smučeh Anamarije Lampič in Eve Urevc, vedno pa lahko računamo tudi na uspeh alpskih smučarjev in smučark. Slovenijo pa bo na Kitajskem zastopal tudi edini paraolimpijec, Jernej Slivnik.

Liga prvakov – finale

Finale nogometne lige prvakov je že vrsto let eden od najbolj gledanih športnih dogodkov. In podobno je pričakovati tudi letos, natančneje 28. maja 2022, ko bo ta prestižni športi dogodek gostil München. Toda pot do tja je za največje med nogometnimi velikani še dolga.

V osmino finala so se že uvrstili najboljši nogometni klubi, kot so na primer Chelsea, PSG, Real Madrid, Atletico, Bayern, Manchester United, …. Zato ni nobene bojazni, da ljubitelji nogometa vse do finala ne bi bili deležni odličnih nogometnih predstav. Za popolno navijaško izkušnjo pa ne pozabite priskrbeti obvezne (navijaške) opreme. Skočite v nogometni navijaški kotiček, kjer najdete navijaške drese, žoge in ostalo opremo, v kateri trenirajo člani vašega najljubšega nogometnega kluba ali so nastali v sodelovanju z nogometnimi zvezdniki, kot sta Christiano Ronaldo in Lionel Messi.

Tour de France, Vuelta, Giro

Slovenija je postala v zadnjih letih, predvsem na krilih Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča že prava kolesarska velesila. Zato lahko tudi v letu 2022 pričakujemo pravo kolesarsko evforijo na vseh največjih tritedenskih kolesarskih dirkah.

Že sedaj se ljubitelji kolesarstva sprašujejo, ali bo Tadej Pogačar po dveh zaporedno osvojenih lovorikah na francoskem Touru prepustil prestol slovenskemu kolegu Primožu Rogliču ali celo kateremu drugemu kolesarju. Ali pa bo morda zmagi na Touru letos dodal še zmago na španski Vuelti? Ugibanja in spekulacije o zmagovalcih največjih kolesarskih dirk bodo precej bolj natančna po zaključenih prvih spomladanskih dirkah, vključno z italijanskim Girom. Takrat bo postalo jasno, kdo vse bo v letošnjem letu krojil kolesarski vrh.

Podpirajte slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča v stilu s kosi iz njegove kolekcije, ki jih najdete TUKAJ.

Svetovno prvenstvo v hokeju

Od 2. do 8. maja bo v Hali Tivoli v Ljubljani potekalo Svetovno prvenstvo v hokeju divizije 1/A. Na njem bodo poleg slovenske reprezentance nastopale še Madžarska, J. Koreja, Avstrija, Romunija in Francija. Vse reprezentance se bodo borile z istim ciljem – uvrstitev v elitno divizijo. Zato lahko vsi ljubitelji hokeja pričakujejo izjemno napete boje na ledeni ploskvi.

Tenis – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open

Velika četverica teniških turnirjev za Grand Slam se je začela tako, kot so si ljubitelji tenisa najmanj želeli. Z afero Đoković, zgodbo, v kateri ni bilo zmagovalca.

Čeprav pa se je leto začelo turbulentno, nas poleg velikega teniškega turnirja v Avstraliji, kot običajno, letos čakajo še trije teniški turnirji Grand Slam. Prvi se bo odvil na znamenitem pesku francoskega Roland Garrosa, drugi bo potekal na sveti travi angleškega Wimbledona, zadnji Grand Slam leta, US Open, pa bo odigran na drugi strani luže, v mestu, ki nikoli ne spi.

Svetovno prvenstvo v nogometu – Katar

Nekoliko drugače kot v preteklih letih, se nam tokrat največja nogometna poslastica obeta pred zimo.

V novembru 2022 bo na sporedu  22. svetovno prvenstvo v nogometu, ki poteka pod okriljem organicije FIFA in bo od vseh do sedaj najbolj nenavadno. V vsej zgodovini svetovnih prvenstev se bo prvič zgodilo, da bo potekalo v zimskem času za reprezentance severne poloble in bo tudi prvo, ki se bo odvijalo v arabskem svetu.

Čeprav se bo odvijalo na izjemno majhnem območju, ki je manjše od naše Dolenjske, pa bo to najdražje svetovno prvenstvo do sedaj. Slovenska reprezentanca na njem sicer ne bo nastopila, zagotovo pa bodo vsi ljubitelji nogometa prišli na svoj račun z dobrimi nogometnimi predstavami najboljših reprezentanc, ki bodo igrale z nogometno žogo Adidas Rihla 2022, ki prihaja tudi v Intersport.

NBA finale

Potem ko je Luka Dončič postal eden od najatraktivnejših in najboljših košarkarjev v ligi NBA, se številni slovenski ljubitelji košarke prebujajo zgodaj zjutraj, da lahko spremljajo njegove tekme. Če se bo njegova ekipa Dallas Mavericks uvrstila v zaključne boje, lahko pričakujemo, da bodo navijači Luke Dončića od 2. do 19. junija 2022 prikovani pred televizijske zaslone. Takrat se namreč začne finalni del lige NBA, ki se bo, podobno kot vse tekme v ligi NBA, odigral s košarkarskimi žogami Wilson.

Ni se bati, da leto 2022 ne bi zadovoljilo največjih navijačev in športnih navdušencev. Srca bodo zatrepetala še velikokrat in tudi s pomočjo navijaškega vzdušja in motivacije, ki nam jo dajejo uspešni športniki, bomo še bolj motivirani za doseganje lastnih športnih ciljev.