Tek

Top tekaški copati za letošnjo jesen

Tokrat se posvečamo teku in kakovostni tekaški obutvi ter predstavljamo novosti največjih in najbolj priznanih blagovnih znamk s športno obutvijo.

To so tekaški čevlji linije ASICS Kayano, Brooks Ghost 14, Hoka One One Clifton 8, Mizuno Wave Rider 25 in Nike Air Zoom Pegasus 38 ki s svojimi izboljšanimi funkcijami navdušujejo tekače vseh generacij.

ASICS GEL-KAYANO 28

ASICS Kayano je vrsta tekaškega čevlja, ki omogoča podporo pri teku in je odličen pri preprečevanju prekomerne pronacije, za kar poskrbi z gelom obložen podplat. Prav odlična podpora, ki jo čevelj nudi, je razlog, da je Kayano eden najboljših tekaških copat ASICS.

Tekaški čevelj Gel Kayano-28 je primeren za vsakodnevni tek, saj omogoča stabilizacijo stopala in s tem preprečuje boleče neprijetnosti v stopalu ali kolenu med tekom ali po njem. Linija Asics Gel Kayano ima največji delež gela med vsemi stabilnostnimi čevlji ASICS do sedaj, kar je velika prednost za tekače, ki tečejo vsak dan ali na dolge proge, kot sta maraton in polmaraton.

Gel Kayano je najboljši tekaški čevelj ASICS v smislu konstrukcije, materialov in tehnologije. Da bi izboljšali stabilnost in odzivnost, je vmesnemu podplatu dodano blaženje FF BLAST. Nova oblika tekaškega copata s tehnologijo GEL zagotavlja lahek korak in vam omogoča mehkejši pristanek brez izgube hitrosti. Trenutno sta v izbranih prodajalnah Intersport in v spletni trgovini na voljo ženska in moška različica.

BROOKS GHOST 14

Tekaški copati Brooks Ghost 14 so priljubljeni pri številnih tekačih. Gre za oblazinjeno, nevtralno tekaško obutev, ustvarjeno za udobje in doslednost pri različnih vrstah teka.

S temi vzdržljivimi čevlji boste lahko pretekli tudi zelo dolgo razdaljo. Velika prednost  tekaških copat Brooks Ghost 14 je ta, da copat objame vaše stopalo z izdatnim oblazinjenjem po celotni dolžini.

Ne glede na to, ali raje tečete po pločniku, tekalni stezi ali celo po nezahtevnih poljskih poteh, je čevelj Ghost 14 zasnovan tako, da je primeren tudi za vsakodnevno uporabo. Je odličen čevelj za tekače, ki potrebujejo doslednost in udobje ter želijo tekaški čevelj, ki bo zdržal dolgo časa. Trenutno so v izbranih prodajalnah Intersport in v spletni trgovini na voljo ženska in moški različici.

HOKA ONE ONE CLIFTON 8

Hoka One One Clifton 8 je večnamenski vsakodnevni športni tekaški copat za udobno in stabilno hojo ali tek. Njegov vmesni podplat vam olajša tek in prihrani energijo na dolgih razdaljah.

Različica tekaškega čevlja Hoka One One Clifton 8 ima še bolj oblazinjen jezik, boljšo namestitev gume na podplatu ter vam nudi nekoliko hitrejši občutek zaradi tršega sprednjega dela copata, ki oblega vaše stopalo.

Trenutno sta v izbranih prodajalnah Intersport in v spletni trgovini na voljo ženska in moška različica.

MIZUNO WAVE RIDER 25

Mizuno Wave Rider 25 zagotavlja uravnoteženo kombinacijo odzivnosti in blaženja, zato je eden najboljših nevtralnih tekaških copat do sedaj.

Podplat čevlja tekaču med tekom nudi okrepljeno podporo, ki je zasnovana tako, da vodi stopalo skozi cikel hoje in omogoča gladek prehod in s tem blaži udarec stopala ob površino. Pena Enerzy nudi podporo in blaženje višje ravni, med tekom pa je tudi izjemno odzivna, tako da se lahko počutite polni energije tudi pri premagovanju dolgih kilometrov.

NIKE AIR ZOOM PEGASUS 38

Čevelj Nike Air Zoom Pegasus 38 je mehek in udoben čevelj za vsakodnevno vadbo. Je izboljšana različica od modela 37, zato je to še posebej udoben čevelj za začetnike in prve krajše ter še nezahtevne kilometre.

Nike je z novim modelom spremenil tudi obliko jezika tekaškega čevlja in rahlo prilagodil sistem zavezovanja, ki je zasnovan tako, da vam omogoča bolj prilagojeno nošenje čevlja. Tekaškemu čevlju je dodana pena, ki je mehka na vrhu stopala in zmanjšuje pritisk vezalk na stopalo. Individualni sistem vezalk na sredini stopala je zasnovan tako, da je zgornji del lažje pritegniti na stopalo.

Idealna izbira za daljše proge in zavzete tekače

Vse linije zgoraj omenjenih tekaških čevljev stremijo h kvalitetnemu teku in dobremu počutju tako med njim kot tudi po njem. Predstavljeni čevlji so dobra izbira za vsakega tekača, naj bo začetnik ali izkušeni maratonec, ki teče po asfaltu ali mešanih progah.