Trendi

Nazaj v šolo

Poletje se počasi poslavlja in s tem tudi zaslužene počitnice. September bo počasi potrkal na vrata in otroke poklical nazaj v šolske klopi. Še pred pričetkom novega šolskega leta je treba skupaj z njimi pripraviti temeljit načrt ter se o marsičem tudi pogovoriti.

Na srečo je večina mladostnikov nad pričetkom ponovnega snidenja s sošolci in sošolkami vesela in navdušena, prav tako jih je treba navdušiti za učenje novih stvari in za spoznavanje novih ljudi. Nekoliko težje je to uresničiti pri otrocih, ki jim takšen prehod prinaša celo anksioznost ali pa stres. A če se boste zadeve lotili s pravim pristopom, so vse morebitne skrbi popolnoma odveč.

Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, kako svojega šolarja dobro pripraviti ter vpeljati v novo šolsko leto in mu omogočiti tudi dovolj prostega časa za druge aktivnosti, ki ga veselijo.

Z otrokom se usedite in pogovorite o pričakovanjih za novo šolsko leto

Prav vsako novo šolsko leto s seboj prinese nove izzive. S svojimi otroki se najprej usedite in pogovorite o pričakovanjih za novo šolsko leto. V pogovor vključite čim več različnih tem ter upoštevajte tudi otrokovo mnenje. S tem odlično poskrbite za njegov razvoj neodvisnosti, sposobnosti sprejemanja odločitev pa tudi reševanja težav.

Skupaj določite čas za spanje, jutranje dogajanje v domu, akademske cilje, ne nazadnje tudi obveznosti izven šolskih klopi. Za piko na i pa skupaj pripravite tudi seznam nove opreme, ki vključuje tako šolske potrebščine, oblačila, obutev in še kaj.

Po šolskih nakupih skupaj z otroki

Ker se večina staršev želi izogniti tipičnim družinskim prepirom v avtu in v trgovinah, svoje otroke navadno puščajo doma, medtem ko gredo za njih nakupovat opremo za novo šolsko leto. Priporočamo vam, da svoje šolarje kljub vsemu odpeljete kar s seboj, saj vam to lahko zagotovi številne prednosti.

Zavedati se morate, da so otroci del izbire šolskih potrebščin ter ostale opreme. Skupaj z vami lahko izberejo tiste izdelke, ki so jim zares všeč. Na takšen način omogočite, da bodo otrokom novi izdelki v veselje ter jih bodo zato s pridom izkoristili.

Izdelki za šolo in prosti čas

V Intersportu smo posebej v ta namen zasnovali kotičke, kjer lahko izbirate med številnimi izdelki za šolo, prav tako tudi za prosti čas.

Še preden obiščete naše fizične prodajalne, si lahko v spletnem otroškem kotičku ogledate vse izdelke in si označite favorite, ki jih boste kasneje v prodajalni lahko tudi dobro preizkusili.

Še posebej mikaven je kotiček za prosti čas. V njem si lahko izbirate oblačila, obutev, nahrbtnike in še druge izdelke priznanih blagovnih znamk.