Kolesarjenje

Projekt otroško kolo nikakor ni enostavna naloga. Na eni strani je pomembno, da je kolo otroku všeč. Na drugi strani pa mora biti funkcionalno in dovolj kakovostno, da ga lahko otrok vozi tudi več let. Zato mora biti kolo prilagojeno otrokovi starosti in velikosti oziroma telesni višini. Pa tudi temu, kako dobro obvlada kolesarske spretnosti.

Ker pa je ponudba otroških koles danes zelo pestra, se mnogi starši pri nakupu pogosto znajdejo v dilemi. Da bo odločitev lažja, vam na tem mestu predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih modelov otroških koles za različne starosti otrok, ki so vam na voljo v naši ponudbi.

Otroško kolo Nakamura Catch JR

Blagovna znamka koles Nakamura je vsem zelo dobro poznana. Gre za kakovostnega francoskega proizvajalca koles, ki ponuja le najboljše za vse navdušene kolesarje, ne glede na starost ali spol. Zato ne bo odveč svoje pozornosti nameniti tudi otroškemu kolesu Nakamura Catch JR 24. Ta je s svojimi 24-palčnimi obročniki odlična izbira za otroke stare do 14 let. Zaradi svoje nevtralne sive barve pa ga lahko vozijo tako fantje kot tudi dekleta.

Gre za model otroškega kolesa z aluminijastim okvirjem. To pomeni, da je kolo dovolj lahko, da ga otrok lahko enostavneje upravlja in mu omogoča vožnjo z manj napora. S svojimi 18-imi prestavami Shimano nudi optimalno prestavno razmerje. Zato se boste lahko z njimi brez težav odpravili tudi na daljše družinske izlete. Kolo je opremljeno s kakovostnimi V-zavorami in sprednjimi vzmetnimi vilicami Suntour. Zato je primerno tudi za vožnjo po gozdnih poteh ali makadamu.

V naši ponudbi pa vam je na voljo tudi različica z manjšimi obročniki, in sicer Nakamura Catch JR 20. Gre prav tako za odlično otroško gorsko kolo, ki pa ima 20-palčne obročnike, zato je primernejše za mlajše otroke. Razveselili se ga bodo predvsem dečki in deklice stari do 10 let, ki jih vožnja po neravnem terenu in gozdnih poteh dodatno zabava.

Nakamura Catch JR 20 se lahko pohvali z lahkim aluminijastim okvirjem in s 6-imi Shimano prestavami. Te omogočajo enostavno prestavljanje in so ravno dovolj, da se otrok nauči tudi pravilno prestavljati, kar je ključnega pomena za udobnejšo vožnjo. S klasičnimi V-zavorami, ki so prilagojene velikosti otroškim dlanem, otrok lahko zavira brez večjega napora, vožnja pa je zato bolj varna.

Genesis Melissa 24

Čeprav je angleška blagovna znamka koles Genesis razmeroma mlada, pa je že popolnoma uveljavljena Intersportova znamka, ki je priljubljena med mnogimi ljubitelji kolesarjenja. Če iščete najbolj primerno otroško kolo, je prav, da pomislite tudi nanjo.

Genesis Melissa 24 je dekliško gorsko kolo v črni barvi in z atraktivnimi rdečimi in zelenimi detajli. Prepričani smo, da bo padlo v oko vsem dekletom, ki si želijo privlačnega in hkrati funkcionalnega kolesa. To otroško kolo ima praktično vse, kar je potrebno za udobno in varno vožnjo.

Kolo odlikuje lahek aluminijast okvir s prilagojeno geometrijo, zato bodo imela dekleta na tem kolesu boljši nadzor in bistveno večjo stabilnost. Izjemno kakovostne vzmetne vilice Suntour so odlična izbira, saj omogočajo udobno vožnjo in najboljše blaženje tudi na najbolj zahtevnih terenih. Če pa k temu dodamo še 21 prestav Shimano, lahko rečemo, da je to dekliško kolo odlična izbira za vsa odraščajoča dekleta, ki si želijo pobliže spoznati svet gorskega kolesarjenja.

Genesis Hot 24

Identične karakteristike kot pri dekliškemu kolesu Genesis Melissa 24 boste našli tudi pri otroškem kolesu Genesis Hot 24. Edina in tudi najbolj opazna razlika med njima pa je v njunem izgledu. Otroško kolo Genesis Hot 24 ima aluminijast okvir v rdeči barvi in s črnimi ter rumenimi detajli, zato bo verjetno bolj padel v oči odraščajočim nadobudnežem. Ti bodo na tem kolesu deležni vseh karakteristik kot tudi dekleta: V-zavore, 21 prestav Shimano in vzmetne vilice Suntour.

Genesis Evolution JR 26

Za vse večje kolesarje oziroma mladostnike pa na naše police prihaja tudi gorsko kolo Genesis Evolution JR 26. Kolo odlikujejo 26-palčni obročniki in izjemno odzivne prednje vilice, ki zagotavljajo vso potrebno zmogljivost na različnih terenih. Poleg tega ne smemo spregledati še udobne geometrije okvirja, ki je izdelana iz lahkega aluminija, kakovostnih prestav Shimano Altus in izjemno zmogljivih disk zavor, ki omogočajo varno zaviranje.

Head Ridott II 20

Čeprav poznamo Head bolj kot proizvajalca smuči in teniških loparjev, pa že nekaj let izdeluje tudi kakovostno kolesa. Ta postajajo med ljubitelji kolesarstva vedno bolj priljubljena, njihova ponudba pa je vedno bolj široka. Pri tem niso pozabili tudi na naše najmlajše člane družin, zato vam je v naši ponudbi na voljo tudi otroško gorsko kolo Head Ridott II 20.

To gorsko kolo ima 20-palčne obročnike in je primerno za otroke stare od 8 do 10 let. Ker pa je sedež postavljen zelo nizko, je to kolo še posebej primerno za otroke manjše rasti. S svojo živo zeleno barvo je privlačno in atraktivno že na prvi pogled. A vas kolo ne bo prepričalo le s svojim izgledom, ampak tudi s funkcionalnimi komponentami, ki otroku omogočajo najbolj brezskrbno kolesarjenje.

K temu pripomorejo trpežne prednje vilice, kakovostne zavore Tektro in 7 prestav Shimano, ki omogočajo preprosto prestavljanje in idealno prestavno razmerje v vsakem trenutku. Okvir je izdelan iz aluminijeve zlitine, zato je izjemno odporen na zlome, a hkrati ohranja nizko težo. Dodatna prednost tega kolesa je notranja napeljava kablov, kar zmanjšuje njihovo obrabo in izboljša celoten videz kolesa.

Otroško kolo Head Ridott II je na voljo tudi s 24-palčnimi obročniki, zato je odlična izbira tudi za nekoliko večje in izkušene kolesarske nadobudneže.

Kje kupiti kakovostno otroško kolo?

Če želite svojemu otroku le najboljše, zanj izberite kakovostno otroško kolo. Z njim ne bodo prevoženi kilometri le udobni, ampak tudi bolj varni. Zato vam priporočamo, da pobrskate po naši ponudbi in poiščete najbolj primeren model za vašega otroka, z nasveti pa vam bodo pomagali tudi naši strokovno usposobljeni prodajalci.