Kolesarjenje

Druščina gorskih kolesarjev se iz leta v leto povečuje. Očarljive gozdne stezice, razgledi, ki navdihujejo, adrenalinski spusti.  Ravno pravšnja kombinacija, ki spremlja športno udejstvovanje na gorskem kolesu. Pomemben del kolesarske uživancije je tudi ustrezna zaščita s kolesarsko čelado. Gorsko kolesarjenje je zaradi razgibanega terena, premagovanja višinskih razlik in številnih naravnih ovir, ki se pojavijo na poti, morda najbolj nepredvidljivo med kolesarskimi zvrstmi. Ponudba kolesarskih čelad za gorsko kolesarjenje je v Intersportu zelo široka, a za vas smo izbrali nekaj modelov, s katerimi ne boste zgrešili. Poleg kakovostne zasnove, jih odlikuje tudi odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Bolle Adapt MIPS

Kolesarska čelada blagovne znamke Bolle Adapt MIPS s svojo kakovostno in sodobno zasnovo navdušuje že na prvi pogled. Na eni strani jo odlikuje izjemna zračnost s številnimi odprtinami na sprednjem in zadnjem delu čelade, na drugi strani pa zagotavlja maksimalno zaščito glave.

K temu bistveno pripomore material MIPS, ki zmanjšuje rotacijske sile ob padcu, in napreden material EPS, ki se prilagaja različnim jakostim udarca. K večji varnosti pripomore tudi podaljšan zadnji del čelade, s čimer je ustrezno zaščiteno predvsem zatilje. Za večje udobje in boljšo vidljivost ter zaščito sprednjega dela pa poskrbi nastavljiv sprednji vizir.

Smith Convoy MIPS

Kolesarska čelada Smith Convoy MIPS bo poskrbela za popolno udobje vašega kolesarjenja. S sistemom VaporFit zagotavlja maksimalno prileganje glavi v vseh smereh. S tem kolesarjenje ni samo udobno, ampak tudi bolj varno.

Tudi čelada Convoy je izdelana s tehnologijo MIPS, zaradi katere uspešno preživi več trkov. Poskrbi za najboljšo zaščito glave in zagotavlja največjo varnost. S tem so posledice morebitnega padca bistveno manjše.

Čelado odlikuje tudi poseben sistem ventilacije AirEvac. Ta poskrbi za optimalno zračnost tudi v največji vročini. Izbrani model vam omogoča izbiro v treh različnih barvah.

Casco Activ 2

Kolesarske čelade Casco Activ 2 se bodo razveselile vse kolesarke, ki obožujejo gorsko kolesarjenje. Pa tudi vse tiste, ki prisegajo na rekreativno kolesarjenje po manj prometnih cestah in poteh. Prepričani smo, da bo s svojo belo barvo in izjemno atraktivnim potiskom zadovoljila okusom najbolj zahtevnih kolesark.

Čelada Casco Activ 2 pa ni samo privlačna, ampak za nošenje tudi izjemno udobna. K temu pripomore napredna tehnologija Fresh Air Ventilation. Ta zagotavlja večjo zračnost. S kolescem njeni zadnji strani jo zelo preprosto prilagodite svoji glavi. Ne smemo pozabiti še njenega vezirja na sprednji strani, ki nudi optimalno zaščito pred bleščanjem.

Uvex Quatro CC MIPS

Če iščete vsestransko gorsko kolesarsko čelado, je čelada Uvex Quatro CC MIPS zagotovo prava izbira. Kot vse najbolj kakovostne čelade ima tudi ta model vgrajeno tehnologijo MIPS. Ta poskrbi, da so poškodbe glave v primeru padca bistveno manjše.

Pozitivna uporabniška izkušnja pa je s čelado Quatro CC MIPS toliko večja tudi zaradi svojih 17-ih ventilacijskih kanalov. Ti v kombinaciji z mrežico proti mrčesu na eni strani omogoča optimalno zračnost. Na drugi strani pa optimalno zaščito proti insektom. Čelada omogoča tudi možnost nastavitve svetilke LED. S tem lahko poskrbite za dodatno vidljivost.

Alpina Anzana 

Kolesarska čelada Alpina Anzana je čelada, ki bo s svojimi tremi barvnimi odtenki (črna, vijolična, bela) prepričala tako kolesarje kot tudi kolesarke. Gre za kolesarsko čelado, ki bo prepričala z najboljšim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Odlikujejo jo vrhunske Alpinine tehnologije, zaradi katerih je ta čelada izjemno udobna in varna.

Za dobro varnost poskrbi zunanja lupina čelade. Ta je izdelana iz polikarbonate plošče in je toplotno povezana z notranjo školjko, ki je iz visoko ekspandiranega polistirena. Ta zagotavlja izjemno površinsko trdnost in stabilnost. Zato nudi najboljšo možno zaščito glave v primeru padcev. Kljub svoji robustnosti pa je čelada še vedno izjemno lahka.

Visokokakovosten sistem Run Ergo Plus omogoča fino nastavljanje in optimalno prileganje. Za dodatno udobje poskrbi sprednji vezir, sprednje prezračevalne odprtine z zaščitno mrežico proti insektom in antibakterijsko polnilo, ki ga je možno oprati.

Za svoje kolesarske podvige izberite izključno kakovostne čelade za gorsko kolesarjenje

Brez dvoma je kolesarska čelada eden najpomembnejših kosov kolesarske opreme oziroma, celo obvezen, če se želimo izogniti hujšim posledicam padcev ali trkov.  Seveda pa je pri njeni izbiri pomembno, da je ta dovolj kakovostna in se popolnoma prilega glavi. Zato vas vabimo, da si v naši ponudbi ogledate izbor  kakovostnih kolesarskih čelad z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto, ki prepriča tudi najzahtevnejše ljubitelje kolesarstva.