Pohodništvo in alpinizem

Sezona pohodništva je pred nami in verjetno se že sprašujete, kateri so pravi pohodni čevlji za vas. Poleg druge opreme je kakovosten par pohodnih čevljev eden najpomembnejših delov opreme vsakega planinca; in zato smo tu, da vam pomagamo.

Na tem mestu vas vabimo, da si ogledate našo pestro ponudbo najkvalitetnejših pohodnih čevljev, ki zadovoljijo najrazličnejšim okusom vseh planincev in planink. V njej boste našli širok izbor udobnih čevljev priznanih blagovnih znamk, ki že od nekdaj predstavljajo sinonim za kakovost na področju pohodniške obutve.

Da bo odločitev lažja, pa smo posebej za vas pripravili izbor nekaterih najatraktivnejših in aktualnih modelov v tem trenutku. Prepričani smo, da vas bodo prepričali s svojimi lastnostmi in kvaliteto!

McKinley

McKinley Annapurna AQX so visoki pohodni čevlji, ki bodo popolnoma zadovoljili zahtevam in potrebam najzahtevnejših planincev. Segajo preko gležnjev. Zato omogočajo največjo stabilnost na najbolj zahtevnih pohodniških turah.  Tako preprečujejo poškodbe gležnjev.

Tako za moški kot tudi za ženski model McKinley Annapurna AQX W je značilna posebna membrana Aquamax. Ta čevlju zagotavlja vodoodpornost in zračnost, zaradi katere boste imeli v teh pohodnih čevljih vedno suha stopala.

Drugi model, ki prihaja iz ponudbe blagovne znamke McKinley, sta ženski in moški model pohodnega čevlja McKinley Magma Mid II AQX.

Že omenjena membrana Aquamax poskrbi za vso potrebno vodoodbojnost, Vibram podplat pa za obilno mero udobja in blaženja, hkrati pa zagotavlja odličen oprijem.

Planika

Planika je že od nekdaj sinonim za kakovost. Ko je govora o pohodnih čevljih ima ta blagovna znamka že dolgoletno tradicijo in prepoznavnost. In to velja tudi za visoke pohodne čevlje Planika Jalovec Air Tex.

Tudi ti pohodni čevlji so vam na voljo v ženski in moški različici. Siva barva je pri ženskem modelu kombinirana s svetlo modro. Moški model je na voljo v kombinaciji z oranžnimi detajli, kar jim daje poseben atraktiven videz.

Tega modela pohodnih čevljev se bodo razveselili vsi planinci in planinke, ki se radi odpravite na večdnevne planinske ture ali pa se radi povzpnete tudi na zahtevnejše vrhove v visokogorju. Njihova dodatna prednost je, da jih lahko uporabljate preko celega leta, ne glede na vreme, saj vam njihov Vibram podplat omogoča odličen oprijem tudi v snegu in ledu.

Zunanjost pohodnih čevljev Planika Jalovec Air Tex je izdelana iz izjemno kvalitetnega govejega usnja, notranja podloga pa vsebuje posebno membrano Air Tex. Ta v kombinaciji z antibakterijskim in anatomsko oblikovanim vložkom poskrbi za maksimalno odvajanje znoja in za največjo zračnost vaših stopal.

Salewa

Še posebej vam priporočamo moški model polvisokih pohodnih čevljev Salewa MTN Trainer Mid GTX, prednosti katerega bodo deležne tudi predstavnice nežnejšega spola v njegovi ženski različici Salewa MTN Trainer Mid GTX W.

Oba modela teh pohodnih čevljev sta idealna za različne podlage in razmere. Zato sta vsestransko uporabna. Izdelani so iz trpežnega materiala. To zagotavlja njihovo dolgo življenjsko dobo tudi ob največjih obremenitvah. Poleg tega pa imajo ti pohodni čevlji vdelano membrano Gore Tex. Ta na eni strani preprečuje vdor vode, na drugi strani pa je dovolj zračna, da boste v njih občutili popolno udobje.

Salomon

Strast do športnih aktivnostih na prostem se odraža v številnih izdelkih blagovne znamke Salomon, kar velja tudi za njihovo pohodniško obutev. Predanost, izkušenost in inovativne tehnologije so glavni razlog, da je Salomon danes ena vodilnih blagovnih znamk tudi na tem področju.

Nekatere njihove najboljše tehnologije vsebujejo tudi pohodni čevlji Salomon Quest 4 GTX, zato so vsekakor vredni svojega denarja. Gre za visoke pohodne čevlje, ki so na voljo v moški ter ženski različici, navdušujejo pa zlasti s svojo kakovostjo, lahkotnostjo, trpežnostjo in izjemno stabilnostjo.

Gremo v hribe z Intersportom!

Zavedati se moramo, da so dobri pohodni čevlji ključnega pomena za brezskrbno in sproščeno pohajkovanje po hribih in vrhovih, saj nam le na ta način zagotavljajo popolno udobje in maksimalno stabilnost, ki sta nujno potrebni za različno zahtevne pohodniške ture.

Intersport je pravi naslov, če iščete najprimernejši par pohodih čevljev. V naši ponudbi vam je namreč na voljo bogat nabor pohodnih čevljev različnih blagovnih znamk, največje kakovosti. Ob tem pa ne spreglejte tudi vseh ostalih izdelkov za pohodništvo, ki vas bodo prav tako navdušili s svojo funkcionalnostjo in kvaliteto.