Tek

Tekaški copati za jesen 2020

Za takšne in drugačne tekaške podvige so potrebni kakovostni tekaški copati. Tudi če v teku niste novinec, je potrebno preveriti, ali morda ni ravno sedaj čas za nakup novih tekaških copat.

S številnimi tekaškimi prireditvami predstavlja jesen višek tekaške sezone, za mnoge tekače pa je to najlepši letni čas. Zmerne temperature ozračja med 10 in 20 °C so naravnost idealne za tek, zato se te športne aktivnosti lotijo tudi vsi neredni tekači.

Jesen pa je tudi čas, ko glavni proizvajalci tekaških copat na policah specializiranih trgovin predstavijo svoje novosti. Svojim zvestim tekačem nudijo dodatno udobje na različnih terenih in v različnih pogojih.

Asics

Verjetno ni tekača, ki ne pozna proizvajalca tekaških copat Asics. Ta slovi po svoji tehnološki dovršenosti in kakovosti. S svojo že legendarno tehnologijo blaženja zadovolji mnoge potrebe in želje številnih tekačev, pa ne glede na to, ali gre za rekreativne tekače ali profesionalce.

Proizvajalec Asics kot glavno novost jesenskega dela sezone predstavlja tekaški copat Asics GEL – CUMULUS 22 MK, ki v svoji 22. različici predstavlja številne novosti in tehnologije.

Te bodo navdušile tako tekače kot tudi tekačice, zato sta vam na voljo tako moški kot tudi ženski model tega tekaškega copata.

Tekačice se bodo zagotovo navdušile nad živahnimi in sodobnim dizajnom ženskega modela Asics GEL – CULUMU 22 MK W.   Izdelan iz posebno tkanega materiala, ki nudi stopalom izjemno prileganje in zračenje. Tekači bodo svojo pozornost namenili tudi posebni in napredni FlyteFoam tehnologiji. Zaradi te moški model Asics GEL – CULUMU 22 MK v kombinaciji z že preizkušeno GEL tehnologijo, nudi izvrstno blaženje, udobje in naraven tekaški korak.

Asics GEL – CULUMU 22 MK copati so vam ekskluzivno na voljo v prodajalnah Intersport in v spletni trgovini.

Brooks

Brooks je kultna ameriška znamka tekaških copat, ki je svoj prvi čevelj izdelala že leta 1914. Še danes prepriča tekače s svojimi tehnološkimi inovacijami. Vrhunski tekaški copati so rezultat uspešnega medsebojnega sodelovanja s številnimi strokovnjaki s področja športne medicine, industrije in z vrhunskimi športniki.

Zato je tudi to jesen Brooks razveselil svoje zveste tekače in tekačice z moškim in ženskim modelom tekaškega copata Brooks Ghost 13.

Med seboj se razlikujeta zgolj v različnih barvnih kombinacijah, medtem ko so si njune karakteristike identične.

Tekaški copat Brooks Ghost 13 bo s svojim udobjem in zaščito stopal prepričal vse nevtralne tekače in tekačice. Posebna tehnologija DNA Loft poskrbi, da je tekaški copat udoben in stabilen predvsem na urejenih terenih. S svojo izjemno nizko težo pa poskrbi, da ga na svojih stopalih praktično ne boste čutili.

Mizuno

Mizuno tekaški copati že od nekdaj veljajo za izjemno kakovostne in so najboljša izbira za vse tiste tekače in tekačice, ki si želijo le najboljše. Zato ni nič nenavadnega, da so tudi to jesen poskrbeli za novosti v svoji ponudbi.

Legendarni Rider v svoji 24. različici z novim Enerrzy materialom v spodnjem delu podplata in s konstrukcijo nogavice v zgornjem delu copata dosega popolnoma nov, še višji nivo, ki tekaču omogoča zelo lahek in super odziven tek. Je za kar 10 % lažji od klasičnega Wave Riderja.

Mizuno predstavlja tudi moški in ženski model copata Mizuno Wave Rider Neo , ki ga odlikuje odlično razmerje med udobjem, blaženjem in odzivnostjo, zaradi česar je tekaški korak hitrejši.

Razveselili se ga bodo predvsem redni tekači in tisti, ki se pripravljajo za tek na daljše razdalje.

Moški in ženski tekaški copati Wave Sky Neo je postal še lažji in udobnejši. Zgornji del podplata je je sestavljen iz Enerzycora, ki ponuja zlasti udobje in lahkotnost. Srednji del copata je izdelan iz U4iCX, ki daje obuvalu še večje udobje in stabilnost. Spodnji del copata Wave Sky Neo je narejen iz Enerzy, ki med tekom učinkovito vpliva na blaženje in odzivnost.

Zgornji del copata je zasnovan v obliki nogavice, ponuja pa boljši oprijem stopala ter boljšo kontrolo gibanja peta-prsti in obratno.

V ospredju obeh modelov tekaških copat so tehnologije MizunoWave, Mizuno Enerzycore, Mizuno Enerzy, Waveknit, X10, Smoothride in U4icX. Copati, ki so plod vrhunskih tehnologij, so vam na voljo v prodajalnah Intersport.

Nike

Blagovna znamka Nike že od nekdaj stremi k popolnosti in neprestanem razvoju tehnologije tekaških copat. Zato ni nič nenavadnega, da se lahko pohvali s tem, da v njihovih tekaških copatih svoje najboljše rezultate dosegajo številni maratonci. To pa ne pomeni, da za rekreativne tekače in tekačice ni dobro poskrbljeno. Ravno nasprotno! To jesen so nam zopet ponudili svojo novost v tekaških copatih Nike AIR ZOOM PEGASUS 37.

Ženski model Nike WMNS AIR ZOOM PEGASUS 37 bo najbolj zagrete tekačice pritegnil že s svojim sodobnim dizajnom in atraktivnim videzom v roza barvi. Prepričani pa smo, da jih ne bo navdušil zgolj s svojo zunanjostjo, ampak tudi s številnimi drugimi lastnostmi, ki so identične tistim pri moškemu modelu Nike AIR ZOOM PEGASUS 37.

Tu ne smemo spregledati Air Zoom blaženja, ki zagotavlja odlično odzivnost in udobje, poleg tega pa je vse na tem copatu prilagojeno čim bolj učinkovitemu teku s hitrimi menjavami ritma in hitrosti.

Salomon

Salomon je ena od najbolj priznanih blagovnih znamk športnih oblačil in opreme, ko pa je govora o obutvi, gre za enega od najbolj vsestranskih proizvajalcev tekaških copat. V njihovi ponudbi boste tako našli tekaške copate najvišje kakovosti za vse vrste terenov in različno trenirane tekače.

Za prihajajočo jesen vam je na voljo ženski in moški model tekaškega copata Salomon XA Pro 3D V8 GTX, ki je posebej oblikovan za trail tekače in hojo ali tek po neokrnjeni naravi. Njegov podplat Contragrip zagotavlja optimalen oprijem na vseh terenih, posebna 3D šasija pa nudi odlično oporo in stabilnost.

S tekaškimi copati Salomon XA Pro 3D V8 GTX boste tekači in tekačice lahko premagovali kilometre tudi v najbolj neugodnih vremenskih razmerah, saj imajo zračno in vodoodbojno membrano Gore Tex.

Adidas

Adidas je nemška športna znamka, ki slovi po svoji izjemni kakovosti in trpežnosti. Tekaški copati Adidas omogočajo lahkotnejši, učinkovitejši tek, zadovoljstvo tekačev in tekačic pa je ob tem toliko večje. Zato ni nič nenavadnega, da je med tekaškimi navdušenci ta blagovna znamka tudi ena izmed najbolj priljubljenih.

Vse nevtralne tekačice se bodo to jesen razveselile modela Adidas SUPERNOVA W. Ta že s svojim zunanjim videzom pritegne vso pozornost ženskih oči. Njegov zgornji del je izdelan iz posebnega material, ki stopalu nudi popolno oporo in prileganje. Podplat iz pene Boost pa nudi dinamično blaženje, kar omogoča učinkovitejši tek. V prodajalnah Intersport so vam na voljo tudi Adidas copati Supernova za moške.

Kje so najboljši tekaški copati? V Intersportu!

Nakup tekaških copat nikakor ni enostaven. Še manj si želimo, da bi v tem primeru kupovali mačka v žaklju. Zato pravočasno pobrskajte po spletni ponudbi Intersportovih jesenskih tekaških novosti, ki vam jih ponujajo najbolj priznane blagovne znamke tekaških copat, in s katerimi bo tek v jesensko zimskem obdobju še prijetnejši.