Povzetek

Plavanje

Pri izbiri novih kopalk je izjemno pomembno, da v ospredje postavite tip svoje postave. Le tako si boste lahko izbrali najprimernejši model, ki vam bo odlično pristajal. Prodajalne Intersport vam ponujajo pestro izbiro kopalk za ženske, moške in otroke svetovno priznanih proizvajalcev, kot so Adidas, Firefly, Icepeak, Nike Swim, Brunotti.

Preden vam predstavimo kratek pregled letošnjih kopalnih hitov za predstavnice nežnejšega spola, smo pripravili še nekaj izjemno koristnih nasvetov, povezanih z izbiro kopalk glede na tip postave.

Izbira ženskih kopalk glede na postavo

Žensko postavo lahko vključimo v eno od štirih kategorij, in sicer postavo v obliki jabolka, hruške, peščene ure ali pravokotnika.

Če je vaša postava v obliki hruške, morate s kopalkami poudariti zgornji del svojega telesa in prsi, spodnji del pa dobro prikriti. Za postavo v obliki jabolka izbirajte med kopalkami, ki poudarjajo vaše noge. Odlična izbira so hlačke z visokim izrezom ali enodelne kopalke, ki lahko odlično prekrijejo širši zgornji del.

Postavi v obliki peščene ure se praktično podajo vse vrste kopalk; postava v obliki pravokotnika kliče po zgornjem delu kopalk z drznejšim vzorcem, resicami ali celo volančki. Ženske s takšno obliko postave se neredko odločijo tudi za monokini.

Izbira moških kopalk glede na postavo

Če je moški nekoliko višji, naj izbere kopalne hlače, ki segajo do kolen, ni pa nujno, da so ohlapne. Nižji moški naj posegajo po kopalnih hlačah, ki segajo do sredine zgornjega dela nog. Močnejši moški naj izbirajo med kopalkami temnejših barv, ki hitro odvrnejo pozornost od odvečnih kilogramov.

Suhim postavam se najbolje podajo kopalke s pisanimi vzorci in divjimi barvami.

Moški z atletsko postavo so pri izbiri kopalk svobodnejši. Paziti morajo le, da kopalke niso pretesne. Za sproščen vtis so kopalke s širšimi hlačnicami odlična izbira.

Plažni hiti letošnjega poletja

  1. Klasične dvodelne bikini kopalke

 V prodajalni Intersport in v spletni trgovini je na voljo široka paleta klasičnih dvodelnih kopalk. Izbirate lahko med različnimi znamkami, vzorci, barvami. Kopalke Protest Idyllic Triangle Bikini so eden od modnih hitov letošnjega poletja. Naramnice in hlačke se lahko s trakovi nastavljajo na različne možne načine.

Za bolj eleganten izgled vam priporočamo nakup kopalk Firefly Artemisa. Izdelane so iz prijetnega umetnega materiala, ki se hitro suši. Nedrček z nekoliko tanjšimi naramnicami in vrvice med košaricami dodajo kopalkam nekoliko elegantno-glamuroznega videza, za katerega pa vam ne bo potrebno odšteti veliko denarja. Ta vrsta nedrca je primerna za manjše prsi, kopalke pa bodo po godu tistim, ki tudi na plaži prisegajo na klasično eleganco in umirjene barve.

2. Bikini z naramnicami

Bikini z naramnicami je zlasti dobrodošel za ženske, ki potrebujejo bolj čvrsto oporo za prsi, vendar želijo igrivo »bikini« zasnovo kopalk. Odlična izbira bodo v tem primeru kopalke Firefly STRP7 Aldina, ki so okrašen z modernim grafičnim vzorcem, poleg tega pa se nedrček lahko nosi obojestransko!

3. Dvodelne kopalke s športno-elegantnim zgornjim delom

 Če v sebi nosite obilico športnega duha, vendar se ne želite odreči modnemu pridihu, so kopalke Firefly STRP5 Aranka WMS zagotovo dobra izbira. To so dvodelne kopalke, ki imajo zgornji del zasnovan športno in na način, da dobro pokrije prsni koš. So »etno« dizajna, ki je odlično kombiniran s športno funkcionalnostjo. Vzorec kopalk je lepo razgiban, hkrati pa ne preveč vpadljiv in se lepo poda na zagorelo kožo. Nedrček, ki se lepo ujame s spodnjim delom, ima tanjše naramnice ter podlogo, ki omogoča privlačen videz dekolteja.

4. Dvodelne kopalke s hrbtnimi trakovi

 Če bi na plaži rade izstopale z izvirnim elegantnim vzorcem, potem izberite Protest Tide Bikini. To so dvodelne kopalke, ki so izdelane iz dobro raztegljivega poliamida in so brez PFC. Kopalke so toliko zanimivejše, ker je na hrbtni strani nedrčka zasnovan trendovski mrežast dodatek, ki doda kopalkam nekoliko romantičnega pridiha, hkrati pa nudi oporo za prsi.

Ta se odlično regulira s trakovi za vratom. Hlačni del kopalk je klasično krojen z raztegljivimi robovi.

5. Dvodelne kopalke z nedrcem s košarico

 Moderno zasnovane bikini kopalke Firefly STRP5 Arabella WMS so klasične dvodelne kopalke z nedrcem s košarico. Narejene so iz prijetnega umetnega materiala, ki se dobro suši. Izbirate lahko med dinamičnim, a umirjenim »etno« vzorcem in bolj barvito izvedenko z motivom morskih valov.

6. Bikini kopalke z dekoriranimi naramnicami

Če ste po duši romantik, vas bodo pritegnile kopalke Firefly FLR6 Arife WMS. Očarajo z igrivo zasnovo in privlačno okrašenimi naramnicami, hkrati pa s poletnim, a ne preveč izstopajočim vzorcem, ki se še posebej lepo poda na poletni ten. Kopalke so izdelane iz prijetnega umetnega materiala, ki se hitro suši.

7. Dvodelne kopalke z visokim pasom spodnjega dela

Kopalke z visokim pasom se vračajo in osvajajo tudi mlade! Če tudi vas navdušuje klasika za dame in sveži poletni vzorci, bodo kopalke Firefly FLR8 Alix WMS pritegnile vašo pozornost.

Kopalke z visokim pasom spodnjega dela so dobra rešitev tudi za vse, ki bi rade skrile nekaj odvečnih kilogramov okrog pasu.

8. Športno zasnovane kopalke

Prave športne navdušenke so tudi na dopustu ob morju ali jezeru aktivne,  zato tudi pri kopalkah pogosto prisegajo na športen videz. Kopalke Adidas Beach Bikini poosebljajo športni duh in atletsko naravo. Poleg tega pa so narejene z mislijo na okolje. Tkanina Primeblue je nastala iz reciklirane plastike, ki jo v okviru fundacije Parley pobirajo po plažah in iz oceanov in nato predelajo v koži prijazno tkanino.

9. Enodelne kopalke

Enodelne kopalke so se vrnile v velikem slogu in tudi letos bodo kraljevale na plažah in ob bazenih. Firefly Azalee WMS bodo prepričale tiste, ki tudi v poletni vročini prisegate na eleganco. Kopalke so klasičnega kroja, z lepo poudarjenim predelom prsnega koša in okrasnim detajlom, ki nevpadljivo popestri izgled kopalk. Na hrbtnem predelu so elegantno speljane naramnice in trakovi. Kopalke, ki lepo pristojijo različnim tipom postav.

10.  Kopalna majica

Če se na plaži in v morju želite kar se da dobro zaščititi pred UV žarki, je kopalna majica Firefly Lunelia WMS prava izbira. Narejena je iz lahkega materiala, ki se po prihodu iz vode hitro suši, hkrati pa omogoča zaščito pred UV žarki. Na voljo je s kratkimi in nekoliko daljšimi rokavi. Priročna je tudi za tiste, ki boste veliko časa preživeli na supu ali deski, v čolnu in če se odpravljate ob morja, ki so nekoliko bolj sveža in temperature zraka nižje.

11. Kopalne hlače

Če boste na plaži ali v vodi aktivni in se pri tem ne počutite udobno v klasičnih kopalkah, izberite kopalne hlače. Firefly Alana WMS so plažne hlače, narejene iz prijetnega umetnega materiala, ki se hitro suši. Hlače so dodatno opremljene še s priročnim žepom ter elastičnim pasom z vrvico.

12. Bodi

Bodi Protest Corsica Surf Suit je oprijet ženski kopalni bodi, ki vam ponuja odlično zaščito pri aktivnostih v morju in s faktorjem SPF50 pred soncem. Ima kratke rokave in zadrgo za lažje oblačenje. Material je prijeten za nošenje, je brez PFC in raztegljiv v vse smeri za neovirano in sproščeno gibanje v poletnih dneh.

13. Neoprenska obleka

Če si dopusta ne predstavljate z nekaj akcije in adrenalina, je neoprenska obleka Cressi Sub Med X Lady odlična izbira, če boste na dopustu športno aktivni tudi v vodi. To je kakovostna neoprenska obleka za tople pogoje. Posebna razporeditev materiala v predelu prsi omogoča več fleksibilnosti. Zadrga YKK na hrbtnem delu s trakom za enostavno oblačenje.