Tek

Mesec marec je tisti del leta, ko zadiši po pomladi. Ne samo v koledarskem in meteorološkem smislu, temveč tudi v tekaškem. To je čas, ko se tudi tisti nekoliko manj navdušeni tekači prebudijo iz zimskega spanja, oziroma smuči zamenjajo za tekaške copate. Seveda tisti najbolj zagnani tečejo preko vsega leta, še posebej če je zima do njih tako prijazna, kot je bila letošnja.

Oblikovalci in snovalci novih modelov copat pa so zagotovo med tistimi, ki so v mrtvem delu tekaške sezone najbolj zaposleni. In prav v teh dneh na police prihajajo rezultati njihovega znanja, domišljije, idej, novih pogledov …

Tako rekoč vsi glavni proizvajalci v prvih pomladanskih dneh predstavijo svoje novosti za prihajajočo sezono. V tem pogledu je tudi njihova sezona podobna vsem prejšnjim, hkrati pa spričo številnih novosti povsem drugačna, sveža, pisana, razigrana, dinamična in energična.

Adidas

Legendarna nemška znamka novo tekaško sezono pozdravlja s svežo kampanjo “Faster Than”. A hitrosti ne dojemano zgolj kot tekmovalnosti in zmogljivosti, temveč predvsem kot občutek napredka in lastne preobrazbe. Zvezde kampanje Faster Than so tekači iz vsakdanjega življenja, ki delijo svoje zgodbe o osebnem napredku in z njimi navdihujejo druge.

Med njimi so 112-kilogramski tekač Martinus Evans, ki je negativne komentarje in posmehovanja spremenil v motivacijsko orodje, tekačica Ellie Lacey, ki je po presaditvi jeter na tekmovanju World Transplant Games osvojila pet zlatih medalj in podrla tri svetovne rekorde, Kathrine Switzer kot prva ženska, ki je pretekla maraton, izjemni šprinter Noah Lyles in nogometaš Mohamed Salah.

V sklopu kampanje Faster Than so predstavili nove tekaške copate, s katerimi je doseganje osebnega napredka še bolj lahkotno in udobno.

adidas SL20

Glavno novost sezone predstavlja model  SL20 z vrhunskim srednjim podplatom Lightstrike za eksplozivne gibe in vzdržljivost. Prenovljen pa je tudi sicer že uveljavljeni model Ultraboost 20.

Ekskluzivno za Intersport pa sta zasnovana modela Astrarun in Solarglide.  V vsakem primeru pa Adidas ponuja popoln par tekaških copat za vse oblike navdušencev nad tekom.

Oglejte si copate adidas na tej povezavi.

Asics

Pri japonskem proizvajalcu Asics se v letu 2020 vse vrti okoli olimpijskih iger v Tokiu. Asics je namreč eden izmed pokroviteljev iger, zato je razumljivo, da si želijo izkoristiti prednost domačega terena in se širnemu svetu predstaviti v čim boljši luči. Asics že vrsto let slovi po svojem inženirskem pristopu do izdelovanja tekaških copat, zato njihovi izdelki prislovično slovijo po izjemni tehnološki dovršenosti, visoki kakovosti in učinkovitosti. Olimpijskim igram so posvetili tako imenovani Tokyo Pack, ki ga sestavljajo tako imenovana retro kolekcija.

Glavna predstavnika Asics retro kolekcije sta modela Nimbus 22 Retro Tokyo in GT-2000 8 Retro Tokyo.

Poleg tega pa bodo v sezoni 2020 navduševale nove različice paradnih konjev, kot so Kayano, Nimbus, GT in Glideride in Aceride.

Spet se vrača legendarni model Noosa TRI, ki je v svojem bistvu zasnovan za triatlonce. Ekskluzivno za Intersport pa so izdelali model Gel Cumulus.

Več copatov asics najdete na tej povezavi.

Asics Gel Cumulus 21

Nike

Pri znamki Nike so že lanskega oktorba z navdušenjem pozdravili zgodovinski dosežek Eliuda Kipchogeja, ki je na posebnem dogodku na Dunaju postal prvi Zemljan, ki mu je maratonsko razdaljo uspelo preteči pod dvema urama. Njegov dosežek predstalvja enega izmed pomembnih mejnikov človeštva. Nike je na sploh znan, da vseskozi predstalvja novosti in nove tehnologije.

Nike Zoom Structure 22

V letošnji sezoni bosta asfalt premagovali novi različici modelov Air Zoom Pegasus 36 in njena bolj dirkalna verzija Air Zoom Pegasus Turbo 2. Poleg tega sta cestnemu teku namenjeni tudi osveženi različici modelov Air Zoom Structure 22 in Air Zoom Vomero.

Izjemno zanimiva je tudi trail različica Pegasus 36 Trail, ki navdušuje s svojo trpežno zasnovo in zanimivimi barvnimi kombinacijami. Osvežen je tudi legendarni model Wildhorse 6. Tekačice pa se bodo lahko odločile za osveženi model Zoom Fly 3.

Oglejte si copate Nike tukaj.

Brooks

Pri ameriškem butičnem proizvajalcu Brooks so za sezono 2020 temeljito osvežili svoje glavne adute.

Na voljo je nova različica modela Adrenaline GTS20, ki prav letos praznuje svojo dvajsetletnico. Luč sveta je ugledala 14. generacija legendarnega modela Cascadia 14, ki še vedno navdušuje gorske tekače.

Prenovljen je tudi model Ricoschet 2. Posebej za Intersport pa je zasnovan model Divide, ki navdušuje s svojo kombinacijo trpežnosti in udobja.

Več copatov Brooks si oglejte tukaj.

Brooks Divide

Mizuno

Tudi Mizuno slovi po svojem izjemno predanem, skorajda znanstvenem pristopu do izdelovanja tekaških copat. Zato se nad njihovimi izdelki praviloma navdušujejo najbolj zahtevni tekači.

Mizuno Wave Ultima 11

Tudi v letošnji sezoni poudarek ostaja na tradicionalno najbolj udarnih modelih, kot so Wave Ultima, ki je na voljo ekskluzivno v Intersportu, Wave Rider in Wave Sky.

Vsi ti modeli so namenjeni nevtralnim tekačem, slednji izmed njih pa je povsem obnovljen in bo zaradi tega zagotovo še bolj aktualen.

Več ponudbe copat Mizuno najdete tukaj.

Delno je obnovljen je tudi pronatorski cestni model Wave Inspire 16, ki ima na novo zasnovan zgornji del. Nova sta tudi modela Wave Horizon 4, ki je namenjen pronatorjem, ki najraje tečejo po gladkih urbanih površinah, in Wave Daichi 5, ki je na voljo tudi v različici z membrano GTX in je namenjen teku po gozdnih in gorskih stezicah.

Povsem nov pa je model Wave SkyRise, ki je namenjen nevtralnim tekačem, ki prisegajo na tek po urejenih urbanih površinah.

Salomon

Pri francoskem Salomonu slovijo po izjemno kakovostnih in tehnološko dovršenih copatih za trail in gorski tek. Njihove izdelke že od nekdaj odlikuje inovativno-tehnična zasnova, ki navdušuje s svojo uporabnostjo, funkcionalnostjo in trpežnostjo. Za letošnjo sezono so svojim tradicionalnim uspešnicam namenili nekatere nove barvne kombinacije.

Glavno novost predstavlja model Sonic 3 Confidence, ki je namenjen teku po gladkih površinah, odlikuje pa ga izjemno nizka teža. Nov je tudi model Sense Ride 3, ki je namenjen teku po zahtevnih terenih, na katerih ponuja izdatno mero zaščite, udobja, trpežnosti in oprijema.

Oglejte si celotno ponudbo Salomon tekaških copat tukaj.

Salomon Sonic 3

Under Armour HOVR Machina

Under Armour

Izjemno zanimivo novost so predstavili tudi pri ameriški znamki Under Armour, ki se vsako leto bolj uveljavlja tudi kot proizvajalka vrhunske tekaške obutve. Njihov model UA HOVR Machina namreč združuje lastnosti tekmovalnih copat in dobro blaženih copat, ki so namenjeni teku na daljše razdalje.

Zato so ti copati idealni tako za trening kot tudi za doseganje osebnih rekordov na 5, 10, 21 in celo 42 kilometrov.

Več iz ponudbe Under Armour najdete na tej povezavi.