Povzetek

Smučanje

Smučanje je zagotovo eden tistih športov, pri katerih oprema igra odločilno vlogo. Izbira pravih smuči namreč lahko odločilno poveča užitek na belih strminah. Vse to seveda drži tudi za ženske smuči, ki jim večina proizvajalcev posveča prav posebno pozornost. Za predstavnice nežnejšega spola snujejo njim namenjene izdelke, pri katerih pomembno vlogo igra tako imenovani ženski princip.

To se pozna tako pri konstrukciji, geometriji ter seveda tudi pri obliki in dizajnu smuči.

Ženske smuči so lažje, vezi pa so pomaknjene nekoliko naprej. Zaradi teh lastnosti so smuči bolj vodljive in lažje za manevriranje. Poleg tega pa se proizvajalci precej ukvarjajo z zniževanjem teže in v ta namen izumljajo vedno nove materiale. Nekatere ženske smuči so dobesedno peresno lahke. Seveda pa so ženske smuči tudi oblikovno in grafično usklajene z najnovejšimi modnimi smernicami, tako da bodo rekreativke lahko na belih poljanah izžarevale svoj osebnostni slog.

Elan Imagine Power Shift

Elan Imagine Power Shift je smučka, ki je v svojem bistvu namenjena za lahkotno smučanje po progah s prijatelji. Ko pa si zaželite več hitrosti in drznejših zavojev, pa se dobesedno prebudi in zaživi. Zmore tako dolge kot kratke zavoje. Tehnologija Powershell s plastjo ogljikovih vlaken ohranja nizko težo ter v povezavi s tehnologijo Amphibio Truline zagotavlja odlične zmogljivosti na urejenih smučiščih.

Head Absolut Joy

Za univerzalne ženske smuči bi si težko izbrali boljše ime, kot je Absolute Joy. Te smuči rekreativnim smučarkam dejansko ponujajo popolno veselje na belih strminah. Zagotavljajo enostavno vodljivost, okretnost in izvedbo dolgih in kratkih zavojev. Zaradi uporabljenega graphena jih odlikuje izjemno nizka teža, poleg tega pa tudi eleganten dizajn.

Atomic Cloud LTD

Atomic je že pred desetimi leti prvič predstavil ženske smuči serije Cloud. In od takrat jih vsako zimo še dodatno izpopolnijo in izboljšajo. Smuči Atomic Cloud LTD smučarke navdušijo s svoji vsestransko prijaznostjo. Sredica Densolite zagotavlja nizko težo in s tem olajšuje sam nadzor. Tehnologija Servotec Light pa omogoča izjemno stabilnost in enostavno prehajanje z robnika na robnik.

S smučmi Atomic Cloud LTD smučanje preraste v lahkotno obliko zimskega užitka. Z njimi bo vsaka proga postala unikatno sneženo igrišče.

Fischer My Trinity

Fischer My Trinity so smuči, ki rekreativne smučarke navdušijo s svojo lahkotnostjo, ki omogoča učinkovito vijuganje po urejenih terenih. Smuči se odlično obnesejo tako na mehkih kot na nekoliko trših terenih. Zasnovane so v klasični sendvič konstrukciji. Tehnologija Air Tec pa pomaga pri zmanjšanju teže smuči.

Zaradi tega so smuči lažje upogljive, kar pomeni precej bolj enostavno izvedbo tako dolgih kot kratkih zavojev.

Salomon S/Max W X7 Ti

Salomon je s smučmi S/Max W X7 Ti mislil predvsem na bolj zahtevne smučarke, ki si želijo popoln stik s podlago, dober oprijem orbnikov in lahko vodljivost.

Smuči S/Max W X7 Ti se odlično znajdejo na urejenih progah, hkrati pa njihov Carve Rocker skrbi za udobje tudi takrat, ko snežni pogoji niso več optimalni. Smuči odlikujejo izjemno natančni vhodi v zavoj, hkrati pa sta po zaslugi dvignjenega repa lažja izhod iz zavoja in navezava v nov zavoj.