Nogomet

adidas je predstavil uradno nogometno žogo zaključnega dela Lige prvakov 2022/23. Z novo nogometno žogo UCL PRO Istanbul so se že odigrale prve tekme osmine finala in se bo z njo igralo vse izločilne boje do vrhunca tekmovanja – finala Lige prvakov, 10. junija 2023, v Istanbulu.

Vsako leto se za izločilne boje nogometne Lige prvakov oblikuje uradna nogometna žoga tega tekmovanja, s katero se odigrajo vse tekme v zaključnem delu tekmovanja. In podobno kot pretekla leta, je tudi tokrat navdušila s svojim grafičnim dizajnom in edinstvenimi tehnologijami.

adidas UCL PRO Istanbul – poklon letošnjemu gostitelju finala Lige prvakov

Letošnjo uradno nogometno žogo za izločilne boje Lige prvakov je ponovno zasnoval adidas, priznani proizvajalec športne opreme in uradni dobavitelj najpomembnejših nogometnih turnirjev na svetu. Nogometna žoga adidas UCL PRO IS slavi kulturo in nogometno zgodovino gostitelja finala letošnje Lige prvakov – Istanbula v Turčiji.

Vrhunec tekmovanja nas čaka 10. junija 2023. Istanbul ne bo prvič gostitelj finala, saj se je finale Lige prvakov UEFA tu odigral že leta 2005. Epski dvoboj med nogometnima kluboma Liverpool in Milan se je končal z zmago Liverpoola po streljanju 11-metrovk, pa čeprav je po prvem polčasu Milan vodil že s 3 : 0. Tekma še danes velja za enega od najbolj razburljivih finalov v zgodovini tega tekmovanja.

Edinstven grafični dizajn, ki navdušuje

Kraljevsko modro ozadje in srebrne ikone na nogometni žogi adidas UCL PRO IS so dobile barvni navdih ravno v žogi, s katero se je odigral finale Lige prvakov 2004/05. Nogometna žoga je na ta način poklon enemu največjih povratkov v finalih Lige prvakov, kateremu smo bili priča leta 2005.

Za edinstven grafični dizajn poskrbijo zlate podrobnosti na žogi, ki predstavljajo bogato zgodovino in kulturo mesta Istanbul. Dodatne srebrne oznake označujejo pogled na želeni pokal Lige prvakov, za katerega se borijo ekipe.

Na žogi boste opazili tudi ikonične bele zvezde, ki označujejo mostove med Evropo in Azijo. Zvezde imajo na zunanji strani modro-oranžno obrobo, ki predstavlja obe celini.

Tehnologije za največjo zmogljivost

Poleg edinstvenega grafičnega dizajna, se nogometna žoga adidas UCL PRO IS pohvali tudi z vrsto adidasovih tehnologij, ki zagotavljajo največjo zmogljivost.

Inovativna površinska tekstura PRISMA najboljšim nogometašem Evrope ponuja še več natančnosti z žogo. Zunanja teksturirana plast, ki je sicer enaka na vseh uradnih žogah za tekme Lige prvakov, zagotavlja optimalen oprijem in popoln nadzor nad žogo. Za dodatno vrhunsko zmogljivost pa poskrbi tudi toplotno vezana in brezšivna konstrukcija.

Gibanje Common Goal – ko nogomet spreminja svet

Pri adidasu se dobro zavedajo, da ima nogomet izjemno moč, ki lahko spremeni svet, zato 1 % od prodaje nogometnih žog podarijo gibanju Common Goal. Gre za gibanje, ki profesionalne nogometaše in nogometašice spodbuja k darovanju 1 % svojega zaslužka za skupne družbene cilje, kot so boj proti revščini in neenakosti, stremenje h kakovostni izobrazbi in trajnostnosti, del denarja pa se nameni tudi neprofesionalnemu nogometu.

adidas UCL PRO IS je na voljo tudi v prodajalnah INTERSPORT

adidas je uradni dobavitelj nogometnih žog za tekme Lige prvakov že od leta 2001. Uradna nogometna žoga UCL PRO IS ni namenjena zgolj nogometnim zvezdnikom, temveč si jo lahko kupite tudi vsi najbolj zagreti nogometni navdušenci, kot vsako leto pa so tudi letos na voljo replike uradne nogometne žoge v več različicah. V prodajalnah INTERSPORT najdete tako uradno nogometno žogo kot replike.

adidas UCL PRO IS
adidas UCL COM IS
adidas UCL TRN IS
adidas UCL CLB IS