Povzetek

Smučanje

Večina proizvajalcev ponuja bogato izbiro ženskih smuči, ki jih v vseh ozirih odlikujejo odlične lastnosti.

Takoj na začetku je treba poudariti, da je povsem zmotno prepričanje, da ženske smuči niso enakovredne moškim ali da tehnološko niso tako dovršene. Ravno nasprotno. Ženske smuči so konstrukcijsko enakovredne moškim in zasnovane z enakimi tehnologijami kot moške smuči. Poleg tega so ženski modeli na voljo v vseh segmentih in serijah, predvsem pa tudi za njih uporabljajo vse najbolj sodobne tehnologije in najboljše materiale.

Glavna razlika se morda skriva v teži, saj so ženske smuči nekoliko lažje, predvsem zaradi vezi in nekaterih drugih ključnih konstrukcijskih materialov in podložne plošče za vezi. Poleg tega je točka montaže vezi nekoliko prilagojena anatomiji ženskega telesa. In to sta pravzaprav edini bistveni razliki. Ženske smuči so zasnovane tako, da smučarkam ponujajo povsem enako stopnjo užitka in zadovoljstva.

Res pa je, da ženske smučanje vendarle dojemajo nekoliko drugače. Za njih je to nekakšna kombinacija športnega užitka, dobre družbe, veselja v zasneženi naravi in nenazadnje tudi estetsko modnega  doživetja. A to še zdaleč ne pomeni, da jih ne zanimajo tudi tisti prvinski smučarski občutki. Seveda prepoznavajo delovanje smučke. Seveda ustvarjajo popolne zavoje. Seveda ženske uživajo v hitrosti in vetru.

Morda pa vendarle obstaja kategorija, ki je pri izbiri smuči skorajda povsem ženska. Smučarke priznavajo, da je za njih pomemben  tudi estetski vidik smuči. Prav zaradi tega so ženske smuči zasnovane z mislijo na aktualne modne smernice in trende, z mislijo, da so lahko podaljšek smučarkine garderobe, kot drzni elegantni element, ki se s smučarko zlije v eno.

Ne glede na različne vrste smuči, pa so tudi pri ženskah najbolj priljubljene vsegorske, t.i. allmountain smuči, ki se odlično znajdejo v različnih snežnih pogojih na urejenih progah, kakor tudi v nekoliko mehkejšem snegu. V nadaljevanju predstavljamo nekaj novih modelov, za še več ponudbe pa obiščite našo spletno trgovino in prodajalne INTERSPORT po Sloveniji.

All mountain

Ženske all mountain smuči so najbolj vsestranske med vrstami smuči. To so smuči, ki se odlično znajdejo tako na urejenih smučiščih, poleg tega pa vas ne bodo pustile na cedilu tudi če kdaj pa kdaj zaidete v nekoliko mehkejše snežne pogoje. V tem razredu najdete smuči za vse stopnje znanja, za vse vrste zavojev in za različne terene. Smuči iz kategorije all mountain s svojo vsestranskostjo omogočajo izredno širok spekter odzivnosti, ki omogoča odlično obvladovanje različnih snežnih in terenskih pogojev. To so smuči za urejena smučišča, sveži sneg, celec in za vse, kar spada vmes.

To so smuči, ki so pod čevljem široke približno 85 milimetrov, njihov radij pa se giblje med 13 in 16 metrov.

Elan INSOMNIA 16 TI PS + ELW 11.0

Atomic CLOUD Q LTD + M 10 GW
McKinley S12 TI
Fischer TRINITY SLR