Smučanje

Gore so vir navdiha, ki s svojo čarobno močjo privlačijo smučarje in tudi vse ostale navdušence nad zimskimi športi.

Čudovite so v vseh letnih časih in v vseh svetlobah, a verjetno so najlepše pozimi, ko jih prekrije bela prevleka. In prav ta belina ima čarobno moč, ki navdušuje smučarje, deskarje in vse ostale navdušence, ki se tudi zimskih mesecih ne morejo upreti gorski skušnjavi. Prav gore so skupni imenovalec navdušencev nad različnimi oblikami zimskih športov.

Seveda gore v smučarskem smislu predstavljajo tudi številne izzive. Strmine so različne, struktura snega tudi in tereni niso vedno povsem ravni. Prav za spopad s temi različnimi razmerami je treba biti opremljen z dobro smučarsko opremo. Proizvajalci v zadnjem času ponujajo izdelke za prav vsako zvrst smučanja, kar pomeni, da lahko vsak smučarski zanesenjak najde izdelek, ki najbolj ustreza njegovemu znanju in slogu.

Seveda vse trende spremljamo tudi v podjetju INTERSPORT. Izbira je bogata in poleg slovenske pameti ponuja še avstrijsko, italijansko, francosko, nemško …

Proizvajalci v zadnjem času ponujajo izdelke za prav vsako zvrst smučanja, kar pomeni, da lahko vsak smučarski zanesenjak najde izdelek, ki najbolj ustreza njegovemu znanju in slogu. Mi vam želimo le eno – naj se števec, ki šteje vaše zimske dni, preživete s športom, ustavi pri čim višji številki.

ELAN

V svetu smučarskih inovacij ima pomembno vlogo tudi slovenski ELAN, katerega strokovnjaki so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja iznašli smuči s podaljšanim stranskim lokom in sprožili največjo revolucijo v zgodovini smučanja. Glede na to, da so v skladu z njihovo iznajdbo začeli svoje smuči izdelovati tudi vsi drugi proizvajalci smuči, lahko celo zapišemo, da vsaka današnja smučka ne glede na svojo znamko vsebuje tudi nekaj Elanke. Elanovci so pred kratkim smučarje razveselili s še eno revolucionarno inovacijo, saj so izdelali smuči Voyager, ki jim pripada sloves prvih zložljivih »all mountain« smuči na svetu.

Vstopi v kotiček → ELAN

ATOMIC

Atomic je znamka, ki diši po Avstriji, po hribih, po smučarski perfekciji. Je znamka, ki ji zaupajo smučarski asi kot so Mikaela Shiffrin, Aleksander Aamodt Kilde, Soffia Goggia, a nič manj zanimiva ni za vse smučanja željne rekreativce, ki jih prepriča več kot 60-letna kakovost znamke, ki svoj navdih išče v srcu avstrijskih Alp. Pri Atomicu se zavedajo, da je za zadovoljujočo smuko potrebna prava kombinacija smuči in smučarskih čevljev. In predvsem, da pri smučarskih čevljih ni dobro sklepati kompromisov, saj je dovolj dober le pravilno prilegajoč se čevelj.

Vstopi v kotiček ATOMIC

SALOMON

Znamka, katere začetke je v skromni delavnici v Annecyju pred 75 leti začrtal Francois Salomon, v svoji paleti ponuja celovito paleto smučarske opreme; od smuči, čevljev do zaščitne opreme in dodatkov. V floti smuči za letošnjo zimo so posebej za INTERSPORT izdelani modeli za rekreativne smučarje, češnja na vrhu torte pa je zagotovo smučka E S/RACE SL 10, ki je zasnovana za smučanje na tekmovalnem nivoju. Pri Salomonu razmišljajo tudi o smučarjevi varnosti, zato ni presenetljiva široka in kakovostna ponudba smučarskih čelad in ščitnikov, ki si zaslužijo vsaj enako mero pozornosti kot smuči in čevlji.

Vstopi v kotiček SALOMON

FISCHER

Fischer je s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja smuči ena najstarejših znamk v smučarski industriji. Če so bile prve inovacije načrtovane z veliko strasti in vizionarstva v domači delavnici, so danes inovacije plod dela razvojnih oddelkov, testnih ekip in vodstva podjetja. Morda najbolj poznana inovacija zadnjih let je zagotovo luknja na špicah, ki nosi ime Hole Tip in je zaščitni znak tekmovalne serije smuči RC4. Smučarska oprema na nogah je popolna le v kombinaciji s pravimi smučarskimi čevlji, zato so pri Fischerju skozi dolgoletno zgodovino »brusili« modele čevljev, da ustrezajo različnim načinom smučanja.

Vstopi v kotiček FISCHER

HEAD

Head se že od svojih začetkov stavi na dovršeno zasnovo in dizajn smuči, inženirsko ekscelenco in zmagovalnimi apetiti v profesionalnem športu. Inženirski pristop je bil znamki položen v zibelko, saj je njen ustanovitelj, Howard Head, aeronavtični inženir. A tudi sedemdeset let kasneje, so Headove smuči še vedno tehnično dovršene po vsebini in izgledu, njihov sloves pa upravičuje tudi močna tekmovalna ekipa in številni rekreativni smučarji, ki na belih strminah švigajo z najnovejšimi pridobitvami iz Headove delavnice.

Vstopi v kotiček HEAD

McKINLEY

Smučarska kolekcija znamke McKinley se osredotoča predvsem na opremo za srednje zahtevne rekreativne športnike in začetnike smučanja. Njihovo paleto opreme sestavljajo smuči, ki bodo s sodobnimi tehnologijami in kakovostnimi materiali prepričale rekreativne smučarje. Zanimiva posebnost smuči znamke McKinley je zagotovo tudi dejstvo, da je večina modelov izdelanih v Sloveniji. Poleg smuči pa Mckinley ponuja popoln komplet za prijetno smučarsko izkušnjo, ki ga najdete ekskluzivno v prodajalnah INTERSPORT. V ponudbi znamke najdete namreč tudi smučarske čevlje, smučarske, jakne, hlače, rokavice, čelada očala in dodatke.

Vstopi v kotiček McKINLEY

NORDICA

Pri Nordici se je vse začelo s čevlji. Najprej za prosti čas, nato pa za smučanje. S slednjimi so kmalu začeli krojiti svetovni vrh. Pravzaprav si je Nordica pot do smučarskega vrha utrla ravno z dovršenimi smučarskimi čevlji, ki še danes veljajo za pojem kakovosti, tehnološke dovršenosti in udobja. Smuči so sledile nekoliko kasneje, izdelave pa so se lotili z enako mero entuziazma in občutljivosti, da že na prvi pogled izražajo odražajo italijanski občutek za dizajn s pridihom športnosti.

Vstopi v kotiček NORDICA

ROSSIGNOL

Francoske Alpe so bile že davno nazaj navdih za športne podvige in inovacije. Zasneženi vrhovi so spodbudili Abela Rossignola, da se je v domači delavnici lotil izdelave smuči, ki jih je že leta 1907 testiral na domačem terenu. Kot je bilo običajno v tistem času, so nosile ime njenega ustanovitelja, ki si zelo verjetno ni mogel zamisliti, da bo sto let kasneje Rossignol ena največjih znamk v športnih industriji. Rossignol je povratnik v naši ponudbi in to seveda z razlogom. Mednarodni uspehi znamke, priljubljenost med smučarji, strasten smučarski duh, ki se odraža v zasnovi in dizajnu smučke.

Vstopi v kotiček ROSSIGNOL