Povzetek

Kolesarjenje

Dokler so otroci premajhni, da bi se nam lahko samostojno pridružili na kolesarskem izletu, jih lahko povabimo, da nam na kolesu delajo družbo na za njim posebej ustvarjenem sedežu. Otroški sedeži so odličen kolesarski pripomoček, po zaslugi katerega se lahko celotna družina poda na turo in da tudi sicer v svoje potujoče opravke vključimo otroke. Obstaja več različic otroških sedežev, ki glede na zasnovo in cenovni razred omogočajo različne načine prilagajanja in udobja. Ne glede na to, katerega boste izbrali, se vam ni treba bati, da malčki ne bi uživali. Le kdo bi se branil uživanja z mobilnega naslanjača, ki ga poganja tvoja najdražja oseba.

Pred izbiro pa je vseeno smiselno imeti v mislih naslednje nasvete:

  • na otroških sedežih lahko sedijo otroci, katerih teža znaša manj kot 22 kilogramov;
  • otroški sedež mora biti opremljen vsaj s tritočkovnim varnostnim pasom, še boljše pa so 5-točkovne različice;
  • boljši modeli imajo po višini nastavljive opornike za noge, ki so opremljeni s posebnimi ščitniki, ki preprečujejo, da bi otroška nogica po nesrečnem naključju zašla med napere;
  • priporočljivi so modeli z dovolj visokim naslonjalom za hrbet, ki zagotavlja dobro zaščito za tilnik;
  • hrbtišče mora biti nastavljivo po višini, hkrati pa mora omogočati tudi poseben položaj za spanje;
  • otroci morajo, tudi ko sedijo na otroškem sedežu, obvezno nositi čelado;
  • pomembno je, da med prevažanjem otroka prilagodimo vožnjo. Kolo je namreč z dodatnim potnikom precej manj okretno in težje obvladljivo;

Pred izbiro sedeža preverite velikost kolesa, na katerega ga boste namestili, izberite sedež glede na težo otroka, če pa imate e-kolo, boste pri izdelku našli informacije ali je kompatibilen z e-kolesi.

Oglejte si ponudbo otroških sedežev tukaj.

Polisport Wallaby Evolution Deluxe

Sedež Wallaby ponuja izjemno funkcionalnost in enostavno uporabo. Je zložljiv in ga je možno zelo hitro namestiti. Gre za sedež, ki ga namestimo na zadnji del kolesa (na prtljažnik). Ponuja več položajev, predvsem pa ga je možno brez kakršnegakoli orodja premikati naprej in nazaj. Primeren je za otroke, ki tehtajo do 22 kilogramov. Ponuja 5-točkovno zapenjanje in udobno podložene naramnice.

Polisport Bubbly Maxi Plus

Bubbly Maxi je otroški sedež, ki ponuja odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Prepriča s svojim udobjem, trdnostjo in trpežnostjo. Dobra lastnost tega sedeža je tudi ta, da “raste skupaj z otrokom”, saj lahko prilagodite višino varnostnega pasu ter oporo za noge.  Sedež je ergonomsko prilagojen za uporabo s čelado.