Kolesarjenje

Električna kolesa vse bolj prodirajo v naš kolesarski vozni park. Pogon s pomočjo elektromotorja vam omogoča premagovanje bistveno večjih razdalj kot s klasičnimi kolesi, z njimi se brez težav povzpnete na do sedaj nedosegljive cilje, so tudi odlična izbira za prevoz na delo, ker se pri kolesarjenju ne prepotite.

Danes je že na voljo širok izbor električnih koles, ki je posledica vedno večjega povpraševanja, bodisi zaradi rekreacije, bodisi zaradi trajnostne mobilnosti. Investicija ni zanemarljiva, zato moramo predvsem najprej razumeti naše potrebe in načrte. Predvsem si moramo odgovoriti na vprašanja, na kakšnih terenih, kako pogosto in intenzivno bomo kolesarili. V ponudbi Intersporta so vam za to sezono na voljo kakovostna električna kolesa priznanih blagovnih znamk, za gorsko kolesarjenje, treking kolesarjenje ali mestno vožnjo.

Tukaj je nekaj modelov, ki jih, če načrtujete nakup električnega kolesa, morate preveriti. Vseh v tem trenutku še ni na voljo, a vozni park se počasi polni.  

Head MURET II e8000

Polnovzmeteno električno kolo Head MURET II e8000 je kot nalašč za vse tiste, ki si želite odkrivati najbolj skrite kotičke neokrnjene narave in se ne ustrašite nobenega vzpona. Njegov integriran Shimano EP8 elektromotor poskrbi, da noben hrib ni več nedosegljiv, vzdržljiva baterija pa vam bo v pomoč, če se boste podali na ambiciozno zastavljeno turo. Okvir kolesa je izdelan iz karbona, ki je trpežen in hkrati ne povečuje teže kolesa kot nekateri drugi materiali. To bodo še posebej cenili izkušeni kolesarji, ki se želijo na hrib povzpeti hitro. To električno kolo ima prednje kolo velikosti 29 palcev in zadnje velikosti 27.5 palcev, zaradi idealnega prestavnega razmerja in kakovostnih vilic Rock Shox s 150 mm hoda pa postane gorsko kolesarjenje še bolj udobno. 

Head TERNI e7000

Iz Headove linije prihaja še en kvaliteten model polnovzmetenega električnega kolesa za gorsko kolesarjenje. To je Head TERNI e7000. Njegov okvir je izdelan iz kakovostnega aluminija, polno vzmetenje in kakovostne vilice Rock Shox s 150 mm hoda pa odlično absorbirajo sile, ki nastanejo pri vožnji po koreninah, skalah in drugih naravnih ovirah, ki so pri kolesarjenju v naravi zelo pogoste. Menjalnik Shimano Deore 1×11 poskrbi za odlično prestavljanje ki vam olajša vzpenjanje na marsikateri hrib, za varno zaviranje pa so nameščene diskaste zavore Shimano. Baterija z zmogljivostjo 630 vatnih ur je zanesljiva podpora na dolgih in zahtevnih turah, njen domet pa je seveda odvisen od načina kolesarjenja in naklona oz. terena. Prednje kolo je velikosti 29 palcev in zadnje velikosti 27.5 palcev.

Head LAGOS II e7000

Prednje vzmeteno električno kolo Head LAGOS II e7000 se ponaša s kakovostno opremo, ki bo zadovoljila srednje zahtevne gorske kolesarje. Za lažje premagovanje daljših razdalj in strmih vzpetin poskrbi kakovosten elektromotor Shimano e7000 z vzdržljivo baterijo Darfon 504 Wh. Njegov okvir je izdelan iz aluminija, kar upoštevajoč, da kolo pridobi na teži zaradi baterije, sam okvir ne dodaja bistveno k skupni teži kolesa. Pod diskaste zavore se je podpisal uveljavljen proizvajalec komponent. Vzmetne vilice Rock Shox Recon ponujajo 130 milimetrov vzmetne poti, kar je povsem dovolj za tekočo in udobno vožnjo po razgibanem terenu. Pri velikosti obročev lahko izbirate med 29 in 27.5 -palčno različico.

Genesis E-VO FS 2.2 PT 29ˮ

Električno kolo Genesis E-VO FS 2.2 je 29-palčno  polnovzmeteno, zato je idealno za gorsko kolesarjenje in vožnjo po neravnem ter zahtevnem terenu. Z elektromotorjem Bosch Performance CX Line Gen. 4 postanejo najbolj zahtevne vzpetine vsakomur dosegljive. Shimano diskaste zavore in Shimano Deore XT menjalnik poskrbita za varno kolesarjenje s čim manj napora. Aluminijasti okvir je na eni strani lahek, na drugi strani pa dovolj trpežen. Kakovostne vilice Rock Shox 150 mm bodo znali ceniti izkušeni gorski kolesarji, ki uživajo v vožnji po koreninah, kamnih in drugih naravnih podlagah.

Genesis E-XTOURING 4.1 PT 27.5ˮ

Z električnim kolesom Genesis E-XTOURING 4.1 PT se boste lahko brez težav popeljali tudi na daljše kolesarko potepanje. To električno treking kolo vam omogoča namestitev prtljažnika in drugih dodatkov, zaradi katerih postane vožnja še bolj udobna. Izjemno zmogljiv elektromotor Bosch Performance Line CK Gen. 4 in vzdržljiva baterija vam bosta v pomoč, ko bo zmanjkalo energije. Zaradi lahkega aluminijastega okvirja in 27.5-palčnih koles je kolesarjenje s tem električnim kolesom zelo udobno. Hidravlične disk zavore za učinkovito zaviranje.

Genesis E-PRO MTB 1.2 PT

Električno kolo Genesis E-PRO MTB 1.2 PT navdušuje s svojo geometrijo okvirja. Zato ni namenjeno le gorskemu kolesarjenju, ampak je prava izbira za vsako kolesarsko vožnjo. Na voljo je v velikosti 29-palcev, njegov aluminijasti okvir pa je izjemno lahek in trpežen. Kolo poganja zmogljiv pogonski sklop Bosch Power Tube z 625 Wh litij-ionsko baterijo, odlikujejo pa ga še kakovostne Shimano diskaste zavore in menjalnik Shimano Deore 1×11. Kolo je na voljo v različici z 29 in 27.5 -palčnimi kolesi.

E-GONI S24

Za mestno vožnjo je idealna izbira električno kolo E-GONI S24, ki ni uporabno zgolj zaradi samega kolesarjenja, ampak je tudi zelo praktično. Njegov okvir, ki je izdelan iz kombinacije magnezija in aluminija, je zložljiv, zato ga lahko pospravite v prtljažnik avtomobila. Z 20-paličnimi kolesi in elektromotorjem 36 V 250 W je to kolo zelo okretno in hitro. Zmogljiva litijeva baterija 36 V, 7.8 Ah omogoča doseg do 55 km, za udobno vožnjo pa poskrbi 6 prestav in mehanske disk zavore.

Električna kolesa odpirajo povsem nove dimenzije kolesarjenja in vam lahko dodajo tisto piko na i, da boste uresničili svoje kolesarske ambicije ali si morda zgolj olajšali in podaljšali turo.

Kljub temu pa je potrebno posvetiti nekaj pozornosti izbiri, da izberete pravega glede na svoj način in teren vožnje. Le tako boste lahko maksimalno unovčili svoj potencial in potencial kolesa.