Nogomet

Pravijo, da je najhitrejša nogometna žoga v zgodovini svetovnih prvenstev – Al Rihla, uradna žoga svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo letos gostil Katar. Tudi tokrat se je pod njeno zasnovo in dizajnom podpisal nemški proizvajalec športne opreme adidas.

32 reprezentanc, ena lovorika in ena nogometna žoga

Svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju bo zagotovo največji športni dogodek v letu 2022. Nogometne navdušence bo prikoval pred male zaslone med 21. novembrom in 18. decembrom. To bo že 22. svetovno prvenstvo. Sodelovalo bo 32 reprezentanc, ki se bodo potegovale za prestižno lovoriko, pri čemer bodo vse igrale z isto nogometno žogo, Al Rihlo.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) za vsak velik nogometni dogodek, kot je evropsko ali svetovno prvenstvo, oblikuje uradno nogometno žogo, s katero se odigra celotni turnir. Tokrat je to Al Rihla, ki jo je zasnoval nemški proizvajalec športne opreme adidas in je že 14. zaporedna žoga, ki jo je za svetovna prvenstva izdelal ta priznani proizvajalec športne opreme.

Nogometna žoga, ki navdušuje s svojo hitrostjo

Vse uradne nogometne žoge svetovnih prvenstev so običajno ponudile neko novost in napredek v tehnologiji. Vse novost so temeljile na vedno hitrejši nogometni igri in atraktivnih potezah, kjer je kontrola žoge še kako pomembna. In tudi z nogometno žogo Al Rihlo ni nič drugače.

Kot pravijo njeni snovalci, je to najhitrejša nogometna žoga svetovnih prvenstev, ki navdušuje s svojo hitrostjo. Njena zasnova omogoča, da med svojim letom po zraku ohranja bistveno višje hitrosti kot dosedanje žoge. Adidas je s prelomnimi inovacijami poskrbel, da bo Katar postal največji svetovni oder za izvajanje najbolj atraktivnih in natančnih potez z žogo.

Zasnova nogometne žoge Al Rihla

Nogometna žoga svetovnega prvenstva v Katarju je rezultat številnih testiranj v Adidasovih laboratorijih in tudi na igrišču. Tako je nastala nogometna žoga, ki zagotavlja najvišjo raven natančnosti in zanesljivosti, k čemer pripomorejo nekatere ključne novosti:

CTR-CORE: Inovativno jedro v žogi, ki poskrbi za večjo natančnost in podpira hitro in natančno igro. Kakovostno jedro poskrbi za maksimalnim ohranjanje oblike in zraka v njej.

SPEEDSHELL: Poliuretanska prevleka žoge s posebno teksturo in popolnoma nova oblika plošč. Žoga je izdelana iz 20-ih plošč v obliki trikotnikov in štirikotnikov nepravilnih oblik, ki izboljšajo aerodinamiko žoge. To pripomore k večji natančnosti, stabilnosti letenja in učinkovitejšemu izvajanju vrtečih strelov.

Atraktivna nogometna žoga, ki je bila izdelana z mislijo na čistejše okolje

Podobno kot številni drugi Adidasovi proizvodi, je tudi Al Rihla izdelana z mislijo na okolje. Zato so bile vse njene komponente skrbno pretehtane in nastala je prva nogometna žoga svetovnih prvenstev, ki je bila izdelana izključno z uporabo črnil in lepil na vodni osnovi.

Al Rihla pa navdušuje tudi s svojim videzom. Njene drzne in živahne barve ter grafika poskrbijo, da žoga takoj pade v oči vsem nogometnim zvezdnikom kot tudi navijačem povsod po svetu. Njen privlačen videz poskrbi, da bo ta žoga vedno v središči pozornosti.

Rihla potuje po svetu

Tudi ime žoge seveda ni naključno in rihla v arabščini pomeni potovanje. Navdih za dizajn odseva kulturo, arhitekturo, kultne čolne in identiteto Katarja. In Al Rihlino potovanje okoli sveta bo vsem ljubiteljem nogometa ponudilo edinstveno priložnost, da se še pred svetovnim prvenstvom povežejo z dogajanjem.

Na predstavitvi nogometne žoge bodo bili prisotni vsi nekdanji zvezdniki nogometa, nato pa bo žoga potovala v deset mest po svetu. Glavni namen tega posebnega popotovanja je ustvarjanje enakih možnosti za ukvarjanje s športom za vse ljubitelje športa na tem planetu.

Trajnostna in kakovostna nogometna žoga na voljo v Intersportu

Razveseljivo pa je, da se z Al Rihlo ne bodo poigravali zgolj najboljši nogometaši sveta, ampak jo lahko preizkusijo tudi vsi drugi ljubitelji nogometa. Zato vam je na voljo tudi v Intersportu. V izbranih prodajalnah so na voljo uradne žoge, povsod pa tudi replike. Z nekaj kliki pa si jo lahko naročite tudi preko spleta. Zagotovo boste ta dan z nestrpnostjo pričakovali poštarja, ki nosi najbolj zaželeno nogometno žogo tega leta.

Celotno ponudbo nogometnih žog adidas Al Rihla najdeš tukaj.