Ostali športi

Aktivno preživljanje prostega časa je za najmlajše člane družin še kako pomembno. To jim omogoča, da preko različnih situacij pridobivajo nove izkušnje, razvijajo svoje gibalne sposobnosti ter se priučijo pomembnih življenjskih znanj. Vse to in še več omogoča tudi kreativno mesto za otroke Minicity, ki se nahaja v BTC Ljubljana. Najbolj živahni člani družine tam najdejo tudi sodobno športno dvorana, opremljena s strani Intersporta.

Minicity Ljubljana – mesto v malem

V nakupovalnem središču BTC Ljubljana boste našli pravo mesto v malem, Minicity. Gre za prvi tematski interaktivni park v Sloveniji, kjer otroci medtem, ko se igrajo tudi spoznavajo poklice ter pridobivajo znanja. V praksi lahko preizkusijo, kako je biti pek, čebelar, gradbenik, prodajalec, zobozdravnik, policist, gasilec….

Ja, prav imate – ne gre za običajno igralnico, ki ste jo vajeni v nakupovalnih središčih, ampak pravo kreativno mesto. Vsak kos opreme v posamezni hišici je tam s svojim namenom, ki pa ni zgolj zabava, temveč spodbujanje radovednosti, učenja in spoznavanja sveta odraslih na praktičen način.

Ob sprehodu po ulicah malega mesta boste lahko med drugim vstopili tudi v banko, obiskali porodnišnico, nakupovali v trgovini in si ogledali delujoč radijski in televizijski studio. Tiste najbolj aktivne pa bo pot zagotovo peljala v športno dvorano, eno najbolj priljubljenih postajališč v Minicityju.

Športna dvorana Intersport – priljubljeno zbirališče otrok

Športna dvorana Intersport ni običajna igralnica, ampak je igrišče in prostor v enem. Je skrbno zasnovana z najsodobnejšo in najbolj kakovostno opremo, zato boste v njej našli koš za košarko, nogometni gol, plezalno steno, parkirišče za skiroje, ki jih lahko zapeljete po ulicah malega mesta in še mnogo drugih raznovrstnih športnih pripomočkov za aktivno preživljanje prostega časa.

V športni dvorani Intersport imajo otroci popolne pogoje, da se brezskrbno igrajo, razgibavajo, spoznavajo različne športe in prostočasne aktivnosti, uporabljajo skiroje in se učijo vožnje v prometu, se preizkusijo na plezalni steni in še mnogo drugega. Otroci se ne spoznavajo le z različnimi športnimi aktivnostmi, ampak se seznanijo tudi z uporabo primerne opreme in tem, kako je zanjo treba skrbeti.

Aktivnosti, ki se odvijajo v Športni dvorani so prilagojene letnim časom, kar v praksi pomeni, da otroci lahko tam poleti kampirajo in se učijo postavljanja šotora ali pa spoznavajo hojo v hribe in se učijo, kako se za takšne pohode opremiti. Zima je namenjena spoznavanju smučarske opreme, pravil varnega smučanja in varni pripravi na to zimsko športno aktivnost.

Zakaj obiskati športno dvorano Intersport v Minicityju?

Mnogi starši se na tem mestu verjetno sprašujete, zakaj obiskati športno dvorano Intersport v Minicityju?

Odgovor je popolnoma jasen: ker to ni običajna športna dvorana ali igralnica, v kateri bi bili otroci prepuščeni sami sebi in svoji domišljiji. Seveda omogoča tudi prosto igro, za katero vsi starši vemo, da je vedno dobrodošla, dodano vrednost pa ji dajejo vodene aktivnosti in program, ki se izvaja ob pomoči strokovno usposobljenih animatorjev ter s strani “posebnih gostov”, kot so športni pedagogi, poklicni športniki itn.

  1. Športno dvorano Intersport lahko obiščete v vseh letnih časih, zato lahko otroci igrajo košarko ali brcajo žogo tudi, ko je zunaj hladno ali deževno vreme. Dvorana je odprta skozi vse leto, zato jo lahko obiščete vedno, ko imate čas ali pa imajo vaši malčki preveč energije.
  2. V športni dvorani otroci skozi različne vsebine in aktivnosti spoznavajo različne športne aktivnosti, s katerimi se sicer v realnem življenju morda ne bi nikoli srečali. Hkrati pa imajo odlične pogoje, da spoznavajo poklic trenerja, športnega pedagoga in poklicnega športnika.
  3. Otroci v športni dvorani Intersport spoznavajo pravi pomen gibanja in obvladovanja lastnega telesa.
    Poleg tega pa se naučijo pravilne priprave na določeno aktivnost in njeno pravilno izvedbo.
  4. S pomočjo sodobne opreme otroci spoznavajo različne pripomočke in rekvizite ter njihovo pravilno uporabo, primerno obutev in oblačila za določeno športno aktivnost in še mnogo drugega.
  5. Otroci se v športni dvorani spopadajo z različnimi praktičnimi nalogami in izzivi. Z njimi se naučijo osnovnih principov varnega izvajanja različnih aktivnosti, pomena ustrezne športne opreme in morebitnih nevarnosti.
  6. Logično je, da otroci z obiskom športne dvorane Intersport razvijajo različne gibalne sposobnosti, kot so moč, hitrost in koordinacija. Prav tako pa se skozi različne naloge in športne aktivnosti socializirajo, se učijo sodelovanja, vztrajnosti, spopadanja z neuspehom in strpnosti.
  7. Z obiskom športne dvorane otroci oblikujejo pozitiven odnos do aktivnega življenja, zaradi katerega jim bo gibanje vedno ostalo v srcu.

Ob poplavi digitalnih tehnologij, mobilnih telefonov, tablic in ostalih naprav se številni starši spopadajo z vprašanjem, kako otroke spodbuditi k športu, gibanju in aktivnem preživljanju prostega časa. Tisti, ki bi radi otrokom predstavili svet športa, vsekakor obiščite športno dvorano Intersport v Minicityju, kjer se bo vaš malček družil s svojimi vrstniki, hkrati pa razvijal motorične sposobnosti ter spretnosti, ki mu bodo v življenju vedno prišle prav.