Smučanje

Odkrivanje gora in uživanje na snegu je brezskrbno le s primerno smučarsko opremo. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na smučarske čelade, ki nam zagotavljajo najboljšo zaščito na smučanju.

Za smučarje je Alpina že vrsto let sinonim za kakovost. Družinsko podjetje, ki že od leta 1980 narekuje trende na področju oblikovanja, varnosti in življenjskega sloga, je med ljubitelji smučanja izjemno priljubljeno. Večina njihovih izdelkov je razvitih na sedežu podjetja na Bavarskem.

Alpina ponuja vrhunske smučarske čelade, v katerih se odražajo najbolj inovativne rešitve. Te s svojimi najbolj naprednimi tehnologijami nudijo najboljšo zaščito, zato se lahko smučarji osredotočijo zgolj na užitek na snegu.

V paleti čelad Alpina boste odkrili modele vse vrste čelad, od otroških smučarskih čelad, freeride modelov do smučarskih čelad z vizirjem. Da bo izbira malo lažja, vam predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih Alpininih modelov in novosti.

smučarska čelada z edinstvenim slogom, estetiko in inovativnostjo

Alpina Alto je najnovejši model smučarske čelade, ki se je bodo razveselili najbolj zahtevni smučarji. Čelada zaradi svoje Hard Shell tehnologije nudi najboljšo zaščito glave v primeru padcev, za prav posebne užitke na snegu pa poskrbi njen edinstven in inovativen vizir.

Ta poskrbi za najboljšo vidljivost v vseh vremenskih pogojih in avtomatsko prilagoditev trenutnim svetlobnim pogojem. Na novo zasnovan preklop vizirja omogoča, da se samodejno prilagodi tesno ob obrazu, kar nudi najboljšo zaščito v snegu in vetru. Oglejte si jo TUKAJ.

kakovostna smučarska čelada, ki je dostopna vsakomur

Smučarska čelada Alpina Grand ponuja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Gre za čelado s preverjenim Alpininim prileganjem, udobno notranjostjo in maksimalno zaščito. Če k temu dodamo še cenovno dostopnost, potem ni nobenega razloga, da z njo ne bi najbolje poskrbeli za svojo varnost na smučišču.

Dodana vrednost čelade Alpina Grand je zagotovo njen Run System za individualno nastavitev velikosti, odličen sistem prezračevanja in odstranljiva pralna podloga, ki se nahaja v njeni notranjosti. Poglejte jo TUKAJ.

prva smučarska čelada, ki spreminja svoj volumen

Alpina Attelas je edinstvena smučarska čelada z vizirjem in tehnologijo ERGO. Ta omogoča prilagoditev velikosti čelade glede na glavo tako po njenem obsegu kot tudi volumnu. Gre za prvo čelado, ki tudi v praksi spreminja svoj volumen in je na glavi praktično ne boste čutili.

Smučarska čelada je izdelana iz najbolj kakovostnih materialov, ki nudijo najboljšo zaščito glave v primeru padcev. Za dodatno varnost pa zagotovo poskrbi njen privlačen in atraktiven vizir s svojim širokim vidnim poljem. Z njim je vidljivostjo v vseh vremenskih pogojih najboljša. Najdete jo TUKAJ.

odlična smučarska čelada za vse predstavnice nežnejšega spola

Smučarska čelada Alpina Parsena je privlačna že na prvi pogled. Zaradi svoje ozke oblike pa je še posebej primerna za predstavnice nežnejšega spola. Odlično se obnese v vseh pogojih, zato je namenjena tudi najbolj zahtevnim razmeram.

Seveda pa ta smučarska čelada zagotavlja tudi najboljšo varnost. K temu pripomore In-Mold tehnologija izdelave čelade v kombinaciji z raztegljivim poliestrom (Hi-EPS), zaradi česar učinkovito absorbira vse sile, ki nastanejo ob udarcu. Za posebno udobje poskrbijo topla grelna zaščita vratu, snemljivi ušesniki ter mehka, snemljiva in pralna podloga. Najdete jo TUKAJ.

sodobna otroška smučarska čelada, ki se ponaša z odličnim prileganjem

Otroška smučarska čelada Alpina Grand Junior izhaja iz modela Grand za odrasle, zaradi česar ima vse najboljše tehnologije za zaščito majhne otroške glave. Odlikuje jo In-Mold tehnologija, ki v kombinaciji z raztegljivim poliestrom poskrbi, da je čelada trda in izjemno lahka.

Alpinini snovalci smučarske čelade Grand Junior so poskrbeli, da je za nošenje izjemno udobna. Ponaša se z odličnim prileganjem in številnimi funkcijami, ki omogočajo popolno uporabniško izkušnjo v vseh vremenskih razmerah. Notranja tekstilna podloga je skupaj z naušniki snemljiva in pralna. Dostopna je TUKAJ.

edinstvena otroška smučarska čelada, ki premika meje

Otroška smučarska čelada dobesedno premika meje tehnologije na povsem nov nivo. V notranjosti ima odstranljivo notranjo podlogo, mehke ušesne blazine in grelno zaščito okoli vratu, kar zagotavlja maksimalno udobje.

Notranji del je izdelan iz ekspandiranega poliestra (EPS), ki v kombinaciji s trdo zunanjo lupino zagotavlja največjo trpežnost in odpornost na udarce, s tem pa najboljšo zaščito glave. Za dodatno varnost poskrbi integriran zrcalni vizir, ki zagotavlja široko vidno polje ter 100% zaščito pred UV žarki in vetrom. Dodatna glazura leče preprečuje rosenje, zato je čelada primerna za vse vremenske razmere in odlična rešitev za vse, ki imajo morebiti korekcijska očala ali leče. Oglejte si jo TUKAJ.

Če še nimate smučarske čelade, potem je sedaj pravi čas za nakup!

Čeprav je smučarska čelada na naših smučiščih obvezna le do 14. leta starosti, pa je vsekakor tisti del smučarske opreme, ki v največji meri poskrbi za vašo varnost. Glede na to, da vam v ekstremnih situacijah lahko reši celo življenje, je vsekakor vredna naložba.

Če še vedno nimate smučarske čelade, potem je sedaj pravi čas, da pobrskate ponudbo smučarskih čelad v Intersportu. Prepričani smo, da boste z njihovimi najbolj kakovostnimi modeli naredili korak naprej k vaši varnosti na smučišču.