Povzetek

Kolesarjenje

🖊️ Nina Jan, članica demonstratorsko-promocijske vrste za alpsko smučanje, učiteljica in trenerka.

V olimpijski evforiji in ob vseh neverjetnih uspehih naših športnikov nas vse vleče, da se tudi sami preizkusimo v različnih športih, preverimo svoje sposobnosti in nadgradimo svojo moč in kondicijo.

Tako se tudi sama med poletjem rada sprostim ob različnih športih, ki mi pomagajo kot priprava na zimsko obdobje. Ker prihajam iz Tolmina, imam na dosegu roke možnost uživati v različnih športnih aktivnosti – od vodnih do kopenskih in zračnih. Tako lahko s SUP-a hitro skočim na kolo ali v gore, vse to pa nudi neverjetne razglede in poplača ves trud.

No, pa vendar sem se ob mrzličnem navijanju za naše kolesarje tudi sama najbolj navdušila nad cestnim kolesarjenjem, ki nudi odlično pripravo za alpsko smučanje in ostale zimske aktivnosti. Za čim boljše počutje na svojem kolesu najraje uporabljam oblačila znamke Nakamura, ki nudijo udobje in lahkotnost tudi ob velikih naporih. Ker je letošnje poletje bolj kislo in na višji nadmorski višini bolj hladno, s seboj vedno vzamem kolesarsko jakno, ki je odlična za spuste, saj ščiti pred vetrom. Prav pa pride tudi če me ujame dež. Za zagotavljanje varne vožnje pri kolesarjenju nikoli ne sme manjkati čelada, poskrbeti pa moramo tudi za zaščito oči. Sama prisegam na sončna očala znamke Alpina, ki moje oči že leta varujejo pred soncem, vetrom in tudi pred raznimi mušicami. Kadar sem na kolesu želim imeti dober oprijem krmila, pri čemer mi pomagajo kolesarske rokavice. Prigrizke, ki so zame nujni ob daljših izletih, pa običajno pospravim v kolesarski nahrbtnik,

Zelo rada si za sprostitev in nabiranje kondicije privoščim tudi tek ali pohod v prekrasni naravi Posočja. Na tek se najraje odpravim v oblačilih Energetics, saj so lahka in nudijo dobro zračnost. Že leta prisegam tudi na tekaške copate Asics Gel-Nimbus, saj le-ti mojim “smučarskim stopalom” zagotavljajo udobje in dobro blaženje.

Ker se k sreči v Intersportu dobi vse, kar se za šport potrebuje, sem se tam opremila tudi za pohodništvo. Zaradi odličnega razmerja med ceno in kakovostjo sem za svoje pohodniške podvige izbrala oblačila in opremo znamke McKinley, ki je na voljo izključno v Intersportu. Kadar se odpravim na pohod zato oblečem McKinleyjeve pohodne hlače, ki se dobro prilegajo telesu in s svojo raztegljivostjo omogočajo prijetno hojo. Za dober stik s površino pa poskrbijo vsestransko uporabni pohodniški čevlji McKinley, ki so tudi vodoodporni.

Tako opremljena vem, da mi bo kljub aktivnostim v različnih vremenskih razmerah vedno prijetno in udobno.