Tek

Najnovejši top modeli trail tekaških copat

Če se navdušujete nad tekom v neokrnjeni naravi, daleč stran od mestnega vrveža in asfaltnih poti, se morate na tovrstne tekaške podvige dobro pripraviti. Predvsem morate poskrbeti za primerno tekaško obutev, ki bo ustrezala zahtevnejšim terenom.

Za takšne razmere so najboljša izbira trail tekaški copati, ki vam jih ponujajo najrazličnejši proizvajalci tekaške opreme. Če želite biti na tekočem z novostmi, si v Intersportovih prodajalnah in v spletni trgovini oglejte top modele.

Adidas Terrex Agravic BOA

Kot ponavadi vas Adidas tudi tokrat ne bo razočaral. Njihov model Terrex Agravic BOA, ki vam je na voljo v moški in ženski različici, navdušuje tako s svojim elegantnim videzom kot tudi izjemnimi lastnostmi. Te pridejo toliko bolj do izraza na zahtevnejših terenih, kjer se ta model tekaških copat še posebej dobro obnese.

K temu pripomore njihov robusten profil podplata, ki je izdelan na osnovi Continentalovih gorsko kolesarskih pnevmatik. V podplatu je pena Boost, s katero je tek učinkovitejši in udobnejši, zato se boste brez težav spopadali s kamenjem, koreninami in drugimi neravninami na poti.

K elegantnemu videzi prispeva sistem vezalk BOA, ki pa je tudi izjemno funkcionalen. Za piko na i pa je copat uporaben v vseh vremenskih razmerah, saj je njihova zračna mrežica opremljena z Gore Tex membrano.

Asics Gel Trabuco Terra

Asics svojim privržencem ponuja najnovejšega predstavnika v svoji trail ponudbi – to je Asics Gel Trabuco Terra. Gre za moški tekaški copat, ki je opremljen z nekaterimi najbolj naprednimi tehnologijami, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo.

Model se lahko pohvali z izjemno nizko težo, odličnim oprijemom in kar največjo zaščito pred udarci. Prepričani smo, da bo tek s tekaškimi copati Gel Trabuco Terra zato stabilnejši in udobnejši, specifičen trail podplat pa poskrbi za najboljši stik s tlemi, ne glede na zahtevnost terena.

A ne mislite, da so pri Asicsu pozabili na predstavnice nežnejšega spola. Tudi za njih so zasnovali popoln trail tekaški copat, in sicer Asics Gel-Trabuco 9 GTX. Ta s svojimi lastnostmi prav nič ne zaostaja za modelom Gel Trabuco Terra. Ravno nasprotno! S številni naprednimi tehnologijami je to izjemno vsestranski tekaški copat, ki se lahko pohvali z odlično stabilnostjo, optimalnim blaženjem in udobjem ter maksimalno odzivnostjo.

Mizuno Wave Daichi 6 GTX

Mizuno Wave Daichi 6 GTX je že šesta generacija trail tekaških copat, kar govori o neprestanem napredku te blagovne znamke. Med novostmi boste našli ženski in moški model, ki vam zagotavlja največjo varnost pri teku po brezpotjih in gozdnih poteh, uporabite pa ga lahko tudi za sprehode v naravi in pohodništvo.

K temu bistveno pripomore podplat, ki so ga razvili skupaj z znamko Michelin, in zagotavlja najboljši oprijem na vseh neravninah. Za dodatno stabilnost in vzdržljivost copata poskrbi posebna tehnologija v vmesnem podplatu, zato ga boste z največjim veseljem lahko dalj časa uporabljali. Zaradi Gore Tex membrane so tekaški copati primerni za vse vremenske razmere.

Brooks Cascadia 16

Če se vaši tekaški podvigi odvijajo po najzahtevnejših ali spolzkih terenih, so trail tekaški copati Brooks Cascadia 16 prava izbira za vas. Gre za moški model trail tekaških copat, ki ima praktično vse!

Nov vmesni podplat je izdelan iz mehke in lahke pene DNA LOFT v2. Ta v kombinaciji z izjemno agresivnim profilom podplata poskrbi za maksimalen oprijem in zanesljiv ter udoben korak, ne glede na površino. Za izboljšano stabilnost poskrbijo edinstveni utori za sproščanje, ki obdajajo sprednji del podplata, dodatna zaščita na prstih pa vas zaščiti pred ostrim kamenjem in trdim terenom.

Salomon Sense Ride 4 Invisible Fit

Najnovejšo verzijo Salomonovih trail tekaških copat predstavlja Salomon Sense Ride 4 Invisible Fit, ki je na voljo tako za tekače kot tudi tekačice. Gre za izjemno vsestranski model, ki je odziven in hkrati tudi udoben, k čemer pripomore mehko blaženje Optivibe.

S tekaškimi copati Sense Ride 4 Invisible Fit boste doživeli popolnoma novo tekaško izkušnjo. Z njimi se boste odpravili novim avanturam naproti, ne da bi vas pri tem skrbelo za varnost, udobje in stabilnost. Odlikuje jih maksimalno blaženje in največja zaščita stopal, njihov že vsem poznani profil Contragrip pa bo poskrbel za vedno zanesljiv korak.

Nike Pegasus Trail 3

Nike je dokazal, da vam lahko tudi trail tekaški copati dajo krila. To potrjuje njihov najnovejši model trail tekaških copat Nike Pegasus Trail 3, katerega bodo veseli vsi tekači in tekačice, še posebej pa privrženci blagovne znamke Nike. Model s svojim dizajnom spominja na klasični Pegasus, deležni pa boste tudi vsega udobja, ki ste ga pri njem že vajeni.

Pegasus Trail 3 med drugim odlikuje izjemen oprijem, s pomočjo katerega se brez težav in varno premikate po skalnatem terenu. Več opore okoli stopala pa vam zagotavlja zanesljiv korak kjerkoli in kadarkoli.

Trail tekaški copati – obutev za vsak korak in vsak teren

Izbira trail tekaških copat zahteva posebno pozornost, zato previdnost pri nakupu nikoli ni odveč. Prepričani smo, da boste v pestri ponudbi Intersporta našli najboljšega sopotnika za svoje tekaške podvige v neokrnjeni naravi in na najbolj zahtevnih terenih.