Tek

Salomon INDEX.01 – tekaški copati z več življenji

Salomon je vodilna tekaška blagovna znamka v svetu, ki stalno inovira in stremi k tehnološkemu napredku. Njihovi izdelki niso le kakovostni, ampak tudi trajnostno naravnani. Odličen primer so tekaški copati Salomon INDEX.01, ki jih je mogoče v celoti reciklirati in ponovno uporabiti.

Potrebno je vedeti, da ne gre za običajne tekaške copate. Salomon INDEX.01 so do sedaj prvi tekaški copati, ki jih je mogoče v celoti reciklirati. S tem je Salomon postavil popolnoma nove standarde trajnostnega razvoja in okoljsko zavedanje na najvišjo raven.

Vrhunsko oblazinjenje tekaških copat Salomon INDEX.01 nudi maksimalno udobje pri teku

Udoben in sproščen tek je tisto, kar zagotavlja neskončno število pretečenih kilometrov – tudi takrat, ko nam je morda najtežje in ne najdemo dovolj motivacije za tek. Zato so udobni tekaški copati, ki jih vedno znova radi obujemo, za vse tekače ključnega pomena.

Vse to in še več dobimo s tekaškimi copati Salomon INDEX.01, ki imajo podplat izdelan iz TPU-pene Infiniride in je posebej obdelan z dušikom. Podplat omogoča odlično udobje in dolgotrajno blaženje, kar tekačem omogoča mehke pristanke med vsakodnevno tekaško vadbo, hkrati pa zagotavljajo dober oprijem v večini dni v letu.

K dodatnemu udobju prispevata tudi vložek izdelan iz pene EVA in mrežica iz poliestra, ki sta izdelana iz popolnoma recikliranega materiala. To pa jim daje tudi izjemno vzdržljivost, zaradi česar boste številne tekaške kilometre pretekli v prvovrstnem udobju.

Edinstvena zasnova tekaškega čevlja Salomon INDEX.01 za maksimalno učinkovit tek

O edinstveni geometriji tekaških copat Salomon INDEX.01 govori že njihova zasnova oziroma oblika. Če tekaške copate pogledamo s strani, opazimo, da so na svojem sprednjem delu in petnem delu nekoliko zaobljeni navzgor. Takšna značilna geometrija Reverse Camber je očitna že na prvi pogled, njene prave učinke pa občutimo takoj, ko tekaške copate prvič obujemo.

Edinstvena zasnova tekaških copat Salomon INDEX.01 pri tekaču neprestano spodbuja gibanje naprej. Njihova geometrija poskrbi za hitro prehajanje peta-prsti, pri čemer je stik s podlago čim krajši, tekači

pa ob tem dobijo pravi občutek lebdenja med tekom.

Ob vsem tem, da imajo tekaški copati Salomon INDEX.01 edinstveno zasnovo in kakovostne materiale, ki jih je mogoče reciklirati, pa jih odlikuje tudi izjemno nizka teža z zgolj 285 g. Kombinacija vseh značilnosti bistveno prispeva k izjemnem delovanju tekaških copat na asfaltu, hkrati pa dvignejo vadbo na bistveno višjo raven.

Salomon INDEX.01 z okoljskim zavedanjem na najvišji ravni

Pri Salamonu že od nekdaj skrbijo za naš planet in to potrjujejo tudi tekaški copati INDEX.01. Ti so v celoti izdelani iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati – in tako dobimo tekaške copate, ki dobijo novo življenje tudi po tem, ko nam odslužijo. Spodnji del copata se po recikliranju uporabi za izdelavo smučarskih čevljev, medtem ko se njegov zgornji del ponovno uporabi za izdelavo tkanine.

Dodatna prednost pa je zagotovo ta, da je za reciklažo tekaških copat v celoti poskrbljeno. Potem, ko vam tekaški copati odslužijo, jih lahko oddate v reciklažo, in to popolnoma brezplačno. Na spletni strani Salomon.com oddate zahtevek za recikliranje in si natisnete nalepko za pošiljanje. Tekaške copate na ta način pošljete brezplačno v najbližji zbirni center, stroški transporta in škodljivi vplivi na okolje pa so ob tem minimalni.

S tekaškimi copati Salomon INDEX.01 do edinstvene uporabniške izkušnje

Pravo vrednost tekaških copat Salomon INDEX.01 spoznate šele takrat, ko jih prvič obujete. S svojimi lastnostmi zagotovo dosegajo vse predpisane standarde glede prileganja, zmogljivosti in vzdržljivosti, zato se boste v njih počutili izjemno udobno.

Vsi najbolj zagreti tekači boste zagotovo veseli njihove edinstvene geometrije, ki prispeva k učinkovitejšemu teku; z izjemno vzdržljivimi materiali pa boste lahko pretekli veliko število kilometrov.

S tekaškimi copati Salomon INDEX.01 postane tek edinstvena izkušnja. Ker pa so to edini tekaški copati, ki jih je mogoče v celoti reciklirat, bomo z njihovim nakupom poskrbeli tudi za naš planet.