Povzetek

Fitnes

Udoben vadbeni kotiček si lahko pripravite kar doma ter si obenem izberete vadbo, ki vam je najbolj pisana na kožo. Zaradi aktualnih razmer doma in po svetu pa je v tem hipu to v resnici tudi vaša edina rešitev.

Za rekreacijo lahko izbirate med številnimi učinkovitimi možnostmi – vodena vadba s trenerjem – lahko kar na daljavo, na primer s pomočjo videa –, fitnes, funkcionalna vadba, intervalni treningi, pilates. Najpomembneje je, da trening postane pomemben del vašega življenja in da se ga lotevate z nasmehom in dobro voljo. A ne pozabite se opremiti s kakovostnimi vadbenimi pripomočki. Ključno vlogo pri učinkoviti vadbi ima zagotovo tudi dobro izbrana fitnes podloga oziroma blazina. Jo že imate?

Za vadbo izberite najkakovostnejšo, najudobnejšo in najlepšo sopotnico

Ker boste na fitnes podlogi med svojo vadbo preživeli kar nekaj časa, je še toliko pomembneje, da izberete izdelek iz kakovostnih materialov. Blazine se boste ne nazadnje dotikali tudi z golo kožo, se na njej znojili, nanjo nezavedno pritiskali svoje ustnice.

Poleg kakovosti naj bo vaša sopotnica pri vadbi še čim udobnejša in ne nazadnje lepega videza. A to še zdaleč ni vse, na kar morate paziti pri izbiri najustreznejše podloge za fitnes.

Dimenzija, debelina in trdota fitnes podloge

Dimenzija fitnes podloge je v največji meri odvisna od vaše postave. Izberite dimenzijo, ki je na vsaki strani za centimetrov daljša od vaše dolžine telesa.

Debelejša fitnes podloga ne zagotavlja  nujno več udobja.  Pri izbiri upoštevajte vrsto vadbe, debelino in  gostoto oz. trdoto materiala. Če je debelina blazine precejšnja, material pa je kompakten in gost, je blazina še vedno trda in ne puhasto mehka.

Mehkejša podloga je boljša izbira za občutljivejša kolena; trša blazina je boljša izbira za ravnotežje ter zahtevnejše položaje. Mehkejša podloga je odlična izbira za ‘trening’ zapestja, ker morate iskati in držati položaj zapestij v ustreznem položaju.

Material fitnes podlog

Podloge so najpogosteje izdelane iz umetnih sestavin, bombaža, jute, plute, kavčuka in še česa.

  • Sintetična fitnes podloga ima praviloma nižjo težo, je torej lažja za prenašanje, je higienično čistejša, ker je običajno zaprto celična in ne vpija tekočin in znoja, kakovostna različica ima dolgo življenjsko dobo in je precej ugodna za nakup. Ker je na trgu zelo veliko različnih modelov sintetičnih blazin za fitnes, je težko najti najustreznejšo. Cenovno dostopnejše so običajno mehkejše, bolj penaste, posledično imajo krajšo življenjsko dobo.
  • Podloga iz kavčuka  ima odličen oprijem, omogoča naraven dotik z vašo kožo, ni pretrda in ne premehka, primerna je za vse vrste vadb, izjemno vzdržljiva ter trpežna. Po drugi strani pa imajo podloge iz kavčuka večjo težo in je zanje potrebno odšteti nekaj več denarja
  • Podloga z microfibra vlakni na vrhnjem delu je najbolj prepoznavna po izjemno lepih potiskih. Na njeno celotno površino lahko daste natisniti celo fotografijo. Kljub priljubljenosti blazine na njej ne boste našli najboljšega možnega oprijema. A slednje je celo dobrodošlo za nekatere vrste vadb, kjer se ni dobro preveč lepiti na blazino. Takšna blazina je ustrezna izbira za vse tiste, ki se prekomerno potite. Mokra namreč ponuja odličen oprijem.

Fitnes podloge v Intersportu

Podloge za fitnes so vam na voljo v spletni prodajalni Intersport, kjer lahko izbirate med različnimi podlogami Adidas, Energetics, Terinda, Urh.  Še posebej priljubljene so podloge znamke Energetics, ki je na voljo ekskluzivno v Intersportu.

Energetics Printed PVC free Yoga Mat podloga je sodobno zasnovana podloga, ki je namenjena predvsem jogi. Debelina podloge je 6mm. Vadba z njo je udobna in higienična. Na zgornji strani je estetsko okrašena s pisanim in pomirjajočim potiskom, da jo boste z veseljem razstrli! Oglej si jo tukaj.

Adidasova Yoga Perforated podloga je debela 4 milimetre in je narejena iz nedrsečega materiala,  kar posledično omogoča odličen oprijem. Med vadbo vam ponuja veliko mero udobja ter ravno pravšnjo mero stabilnosti. Podloga je lahkotna in vključuje še vrvico za enostavnejše prenašanje. Material ne vsebuje PVC, zato je do kože prijazen.

Oglej si podlogo tukaj.