Tek

Copati Brooks –  najboljši za vse stile teka

Tekaški copati Brooks so že desetletja priljubljena izbira številnih tekačev. Gre za eno izmed vodilnih tekaških znamk, ki že od leta 1914 proizvaja kakovostne tekaške copate, ki so namenjeni tako vrhunskim tekačem kot rekreativcem. V Sloveniji je blagovna znamka prisotna že več kot deset let. Vse novosti in ključni modeli so na voljo v izbranih Intersportih in v spletni trgovini.

Dovršenost copatov Brooks je rezultat medsebojnega sodelovanja strokovnjakov s področja športne medicine, industrije in vrhunskih športnikov. Zato bodo ustrezali tekačem različnih profilov. Zahvaljujoč inovativni in patentirani tehnologiji so tovrstni tekaški copati oblikovani za boljšo tekaško stabilnost, doživetje, blaženje in nadzor koraka. Tako omogočajo tekaču teči dlje, dalj časa in z večjim užitkom.

Copati Brooks s ključnimi tehnologijami za različne profile tekačev

Neprestan razvoj in napredek tehnološke zasnove copata so glavni razlog, da copatom Brooks številne specializirane revije, športna medicina in vrhunski tekači priznavajo lastnosti, ki zadovoljijo vsak profil tekača. Glavni cilj Brooksovih inženirjev, strokovnjakov in biomehanikov je izdelovati tekaške copate, ki na eni strani nudijo udobje, na drugi strani pa preprečujejo tekaške poškodbe.

Brooks je tako zaslužen za številne prodorne inovacije, kot so:

Brooks DNA tehnologija

Brooks DNA trenutno velja za najinteligentnejše blaženje na svetu. Gre za posebne in inovativne materiale, ki med tekom aktivno prilagajajo svojo trdnost ter prožnost in so vbrizgani po celotni dolžini podplata. DNA tehnologija poskrbi za optimalno blaženje in vračanje energije, ne glede na težo tekača in hitrost teka.

Glede na stopnjo blaženja, ločimo različne oblike DNA v različnih modelih tekaških copat Brooks, ki so vam na voljo tudi na Intersportovih prodajnih policah:

BioMogo DNA je najbolj standardno Brooksovo blaženje, ki ga boste našli v tekaških copatih Brooks Ravenna 11 in Brooks Cascadia 15 GTX. Gre za združeno BioMogo in DNA tehnologijo, ki učinkovito uravnava blaženje in odzivnost glede na lastnosti tekača.

DNA LOFT je najmehkejše in najbolj obstojno blaženje do sedaj. Omogoča gibanje pene tako v horizontalni kot tudi v vertikalni osi. Tovrstno blaženje imajo tekaški copati Brooks Adrenalie GTS 20, Brooks Glycerin 17, Brooks Ghost 13 in Ghost 13 GTX.

DNA AMP predstavlja najodzivnejše blaženje, ki omogoča učinkovito vračanje energije in je na voljo v modelu tekaškega copata Brooks Ricochet.

GuideRails tehnologija

Vaša stopala in tekaški korak so edinstveni. Zato je pri izbiri primernega modela tekaškega copata potrebno upoštevati predvsem širino in velikost stopala ter obliko nožnega loka. Slednji je zelo pomemben, saj so vam na voljo različni tekaški copati, ki so namenjeni tekačem z normalno, blago, močnejšo in zelo močno pronacijo.

Razveseljivo pa je, da copati Brooks predstavljajo nov sistem pronacijske podpore, katere izhodišče je vzajemno gibanje kolena in gležnja. Tako imenovana GuideRails tehnologija nudi notranjo in zunanjo podporo, ki omejujeta gibanje stopala v ekstreme, zato je podpora vedno na pravem mestu in ob pravem času. Takšno naravno gibanje vam omogočajo modeli tekaških copatov Brooks Ravenna 11 in Adrenaline GTS 20.

Brooks Run Signature – poseben koncept izbire tekaških copatov Brooks

Pri Brooksu se dobro zavedajo, da je vsak tekač v svoji tehniki teka unikaten. Ni pravega načina, kako teči, je samo vaš način teka. Zato copate snujejo s ciljem, da vam s posebnim konceptom izbire copat Brooks Run Signature ponudijo najboljši copat za vaš stil teka.

Glede na koncept Brooks Run Signature so copati Brooks razvrščeni v 4 skupine, in sicer glede na različne segmente tekačev. Poiščete jih lahko v vseh Intersportovih prodajalnah.

Tekač s ciljem

Za to skupino tekačev je tek primarna dejavnost, zato imajo temu primarno tudi zastavljene svoje cilje. Tedensko pretečejo manj kot 45 km, njihovi tekaški treningi pa so usmerjeni k doseganju in preseganju svojih dosežkov. Za to skupino tekačev so primerni copati Brooks, ki jih odlikuje velika odzivnost, poskočnost in maksimalen povratek energije, kot so na primer tekaški copati Brooks Ricochet.

Tempo tekač

V skupino tempo tekačev uvrščamo vse tiste tekače, ki tedensko pretečejo več kot 45 km in jim je rezultat ključnega pomena. Temu primerno je tek njihova primarna dejavnost. Pri tem stremijo k doseganju večjih hitrosti teka. Takšni tekači zato potrebujejo predvsem hitre tekaške copate z ravno pravšnjo mero blaženja, ki daje občutek živahnosti. Hkrati pa morajo takšni tekaški copati omogočati tudi hiter prenos teže s pete na prste. Med tipičnimi hitrimi tekaškimi copati Brooks lahko izberete modele Brooks Launch, Brooks Asteria in Brooks Ravenna 11.

Tekač z dušo

Vse tiste tekače, ki tedensko pretečejo manj kot 45 km in jim je tek še vedno primarna dejavnost, vendar ne za doseganje rezultata. Bolj zaradi občutka svobode, uvrščamo v skupino tekačev z dušo. Ti tekači prisegajo na užitke in popolno zadovoljstvo, ki jih doživljajo med tekom. Zato je pomembno, da so tekaški copati udobni. Zanje so zato primerni mehki in blaženi tekaški copati, ki omogočajo optimalno prileganje stopal, kot so na primer modeli Brooks Glycerin 17, Brooks Ghost 13, Brooks Ghost 13 GTX, Brooks Adrenaline GTS 20, Brooks Divide in Brooks Cascadia 15.

Tekaški copati Brooks upravičeno slovijo po odličnem prileganju vseh profilov tekačev, ne glede na njihov stil teka. Z naprednimi tehnologijami pa so se vsem tekačem v njihovih željah in potrebah še bolj približali. Zato smo prepričani, da boste v Intersportovi pestri ponudbi tekaških copatov Brooks zagotovo našli najboljši model zase.