Nogomet

Adidas že tako rekoč od svojih začetkov izdeluje vrhunske nogometne čevlje. Prav v vsakem obdobju svojega obstoja so najboljše nogometne virtuoze razvajali z izjemnimi izdelki, s pomočjo katerih so ustvarjali mojstrovine in vragolije ter zabijali gole. Adi Dassler je namreč vedno zagovarjal prepričanje, da je prav kvalitetna obutev tista pika na i, ki naredi odločilno razliko. In dolg seznam nogometnih legend, ki so vso svojo kariero uporabljali kopačke Adidas, je dokaz, da je imel še kako prav.

Mutator Pack

Za leto 2020, katerega vrhunec bo prav gotovo evropsko nogometno prvenstvo, ki ga bo premierno gostilo 12 različnih evropskih mest, je Adidas pripravil linijo Mutator Pack. Sestavljajo jo štirje modeli nogometnih čevljev, ki so namenjeni najbolj zahtevnim nogometnim zvezdnikom.

Predator Mutator 20

Na vrhu omenjenega kvarteta je zagotovo model Predator Dracon 20.1. Ta model, ki je opremljen s posebno tehnologijo Demonskin, omogoča izjemen nadzor nad žogo, poleg tega pa tudi odličen oprijem in rotacijo.

“Že s prvo generacijo modela Predator, ki smo jo predstavili že skoraj daljnega leta 1994, smo spremenili nogometno igro. In z vsako novo generacijo smo vse to še dodatno izboljševali. Zato je Predator precej več kot nogometni čevelj. To je nogometna ikona, ki je s svojimi lastnostmi prepričala najboljše nogometaše sveta.

Za leto 2020 smo želeli ustvariti nekaj povsem novega. Želeli smo ustvariti inovacijo, ki bo nasprotnike spravljala ob pamet. To smo dosegli s tehnologijo Demonskin, ki se je že na testiranjih izkazala za izredno učinkovito. Igralci so takoj pohvalili neverjeten občutek za žogo in tudi možnost odlične rotacije,” je zadovoljno razložil Ben Herath, direktor oblikovanja in snovanja nogometnih čevljev Adidas.

V preteklosti so na nogometne čevlje Predator prisegali David Beckham, Zinedine Zidane in Steven Gerrard, z različico Predator Mutator 20 pa bodo ustvarjali novodobni asi, kot so Paul Pogba, Becky Sauerbrunn, Marc-André ter Stegen in Tessa Wullaert.

Nemeziz, Adidas X, Copa

V kvartetu Mutator Pack so še modeli Nemeziz, Adidas X in Copa, ki se vsi lahko pohvalijo z izjemnimi igralnimi lastnostmi. Vsi so zasnovani, tako da ponujajo odličen občutek za žogo, bočno stabilnost in oporo. Prav zaradi tega bodo copati linije Mutator Pack zagotovo blesteli na prihajajočem Euru 2020, pa tudi na tekmah Lige prvakov in na številnih drugih nogometnih zelenicah.

Nenazadnje s copati znamke Adidas igrajo zvezdniki legendarnih klubov, kot so Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern Munich in Juventus. Poleg že omenjenih asov pa s copati Adidas ustvarjajo tudi Leo Messi, Gabriel Jesus, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Paulo Dybala, Thomas Müller, James Rodríguez, Diego Costa, Mesut Özil in številni drugi.