Tek

Športne ure so v zadnjem času postale takorekoč obvezni sopotnik različnih športnih aktivnosti. Ponujajo namreč podatke o različnih parametrih telesne aktivnosti, ki so ključnega pomena tako za načrtovanje treninga kot tudi za poznavanje procesov, ki se v človeškem telesu dogajajo, ko le tega spravimo na višje obrate. Pravzaprav je fantastično, da lahko tako mala zapestna napravica pove tako veliko. Poleg tega pa so športne ure tudi atraktiven modni dodatek in zaščitni znak aktivnega življenjskega sloga.

Polar Ignite

Polar Ignite je športna ura za sladokusce. Opremljena je z zapestnim merilnikom srčnega utripa in GPS-om. Seveda ponuja številne funkcije, s pomočjo katerih boste lahko nadzorovali svoje aktivnosti. FitSpark je vaš vsakodnevni fitnes vodnik. Sleep Plus Stages bdi nad kakovostjo vašega spanca. Serene pa nadzira vaše dihalne vaje.

Poleg tega ponuja podatke o porabljenih kalorijah, srčnem utripu, ponuja tekaške programe … Združljiv je s pametnim telefonom, omogoča analizo na osebnem računalniku in deluje s Polar Clubom, kjer lahko svoje dosežke primerjate z drugimi športnimi navdušenci.

Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner Music je športna ura, ki je kot ustvarjena za tekače, ki vedno tečejo v ritmu glasbe. Ta elegentno-sodobna lepotica ponuja merilnik srčnega utripa na zapestju in GPS. Seveda posreduje vse potrebne podatke, ki jih tekač želi vedeti o svojem teku: hitrost (trenutno in povprečno), tempo, pokurjene kalorije, srčni utrip … Tako boste lahko vedno spremljali obremenitev vadbe in vedeli, ali je vaš trening primeren.

Funkcija Trener Garmin pa omogoča, da se boste lahko s pomočjo posebnega programa pripravili na naslednje tekaško tekmovanje. Ura pa ni primerna samo za tekače, temveč tudi za številne druge rekreativce, kot so kolesarji, plavalci in drugi.

Suunto 9 G1 Baro

Suunto 9 G1 Baro je ura, ki je primerna za ljubitelje športov, ki se odvijajo na prostem. Izdelana je iz ogrodja iz nerjavečega jekla, njen inteligentni sistem pa uravnava življenjsko dobo baterije. Ura ponuja višinomer, hkrati pa je vodotesna do globine 100 metrov. Ponuja GPS, FusedTrack, integrirano merjenje srčnega utripa (24/7) … Na voljo ima 80 prednastavljenih športnih načinov, od triatlona, plavanja, smučanja, teka, kolesarjenja ter še mnogo drugih. Preko platforme Movescout pa omogoča primarjavo s številnimi drugimi člani športne skupnosti.

S pomočjo toplotnih zemljevidov pa vam pomaga pri odkrivanju novih poti na Suunto Movescount.

Na ta način se lahko preprustite uri, da vam razkaže poti, ki jih še ne poznate.

Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45 je nekoliko bolj osnovni model športne ure, ki pa še vedno ponuja dovolj analitičnih podatkov, ki so lahko še kako uporabni pri treningu. Ta ura je zato primernejša za tekače začetnike, ki se svoje aktivnosti vendarle lotevajo sistematično in si želijo napredovati. Garmin Forerunner 45 je opremljen z merilnikom srčnega utripa na zapestju in GPS-om, s katerima boste lahko nadzorovali bistvene tekaške parametre, kot so hitrost, tempo, razdalja, pokurjene kalorije …