Pohodništvo in alpinizem

V bogati skoraj stoletje dolgi zgodbi znamke Adidas je nastalo nešteto legendarnih modelov in kolekcij, ki so soustvarjali zgodovino športa. Kolekcija Terrex, ki je nastala pred nekaj leti, pa je tri črte popeljala v naravo, v širna prostranstva, tja, kjer so kakovostna oblačila in obutev morda sploh najbolj potrebna. Izdelke kolekcije Terrex odlikujejo izjemna kakovost, sodobni tehnični materiali in predvsem prefinjena robustnost, ki brez težav omogoča preživetje v najbolj neugodnih vremensko-geografskih razmerah.

Pohodniški in tekaški copati morda najbolje odsevajo bistvo linije Terrex. Izdelani so iz materialov, ki se ne ustrašijo skal in korenin, pogumno plavajo v blatu, lužah in potokih. Ne zmotijo jih dež, sneg in sodra. Številni modeli so opremljeni z vodoodbojnimi membranami, ki skrbijo, da je notranjost copat vedno suha, udobna in prijetna.

Morda najboljši del obutve Terrex pa je njihov podplat, ki je nastal v sodelovanju z znamko Continental, vrhunskim nemškim proizvajalcem pnevmatik. Tako so tudi tekaški in pohodniški copati opremljeni z gumo, ki nudi izjemen oprijem takorekoč na vseh podlagah in v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah.

Nekateri modeli so opremljeni tudi z bolj grobim profilom, ki je zasnovan na osnovi profila gorskokolesarskih pnevmatik. Tovrstni podplati na mokrih, spolskih, zasneženih ali blatnih tleh nudijo skorajda nepredstavljivo učinkovit oprijem.

Poleg tega kolekcijo Terrex sestavljajo tudi oblačila, ki so zasnovana v podobnem slogu kot obutev. Izdelana so iz kakovostnih tehničnih materialov, ki se hitro sušijo in dobro odvajajo vlago, hkrati pa prepričajo s svojo trpežnostjo, funkcionalnostjo in praktičnostjo. Na voljo so številne različice oblačil za tako za ženske in moške ljubitelje dogodivščin v naravi.

Adidas Agravic Speed GTX

Adidas Agravic Speed GTX so vrhunski ženski copati za tek po zahtevnejši podlagi. Navdušujejo s svojo sodobno zasnovo in videzom. Izdelani so iz trpežnega materiala, ki je odporen na bližnja srečanja s skalami in koreninami. Membrana Gore Tex pa skrbi za vodo-odbojnost. Ponujajo podplat, ki je nastal v sodelovanju z znamko Continental in ponuja izjemen oprijem na vseh podlagah.

Adidas TERREX AX2R K

Adidas TERREX AX2R K so vsestransko uporabni otroški pohodniški čevlji, v katerih bodo nadebudni malčki z veseljem odkrivali lepote narave. Copati so izdelani iz trpežnega umetnega materiala, ki je hkrati dovolj zračen. Podplat z zasnovo Traxion pa omogoča odličen oprijem na vseh podlagah.

Adidas TERREX SWIFT R2 GTX

Adidas TERREX SWIFT R2 GTX so sodobni nizki pohodniški čevlji, ki so kot ustvarjeni za odkrivanje skrivnosti narave. Izdelani so iz trpežnega materiala, ki je opremljen z vodo-odbojno membrano Gore Tex. Poleg tega ponujajo sistem vezalk brez zavezovanja. Podplat Continental pa omogoča izjemen oprijem tudi na najbolj zahtevnih podlagah.

Adidas TERREX AX3

Adidas TERREX AX3 so sodobni pohodniški čevlji, ki so primerni tudi za prosti čas. Izdelani so iz trpežnega materiala, ki hkrati zagotavlja tudi odlično zračnost. Ponujajo podplat Continental, ki se odlično znajde v še tako zahtevnih vremenskih razmerah.