Povzetek

Smučanje

Nemški proizvajalec smuči Völkl slovi po svoji odlični kakovosti, natančni izdelavi in zelo premišljenih konceptih za vsako skupino uporabnikov. Že vrsto let je za smuči Völkl značilno, da sta razmerje med stabilnostjo smuči pri velikih hitrostih in izredna vodljivost pri nižjih hitrostih zelo blizu popolnosti.

Völkl se od leta 1923 zavzema za neomejeno strast do smučanja in izdelovanja visoko zmogljivih izdelkov. Völkl je s sedežem v Straubingu največji (in eden zadnjih preostalih) proizvajalcev v Nemčiji, njihov sedež pa je eden najsodobnejših proizvodnih obratov na svetu.

Tukaj se visokotehnološka inovacija srečuje s tradicionalno izdelavo za ustvarjanje najbolj natančnih, najbolj kakovostnih in tehnološko naprednih smuči na svetu. Ekipa inženirjev, izkušenih obrtnikov, tesarjev in preizkuševalcev – kot tudi številni vrhunski športniki in neštete zmage – je Völkl pozicionirala kot eno največjih smučarskih znamk na svetu.

Vizija

Napredne tehnologije, izjemni izdelki in visoka kakovost pod oznako “Izdelano  v Nemčiji” so edinstvene vrednote podjetja Völkl. Te osnovne vrednosti določajo pot do neprimerljivega razvoja smučanja, ne glede na kategorijo.

Z uporabo nekaterih inovativnih tehnologij in napredno izbiro materialov orjejo ledino in nemalokrat kažejo pot v prihodnost. V letošnji sezoni so nekatere svoje preverjene tehnologije, kot je na primer ojačana konstrukcija 3D Glass, razširili tudi v tekmovalno linijo Racetiger, njihov sistem za zmanjševanje vibracij in ohranjanje stika s podlago in boljše vodenje smuči pa je še izboljšan in ga boste prepoznali pod oznako UVO 3D.

Völkl svojih najboljših materialov ne vgrajuje samo v najdražje smuči, temveč jih nemalokrat uporabi tudi pri cenejših modelih. Primer je izvrstna lesena sredica Full Sensor Woodcore, ki je osnova tako v tekmovalni liniji kot tudi pri ženskih in moških smučeh v srednjih cenovnih razredih.

Velja omeniti, da je Völkl del skupine Marker/Dalbello/Völkl, ki je razvila tudi novi standard smučarskih čevljev in vezi GripWalk, ter da so vse smuči Völkl opremljene z Markerjevimi vezmi GripWalk.