Povzetek

Tek

Tek je šport, ki se odvija preko celega leta. Zato je težko reči, kdaj se v resnici začne tista prava tekaška sezona. A pozno-poletni in zgodnje-jesenski meseci so zagotovo eden izmed vrhuncev tekaškega koledarja. Takrat je namreč na sporedu precej najbolj priljubljenih maratonov  – na primer berlinski, čikaški, newyorški in seveda tudi ljubljanski. In kaj je lepšega kot odteči v jesen v novih tekaških copatih. Največji proizvajalci so pripravili kar nekaj novih zanimivih modelov, ki jih že lahko najdete tudi na policah prodajaln Intersport.

 

Adidas Terrex Fast GTX Surround

Terrex je prava Adidasova uspešnica. Copati te serije so postavili nove standarde v svetu copat za tek po neurejenih gozdnih in gorskih podlagah. Model Terrex Fast GTX Surround pa predstavlja nadgradnjo vseh teh uspehov. To so copati, ki se na najbolj zahtevnih terenih počutijo kot v domači dnevni sobi. Zato so kot ustvarjeni za hitre pohode in krajše teke po gozdno-gorskih stezicah. Med njihovimi številnimi lastnostmi je treba omeniti vsaj dve. Prva je podplat, ki so ga spet razvili v sodelovanju s priznanim gumarskim podjetjem Continental. Podplat po zaslugi unikatne mešanice gume in grobega profila zagotavlja izjemen oprijem na vsakršni podlagi. Posebnost je tudi material Gore Tex Surround, ki skrbi za 360-stopinjsko zaščito, po zaslugi katere so stopala vseskozi na suhem. Sestavni del tega sistema so posebni kanali v srednjem podplatu, ki vseskozi odvajajo vlago. In potem je treba iti samo v naravo. Blato, dež, vlaga in mokrota niso niti ovira niti izgovor.

Brooks Ricochet

Znamka Brooks je že vse od leta 1917 specializirana za visoko-kakovostne tekaške copate in opremo. V stoletju svojega obstoja so izdelali številne revolucionarne modele, s katerimi so spreminjali zgodovino teka. Zato sploh ni presenetljivo, da na njihove copate prisegajo številni maratonci, triatlonci in izjemna množica rekreativnih tekačev. Model Ricochet je ena izmed njihovih zadnjih novosti. Gre za copate, ki so opremljeni s posebnim sistemom, ki omogoča povratek energije. Zato je tek v teh copatih tako energičen in lahkoten. Poleg tega pa je zgornji del izdelan iz raztegljive tkanine, ki odlično objame nogo, mu omogoča svobodo gibanja, hkrati pa mu zagotavlja dovolj opore in stabilnosti. V teh copatih se boste počutili, kot bi tekli po oblakih.

Nike Zoom Pegasus 35 Turbo

Zoom Pegasus 35 Turbo je zagotovo ena izmed najbolj pričakovanih novosti znamke Nike v zadnjih letih. To so copati, ki omogočajo hitrost in hkrati zagotavljajo udobje. Nikejevim inženirjem so pri razvoju pomagali vrhunski kenijski maratonci. Glavna sestavina teh copat je revolucionarna pena ZoomX, ki so jo razvili za copate, v katerih so pred časom na dirkalni stezi v Monzi poskušali prvič preteči maratonsko razdaljo pod magično mejo dveh ur. In sedaj lahko v vsej tej tehnologiji uživajo tudi rekreativni tekači, ki bodo z lastnimi nogami občutili, kaj pomeni tekaški turbo polnilnik.

Salomon Trailster GTX W

Znamka Salomon slovi kot glavna avtoriteta za gorski tek. V svoji bogati zgodovini so razvili številne revolucionarne modele, ki navdušujejo ljubitelje teka po zahtevnih terenih. Pravzaprav z vsakim novim modelom na novo postavijo standarde. Točno tako je tudi z modelom Trailster GTX, s katerim so razveselili predvsem ženske tekačice. Ti copati združujejo udobje, zaščito in odličen oprijem na vsakršnem terenu. Opremljeni so z membrano Gore Tex, po zaslugi katere so stopala vedno na suhem, ne glede na to ali tečete po dežju ali blatu. Podplat Contagrip pa zagotavlja samozavesten oprijem tudi na razmočenih tleh. V copatih Salomon Trailster GTX se bo še tako lepa narava zdela še lepša.