Kolesarjenje

Treking kolesa so ustvarjena so odkrivanje sveta. Izza krmila kolesa, seveda.

Za mnoge kolesarje je navijanje pedalov pravzaprav eno samo potovanje. S svojim jeklenim konjičkom in lastnim pogonom odkrivajo nove kraje in dežele. Kaj je lepšega kot s kolesom odriniti na počitnice, se ustaviti, kjerkoli se ti pač zljubi, se tam zadržati dan ali dva, napolniti baterije in potem odriniti naprej v znano ali neznano. Kolesarskih popotnikov je kar precej, še več pa je kilometrov, ki jih kažejo števci na njihovih kolesih. Nekateri so pravi leksikoni za številne malo znane kraje, ki navdušujejo s svojimi zanimivostmi in lepotami. Nekateri so kot najbolj natančni zemljevidi, saj poznajo vse lepe ceste in kolovoze, na katerih skorajda ni prometa. Nekateri pa so pravi svetovljani, saj so s kolesom prevozili Evropo, tisti najbolj pustolovski pa so se podali tudi na celoletno pot okoli sveta.

Nakamura Platinum 6.8

Za številne kolesarje je navijanje pedalov pravzaprav eno samo potovanje. S svojim jeklenim konjičkom in lastnim pogonom odkrivajo nove kraje in dežele. Kaj je lepšega kot s kolesom odriniti na počitnice, se ustaviti kjerkoli se ti zljubi, se tam zadržati dan ali dva, si napolniti baterije in potem odriniti naprej v znano ali neznano. Kolesarskih popotnikov je kar precej, še več pa je kilometrov, ki jih kažejo števci na njihovih kolesih.

Nakamura Platinum 6.8 je kolo, ki se brez težav spopade z vsemi naštetimi izzivi. To je udobno potovalno kolo, ki ponuja nekoliko bolj pokončen položaj za krmilom, kar zmanjšuje napetost v hrbtu, ki je pri dolgotrajnem kolesarjenju najbolj izpostavljeni del telesa. Kolo je opremljeno z zadnjim menjalnikom Shimano Alivio Shadow, ki v kombinaciji s sprednjim menjalnikom ponuja 27 prestav. Za vzmetenje skrbijo vzmetne vilice Suntour NVX, za varno ustavljanje pa hidravlične diskaste zavore Tektro. Poleg tega je kolo opremljeno z nastavki, na katere je mogoče namestiti strešice, prtljažnike, torbe in drugo potovalno opremo. Skratka, navijanje pedalov in potovanje v neskončnost sta s tem kolesom en sam užitek.

Nakamura Platinum 4.8 in Nakamura Platinum 4.8 W

Kolesarski popotniki so posebna skupina kolesarjev. So umirjeni in flegmatični, nikamor se jim ne mudi, znajo uživati v trenutku. So kot vztrajni dizelski motorji, ki se nikoli ne ustavijo. Nekako pa so takšna tudi kolesa, ki jih vozijo. Treking kolesa niso namenjena niti adrenalinskim izzivom niti podiranju hitrostnih rekordov. Njihov namen je povsem drugačen – uživati za krmilom. S tem so morda izmed vseh zvrsti še najbliže bistvu kolesarjenja.

In prav kolesarskim užitkom sta namenjeni kolesi Nakamura Platinum 4.8 in Platinum 4.8 W. Pravzaprav gre za moško in žensko različico istega kolesa. Žensko boste spoznali po spuščeni zgornji cevi, ki kolesarkam omogoča lažje dostopanje in sestopanjem, poleg tega pa jim pri vožnji daje dodatni občutek samozavesti.

Kolesi sta opremljeni z vzmetnimi vilicami Suntour NEX, zadnjim menjalnikom Shimano Altus in diskastimi zavorami Tektro. Kolo ima 24 prestav, te pa v vsakem trenutku omogočajo ustrezno prestavno razmerje. Tudi na to kolo je mogoče namestiti strešice, prtljažnike, torbe in drugo potovalno opremo. In potem je vse odvisno samo še od vaših mišic, vztrajnosti in domišljije.

Genesis Cross SX 3.8 in Genesis Cross SX 3.8 W

Glavna značilnost treking koles je udobje, ki omogoča večurno oziroma tudi večdnevno navijanje pedalov. Za začetek to omogoča geometrija okvirja, ki ponuja udoben položaj. Tovrstna kolesa so nekakšni hibridi med cestnimi in gorskimi, vendar niso namenjena podiranju rekordov. Opremljena so s srednje debelimi gumami, katerih profil je namenjen predvsem asfaltni podlagi, brez težav pa vozi tudi na makadamskem kolovozu. Precej treking koles je opremljenih z diskastimi zavorami, ki se odlično izkažejo tudi v mokrih in vlažnih razmerah. Seveda so treking kolesa opremljena s prestavami, katerih razmerje omogoča premagovanje različnih vzpetin, pa tudi razmeroma hitro vožnjo po ravnini.

Vse to ponujata treking kolesi Genesis Cross SX 3.8 in Genesis Cross SX 3.8 W. Gre za moško in žensko različico istega kolesa. Žensko različico boste spoznali po spuščeni zgornji cevi, ki kolesarkam daje več samozavesti, predvsem pa omogoča preprostejše dostopanje in sestopanje. Oba modela sta opremljena z vzmetnimi vilicami Suntour NVX-HLO, zadnjim menjalnikom Shimano Acera in diskastimi zavorami Tektro. Imata 24 prestav, hkrati pa omogočata namestitev strešic, prtljažnikov in preostalih potovalnih dodatkov. Zagotovo boste že po nekaj spoznavnih kilometrih želeli odjezditi v daljavo.

treking kolo