Kolesarjenje

Kolo je za otroke prav poseben športni rekvizit.

Večina navdušenih kolesarjev se spominja svojega prvega kolesa in trenutka, ko je prvič začutil občutek svobode in vetra v laseh. Za otroke je kolo prav poseben športni rekvizit. Je njegov prvi stik z mobilnostjo in nenazadnje tudi prvi stik z odraslim svetom. Zato sploh ni presenetljivo, da otroci s širokimi nasmehi švigajo in vijugajo po igriščih, kjer jih skorajda ni mogoče ujeti.

Nakamura Sury, Nakamura MX (20, 24) in Genesis MX

Za otroke je kolo prav poseben športni pripomoček. Je njegov prvi stik z mobilnostjo in ne nazadnje tudi z odraslim svetom. Zato sploh ne preseneča, da otroci s širokimi nasmehi švigajo in vijugajo po igriščih ter jih skorajda ni mogoče ujeti. Prav vsakdo izmed nas se spominja svojih prvih kolesarskih pustolovščin in dvoriščnih dirk s prijatelji, otroških predelav koles in drugih dogodivščin. In prav temu so namenjena otroška kolesa Nakamura in Genesis, ki so na voljo v različnih velikostih, zato lahko zadovoljijo potrebe otrok različnih starosti.

Nakamura Sury (20 in 24)

Suri že na prvi pogled izdaja, da gre za gorsko kolo, primerno za dekleta. Na voljo je z 20 in 24-palčnimi obroči. Obe različici sta opremljeni z menjalnikom Shimano – manjša ima 6 prestav, večja pa 18. Za zaviranje skrbijo kakovostne V-zavore Promax TX. Dekleta bodo z nasmeškom in vetrom v laseh švigale po ulicah in zbirale kilometre.

Nakamura MX (20 in 24)

MX je kolo za fante. Že na prvi pogled prepriča s svojo robustnostjo. Dvoriščni divjaki bodo navdušeni nad sprednjimi vzmetnimi vilicami, ki prenesejo tudi terensko vožnjo in manjše skoke. Model MX je na voljo v dveh različicah – z 20- in 24-palčnimi obroči. Obe sta opremljeni z menjalnikom Shimano – manjša različica ima 6 prestav, večja pa 18. Za zaviranje skrbijo kakovostne V-zavore Promax TX. Pravi užitek je gledati fante, kako s temi kolesi zganjajo čarovnije in drvijo čez drn in strm.

Genesis MX (14, 16 in 18)

Genesis MX je kolo za prve kolesarske korake. To je nekakšna pomanjšana izdaja gorskega kolesa. Seveda prilagojena otroški uporabi. Na voljo je v treh velikostih, z obroči, velikimi 14, 16 in 18 palcev. Prvi kolesarski kilometri s temi kolesi bodo zagotovo prekrasen spomin. Predvsem pa bodo vrhunska odskočna deska za resnejše kolesarske izzive.