Fitnes

vaje z žogo za trebušne mišice

TREBUŠNE MIŠICE

Žogo postavite med gležnjema. Močno stisnite trebušne mišice, da bi stabilizirali hrbet in ohranili ravnotežje. Žogo stiskajte z gležnjema in dvigujte iztegnjeni nogi iz pozicije kota 30 do 40 stopinj od tal, pa vse do 90 stopinj.

10-12 ponavljanj

2-3 serije

ZADNJICA

Ulezite se na hrbet, roke postavite ob telo, skrčite kolena, stopala pa postavite na žogo. Močno stisnite trebušne mišice, da bi ohranili ravnotežje. Dvigujte kolke od tal, ramena in glavo pa zadržite na tleh.

12-15 ponavljanj

2-3 serije

HRBET

Ulezite se z obrazom proti tlom. Stisnite zadnjico, noge in trebušne mišice. Obe iztegnjeni roki položite na žogo. Ramena odmaknite od ušes navzdol. Pritiskajte žogo proti tlom v kontrakcijah, v trajanju po 20 sekund.

5 x 20 sekund

2-3 serije

NOGE

Ulezite se na bok. Glavo položite na skrčeno roko. Z zgornjo roko se čvrsto prislonite k tlom. Žogo postavite med gležnjema in iztegnite noge. Dvignite noge malce od tal in stisnite žogo.

5 x 20 sekund

2-3 serije

Žogo napolnite do srednje trdote. Ne uporabljajte kompresijske tlačilke. Napolnite jo s pomočjo pripadajoče slamice. Hranite jo izven direktnega vira toplote in ostrih predmetov.