Fitnes

Redno ukvarjanje s športom ima številne blagodejne vplive na telesno in psihično kondicijo. Nenazadnje so že stari Latinci skovali legendarni rek: Zdrav duh v zdravem telesu.

Rekreativno ukvarjanje s športom prinaša koristi v vseh življenjskih obdobjih. Zelo dobrodošlo je, da se otroci že v rani mladosti začnejo ukvarjati s športom. S tem pridobijo delovne navade se naučijo discipline in odgovornosti, vse to pa jim pride prav tudi v zrelejših letih.

Ukvarjanje s športom vsebuje dihanje svežega zraka, aktiviranje zaspanih mišičnih sklopov, odkrivanje skritih kotičkov v naravi, sklepanje novih prijateljstev…

S tem namreč hranimo otroka v sebi, to pa je lahko pomemben vir življenjske energije in pozitivne naravnanosti. Seveda je pri vse tem treba imeti zdravo mero, delovati v skladu s svojimi sposobnostmi in se zavedati svojih omejitev. Pretiravanje namreč vodi v poškodbe in slabo voljo.

10 dejstev o športu

  1.  Dokazano je, da redna telesna aktivnost pomaga pri zmanjševanju stresa in učinkov depresij. Telesna aktivnost namreč aktivira hormone sreče, kar daje blagodejen občutek zadovoljstva.  Rekreativci so v veliki meri zdravi, veseli in zadovoljni ljudje.
  2.  Redna telesna aktivnost ima pozitivne vplive tudi na delovno storilnost – tako fizično kot intelektualno.
  3.  Telesna aktivnost, tako individualna kot moštvena, povečuje zdravo samozavest in s tem posamezniku pomaga, da se bolje počuti tako v svoji koži kot v družbi.
  4.  Telesna aktivnost pozitivno vpliva na kakovost spanja. Spanec je namreč vir energije, povečuje zmožnost koncentracije in miselnih sposobnosti.
  5.  Redno ukvarjanje s športom in aktivni življenjski slog sta garancija za daljše življenje.
  6.  Ukvarjanje s čim več različnimi športi otrokom pomaga pri razvijanju motoričnih, družbenih, kreativnih in umskih sposobnosti.
  7.  Ukvarjanje s športom povečuje pozitivni pogled na življenje.
  8.  Družine, ki se igrajo skupaj, ostanejo skupaj.
  9.  Dobra telesna kondicija je garancija za zdravo, zadovoljno in polno življenje.
  10.  Redno ukvarjanje s športom ti okrepi imunski sistem.