Trendi

Številni izdelki znamk INTERSPORT ponujajo trajnostne rešitve bodisi v surovinah, tehnologijah ali proizvodnih procesih. Ko boste naslednjič v kateri izmed prodajaln INTERSPORT ali v naši spletni trgovini izbirali novo športno garderobo, bodite pozorni na oznake, ki vam sporočajo, na kakšen način ali iz kakšnih materialov je ta artikel narejen. Oznake lahko najdete na spletni strani posameznega izdelka, v nadaljevanju pa smo zbrali okolju prijazne tehnologije na enem mestu.

PFC free

Okolju prijazen PFC-free premaz je trajnosten, zelo vzdržljiv in obnovljiv vodoodbojen premaz, ki je narejen iz 60% obnovljivih virov. Tkanine, ki so obdelane s PFC fluorokarbon-free imajo vzdržljivo vodoodbojnost in se sušijo 50% hitreje kot tkanine brez tega. Poleg tega pa hkrati omogočajo nespremenjeno zračnost.

S.CAFÉ

Gre za poseben material, ki je izdelan iz kavnih zrnc. Izdelava tega materiala je energijsko učinkovita. Sama tkanina pa ponuja optimalno uravnavanje temperature, se hitro suši in preprečuje nastajanje neprijetnega vonja.

DRY PLUS ECO

Dry Plus Eco je poseben okolju prijazen material, ki je izdelan na osnovi naravnega miDori olja. Oblačila iz tega materiala zagotavljajo hitro sušenje ter izdatno mero udobja in zračnosti. Material Dry Eco Plus ustreza trajnostnemu standardu OEKOTEX 100.

OKOLJU PRIJAZNE MEMBRANE

Številni naši izdelki so opremljeni s posebnimi membranami, ki oblačilom zagotavljajo suhost. Membrane Aquamax Eco, Aquabase Eco in Ventmax Eco so izdelane po standardu OEKOTEX 100, so hitro razgradljive in ne vsebujejo flourokarbonov.

ANTI MOSQUITO

Anti Mosquito je posebna zaščita proti komarjem in mrčesu. Ne vsebuje nobenih kemikalij in temelji na limoni, sivki in evkaliptusovem olju. Je povsem biorazgradljiva in ustreza standardu OEKOTEX 100.

RECIKLIRAN POLIESTER

Proizvodnja recikliranega poliestra temelji na ponovni uporabi virov, za katere je v preteklosti veljalo prepričanje, da so neobnovljivi. Pri proizvodnji je občutno manjša poraba energije, vode in olj. Izrazito manjša je tudi količina odpadkov.