Rolanje, skateboarding

Jutranji cestni vrvež marsikoga spravi iz tira. Tvoja pot do šole ali službe lahko postane bolj mirna in prijetna, čakanje v kolonah pa le še spomin na preteklost. Zdaj je pravi čas, da avtomobil ali avtobus zamenjaš za bolj ekološko in aktivno alternativo ter si poenostaviš tudi mestne vožnje v popoldanskem času.

Obuj si rolerje, izberi navadno rolko ali longboard, skiro ali električni skiro in zamenjaj gnečo na cesti za bolj sproščeno vožnjo. Naj te zjutraj prebudita svež zrak in gibanje, ki bosta poskrbela za aktivacijo možgančkov in te napolnila z energijo.

Skiro

Če zjutraj še ni pravi čas za lovljenje ravnotežja na rolerjih ali rolki, potem raje posezi po skiroju, ki je hitra in enostavna alternativa ter priročna izbira za daljše razdalje. Trenutno so najbolj priljubljeni prav električni skiroji, ki te na cilj pripeljejo izjemno hitro, na poti pa ne porabiš veliko energije.

Rolke

Longboard in druge rolke bodo primerne za krajše razdalje, poleg tega pa se sčasoma morda opogumiš tudi za izvajanje trikov v prostem času. Na voljo je veliko rolk z različnimi poslikavami, zato v ponudbi zagotovo najdeš tako, ki bo izražala tvoj osebni slog.

Kolo

Seveda ne smemo pozabiti niti na kolo. Kolo je okolju prijazna možnost prevoza, s katero parkirišče nikoli ne predstavlja nobenega stroška, telo pa na ta način še varno razmigaš in utrdiš.

Varnost

Katerokoli prevozno sredstvo te premami, nikakor ne pozabi tudi na varnost. Pravijo, da nesreča nikoli ne počiva, zato za brezskrbno pot izberi čelado prave velikosti, ki bo poskrbela za ustrezno zaščito. Nato lahko izbiraš še med širokim spektrom barv in potiskov. Za varnost kolen in komolcev poskrbi s ščitniki, ki bodo pred raztrganinami zaščitili tudi tvoja oblačila.

In ne pozabi, da z zamenjavo avtomobila za enega izmed zgoraj naštetih prevoznih sredstev ne narediš nekaj dobrega le za svoje telo – prispevaš tudi svoj delež k ohranjanju čistega okolja.