Ostali športi

Topli dnevi otroke in starejše kar sami od sebe vabijo na najrazličnejša igrišča, kjer se lahko koristno zabavajo. Če ne drugega, se v njihovi neposredni bližini nahaja vsaj igrišče za nogomet ali pa košarko. Po drugi strani pa si takšen kotiček lahko hitro in ugodno zasnujete tudi doma. Morda vam nogomet in košarka nista ravno najbolj pisana na kožo. Nič hudega. V tem primeru lahko s prijatelji postavite mizo za namizni tenis ali pa vsaj pikado. V vsakem primeru pa boste imeli pri sebi rekvizite, ki jih boste lahko uporabili, ko vas zgrabi želja po športni akciji!

V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj odličnih idej za različne vrste domačih iger.

Košarka

Košarka je lahko odlična prostoročna aktivnost, ki omogoča telesno zdravje in dobro počutje. Z njo vsi družinski člani ali prijatelji, poleg tega, da se zabavajo, utrjujejo mišice in krepijo vzdržljivost. Nudi odlično priložnost za rekreativno vadbo, izboljšuje ravnotežje in koordinacijo rok, nog ter trupa.

Doma si lahko košarkarski kotiček omislite v različnih izvedbah. Na dvorišču ali vrtu, kjer imate dovolj prostora za igro, da nekontroliran let žoge ne bo povzročil kakšne nevšečnosti,  lahko namestite stojalo s košem. Če pa imate predvideno fiksno mesto za igranje, bo dobra izbira tudi tabla za koš. V Intersportu lahko najdete še vse druge dodatke za tovrstno rekreacijo. Skrbno izberite še žogo, ki je narejena za igranje na zunanjih površinah. Brez skrbi, izbira je v Intersportu res velika.

Če ne prej, pa boste za košarko zagotovo dobili motivacijo ob letošnjem evropskem prvenstvu v košarki, kjer je favorit slovenska košarkarska reprezentanca.

Namizni tenis

Namizni tenis ali ping pong velja za eno od najhitrejših ter najbolj dinamičnih iger z loparjem. Igra je najbolj razširjena na azijskem kontinentu, izjemno popularna pa tudi pri nas. Z drugo besedo jo lahko poimenujemo kar igra za vse. Primerna je namreč za mlajše in starejše, moške in ženske, telesno dobro pripravljene in tiste malo manj, za zdrave in gibalno omejene.

Domače dvorišče ali vrt je zagotovo dovolj prostoren, da nanj postavite mizo za namizni tenis. Poleg mize potrebujete še ustrezne loparčke in žogice. Ne pozabite na namestitev mreže. Mizo lahko tudi poljubno prestavite in če nimate veliko prostora izberite zložljivo verzijo, ki jo lahko po igri pospravite. Mize za namizni tenis se delijo na tiste za zunanjo in notranjo uporabo, zato velja premisliti, kje jo bomo  večinoma uporabljali.

Tukaj najdete vso opremo za  namizni tenis.

Badminton

Ste vedeli, da igralec pri badmintonu preteče do dvakrat več kot igralec tenisa? Tudi sama igra je kar štirikrat bolj intenzivna v primerjavi s tenisom. Sicer pa skorajda ni vrtne zabave oziroma piknika, ki ne mine brez igranja badmintona. Starostne omejitve tovrstna igra skoraj ne pozna, zato je idealna za družinske piknike, srečanje s prijatelji, sosedi ali v paru.

V prodajalnah Intersport in v spletni trgovini so na voljo badminton seti, ki vključujejo vso potrebno opremo. Če nimate časa za obisk prodajalne, si jih lahko naročite kar preko spleta.

Izbirate lahko iz celotne ponudbe, ki obsega priljubljene znamke kot so Yonex, Wilson, pro Touch, Tecno Pro, Talbot Torro in druge.

Nogomet

Nogomet. Daleč najbolj priljubljenih športov vseh časov. Igra, ki jo imajo radi otroci, mladi in pri kateri se tudi odrasli ponovno počutijo mlade. V tem hipu je na svetu več kot 250 milijonov nogometašev in še veliko več ljubiteljev nogometa. Za igranje nogometa res potrebujete dve ekipi, a to še ne pomeni, da morate nujno na igrišče. To si lahko omislite tudi doma, če imate seveda dovolj veliko zelenico in nekaj somišljenikov, ki si tako kot vi, želi spraviti žogo v gol.

Oglej si opremo za domače nogometno igrišče tukaj. Poleg priljubljene nogometne opreme znamk, kot so adidas, Nike, Pro Touch, je tukaj še cela vrsta pripomočkov za postavitev igrišča.

Odbojka

Če se z odbojko nismo srečali pri športni vzgoji ali na treningih, se želja običajno prebudi v poletnem času, ko so odprta peščena igrišča za odbojko in je več druženja ob poletnih večerih.

Odbojkarsko igrišče pa si lahko v hipu zasnujete v neposredni bližini svojega doma. Vse, kar potrebujete, je le nekaj kvadrature, mreža, žoga za odbojko in seveda primerna oblačila. Z vsem tem se lahko opremite, potrebujete samo še vsaj enega navdušenca nad odbojko, ki namesto posedanja raje izbere nekaj športne akcije.

Izbira je v Intersportu odlična, poleg odbojkarskih žog Mikasa, Wilson, Spalding, Pro Touch, Schildkroet, lahko nabavite še tlačilke, opremo za igrišče,…

Frizbi

Priljubljeni leteči diski oziroma frizbiji so eni od najbolj preprostih, kul in zmeraj aktualnih rekvizitov, ki jih lahko uporabite ob različnih priložnostih: na domačem vrtu, v parku, na plaži …  To je igra, ki v trenutku dvigne razpoloženje in poskrbi za nekaj razmigovanja, tudi v nepredvidljive smeri.

Izbirate lahko med različnimi vrstami frizbijev. Poleg klasičnih frizbijev, so na voljo tudi  frizbiji, narejeni iz prijetnega, mehkega in vodoodpornega materiala, ki so zasnovani z mislijo na frizbi zabavo ob vodi.

Waboba, Schildkroet ali Aerobie, izberite najljubšega tukaj.

Pikado

Tudi pikado je pravzaprav vrsta športa, a pogosteje ga označujemo kot igro za doma. Na voljo so različne vrste pikada in tehnike za metanje. Pri elektronskem pikadu se denimo konica v luknjico zadre praktično sama, medtem ko je treba kovinsko konico precej bolj močno vreči iz zapestja.

Pikado je več kot dobrodošel pripomoček za krajšanje prostega časa z nekaj računanja. Postavitev opreme ne zavzame prav dosti prostora, a vam ponuja toliko večjo mero zabave.