Tenis

Čeprav med igralci tenisa pogovor pogosto nanese na teniške loparje, pa kdor pogosto igra tenis, zagotovo dobro ve, da loparju po pomembnosti parira tudi obutev. Udobje, opora in oprijem so lastnosti, ki lahko vplivajo tudi na uspeh pri igri. Posebej, če ste med bolj zagrizenimi rekreativci, zato ni vseeno, katere tenis copate izberete za naslednjo partijo.

Pa si poglejmo, kateri tenis copati so med najbolj iskanimi modeli te sezone in so vam že na voljo v Intersportu.

1

adidas BARRICADE

adidasova večna klasika je to postala z razlogom. Model, ki že več kot 20 let domuje na teniških igriščih se vedno znova na novo izumi, dodatno izboljša in izpopolni. Če iščete univerzalne tenis copate, ki so primerne za vse igralne površine, so adidas Barricade zagotovo prava izbira. Moški in ženski model teh tenis copatov je primeren tako za rekreativne igralce in igralke kot tudi že za bolj izkušene tekmovalce. Zaradi Bounce blaženja so copati udobni in stabilni ter nudijo odlično oporo pri hitrih spremembah gibanja. Intuitivno zasnovano zavezovanje pa stopalo lepo pričvrsti v silhueti copata. Teniške copate adidas Bariccade boste opazili na domačem igrišču, kot tudi na velikih športnih tekmovanjih.

Teniški copati Asics

Za teniške igralke, ki obožujejo hitro in agresivno igro, so popolna izbira Asics Solution Speed FF 2 Clay. Model navdušuje s svojo odzivnostjo in prožnostjo, zato je med najhitrejšimi tenis copati za peščena igrišča.

Vrhnji del teniškega copata je izdelan in posebne poliuretanske ojačitve, zaradi katere zagotavlja odlično prileganje in podporo. Kombinacija materialov in blaženje v vmesnem podplatu pa poskrbi za dinamičen odziv in udobne pristanke. Prenovljeni podplat nudi izjemen oprijem, kar na peščenih igriščih zagotavlja hitrejše pospeške in preprečuje nezaželene zdrse.

1

Poglej copat

Še en Asicsov model, ki bo navdušil igralke in igralce tenisa na peščenih igriščih, je Asics Gel-Game 8 Clay/OC. Teniški copat združuje vse najbolj napredne Asicsove tehnologije, zaradi česar so copati zračni, udobni in trpežni.

Že dobro preizkušena Gel tehnologija navdušuje tudi v tem modelu tenis copatov. V kombinaciji z EVA vmesnim podplatom in TRUSSTIC tehnologijo pa zagotavlja odlično blaženje, odzivnost in stabilnost ob lateralnih spremembah smeri gibanja. Tudi ta model se lahko pohvali s popolnoma prenovljenim podplatom, ki je prožnejši in nudi odličen oprijem na peščenih igriščih. Poleg vsega pa copati ponujajo dober kompromis med kakovostjo in ceno.

Moški tenis copati, ki so primerni za začetnike in rekreativne igralce tenisa, so K-Swiss Bigshot Light 4. Pohvalijo se z izjemno lahkotnostjo, stabilnostjo in udobjem. Zgornji del je izdelan iz sintetičnega materiala in zračne mrežice, kar zagotavlja dovolj zračnosti in opore pri hitrih spremembah smeri gibanja, hkrati pa ojačan na ključnih delih.

Ta model tenis copatov nudi najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, zato je priljubljena izbira predvsem rekreativnih igralcev tenisa.

Ženski in moški model tenis copatov Mizuno Break Shot 3 CC se pohvali z nizko težo, dobrim oprijemom in fleksibilnostjo. Izdelani so iz kombinacije tekstila in umetnega usnja, kar zagotavlja popolno udobje med igro. Zasnovani so za peščena igrišča in dobra izbira predvsem za vse, ki se s tenisom šele spoznavate.

Teniški copati Nike

Moški model tenis copatov Nike Zoom Cage 4 Rafa je dobil podpis enega od najboljših teniških igralcev vseh časov, Rafaela Nadala. To je dovolj zgovoren podatek o tem, da gre za kakovostne teniške copate, ki ne navdušujejo le s svojim dizajnom, ampak tudi z udobjem, izjemno odzivnostjo in stabilnostjo v še tako zahtevni igri. Tenis copati so še posebej primerni za trde podlage, na katerih nudijo najboljši oprijem. Air Zoom enote zagotavljajo potrebno blaženje in odzivnost. Prostorna silhueta teniškega copata je primerna tudi za široka stopala.

Še en moški model tenis copatov, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne igralce tenisa, je Nike Vapor Lite Cly. Nanje prisegajo številni najboljši igralci tenisa na svetu. Predvsem pa tisti tenisači, ki iščejo »hiter« in lahek copat. Kako ne, saj so navdih zanje oz. štiritočkovno zasnovo trakov našli v industriji hitrih avtomobilov, zaradi česar stopalo »zaklene« v copatu tudi pri najbolj divjih menjavah smeri.  Tenis copati so izdelani iz materiala, zaradi katerih so zračni in hkrati stabilni, Zoom Air podplat pa omogoča odzivno blaženje. Podplat zagotavlja odličen oprijem na peščenih podlagah.

Teniški copati Wilson

Moški tenis copati Wilson Kaos Swift Clay ne navdušujejo zgolj s svojim sodobnim dizajnom, ampak tudi s svojo stabilnostjo, udobjem in odličnim oprijemom. Njihov podplat zagotavlja potrebno zmogljivost na peščenih igriščih, zaradi trpežnih materialov pa tenis copat zagotavljajo izdatno mero opore pri hitrih spremembah gibanja. Vmesni podplat absorbira udarce in zagotavlja odzivnost. Copati so pisani na kožo predvsem tistim, ki so vešči hitrega in eksplozivnega gibanja na igrišču.

Wilson Kaos Comp 3.0 je moški model tenis copatov, ki navdušuje s svojim progresivnim izgledom kot tudi udobjem. Napredne tehnologije poskrbijo za najboljše blaženje in odzivnost, zato bo vaša igra še hitrejša in učinkovitejša. Tenis copati so primerni za vse igralce tenisa, ki si želijo najboljših zmogljivosti na trdih ali peščenih podlagah. Z inovativnimi materiali in zasnovo so pri Wilsonu izdelali copat, ki daje občutek lahkosti, zračnosti in udobnega oprijema.

Po tenis copate v Intersport!

Tenis velja za hitro igro z veliko hitrih in sunkovitih sprememb gibanja v vseh smereh. Od igralcev zahteva veliko hitrosti, koordinacije in agilnosti, kar nudijo tudi dobri tenis copati. Ti so vam že na voljo na policah prodajaln Intersport in v spletni trgovini.