Pohodništvo in alpinizem

Pohodniške jakne in pohodne hlače so obvezen del opreme za jesenske izlete in zahtevnejše pohode v sredogorje in visokogorje. Ker so vremenske razmere v hribih zahtevnejše in se temperature hitro spuščajo, moramo biti na izbiro primerne opreme še toliko bolj pozorni.

Vodilni proizvajalci oblačil na področju zunanjih športnih aktivnosti so pohodna oblačila pripeljali do takšnega nivoja, da nam zagotavljajo popolno zaščito pred vsemi vremenskimi vplivi. Glavni krivec za to so dovršeni tehnični materiali, če pa k temu dodamo še izjemno premišljen dizajn, se za varnost v hribih ni treba bati.

Pa si poglejmo, kaj so nam za to jesen pripravili najbolj priznani proizvajalci pohodniških oblačil.

McKinley Intersport

McKinley je najbolj prodajana blagovna znamka Intersporta, ki že vrsto let razveseljuje ljubitelje zunanjih športov. Njihova pohodniška oblačila navdušujejo s kakovostjo, dizajnom in odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto.

Moška pohodna jakna McKinley RINNO UX navdušuje s svojim sodobnim dizajnom in je zato primerna za pohodništvo kot tudi vse druge aktivnosti v naravi. Tehnologija Aquamax Eco in okolju prijazen premaz PFC-free poskrbita za vodoodbojnost, zračnost in najboljšo zaščito proti vetru. Zaradi tehnologije S.Cafe pa ni strahu, da bi se zaradi potenja razvile neprijetne vonjave, saj nudi izjemno odpornost proti razvoju bakterij. V jakni vam bo toplo tudi v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah kot so na primer dež, sneg ali veter. Opremljena je s fiksno kapuco in dvema stranskima žepoma ter žepoma na prsih, zato je zelo praktična, gibanje v njej pa je zelo udobno.

Za vse predstavnice nežnejšega spola Mckinley Intersport to jesen ponuja tudi športno elegantno puhasto parko McKinley GLANER WMS. Na voljo je v črni ali zlati barvi, zato jo lahko oblečete za prostočasne aktivnosti na prostem kot tudi za odhod na delo ali po vsakodnevnih opravkih. Jakna je polnjena z umetnim materialom in dodatno obdelana s PFC-free premazom, zaradi česar je vodoodbojna, hitro sušeča in zelo zračna. Poleg plašča je na voljo tudi jakna v klasični (krajši) izvedbi.

McKinley ZIMBA WMS je ženska pohodniška jakna, ki je na voljo v dveh barvah, in sicer v roza ali modri. Poleg tega, da se odlikuje po svoji PFC-free tehnologiji, ki zagotavlja njeno vodoodbojnost, pa ne smemo spregledati tudi njene Primaloft izolacije. Ta postavlja najvišje standarde v udobju za vse vremenske pogoje in omogoča največjo toploto brez nepotrebnih debelih slojev. Jakna je zaradi tega izjemno zračna, lahka in jo brez težav zložite v posebno vrečko.

Jack Wolfskin

Blagovna znamka Jack Wolfskin ima z razlogom dolgoletno tradicijo. Pohvali se lahko s pestro ponudbo najbolj kakovostnih oblačil, ki se odlično obnesejo v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah. Z njimi boste vedno dobro pripravljeni na vsako avanturo na prostem.

Jack Wolfskin ATMOS JACKET M je izjemno kakovostna in lahka moška jakna, ki jo lahko oblečete za v hribe ali pa za številne druge zimske aktivnosti. Ne glede na vremenske razmere, boste s to jakno dobili udobje s petimi zvezdicami, saj je topla, zračna in neverjetno udobna za nošenje. O njeni kakovosti govori tudi dejstvo, da je pri njenem oblikovanju aktivno sodeloval profesionalni smučar Felix Neureuther.

Blagovna znamka Jack Wolfskin pa je odlično poskrbela tudi za predstavnice nežnejšega spola. Tudi zanje je oblikovala izjemno lahko in toplo jakno ATMOSPHERE JKT W. Ta ženska pohodna jakna je izdelana za najbolj nizke temperature v hribih, saj ima račje polnilo, ki ob posebni vodoodbojni zaščiti, poskrbi za popolno toploto. Jakna je PFC-free, kar pomeni, da v njej ne najdete okolju škodljivih fluorovih spojin. Če se med aktivnostjo slučajno preveč ogrejete, pa jo brez težav lahko zložite v posebno priloženo vrečko. Na voljo je v dveh barvnih izvedbah – svetlo modri in živo rožnati.

Salomon

Za vse ljubitelje outdoor aktivnosti je blagovna znamka Salomon sinonim za kakovost. Njena velika strast do številnih aktivnosti na prostem in uporabe novih tehnologij je vodila do zasnove najbolj izpopolnjenih oblačil tudi na področju pohodništva.

Moška pohodna jakna Salomon OUTLINE GTX 2.5L JKT M nudi popolno zaščito v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah. Njen izjemno vzdržljiv 2.5L material je trajnosten in jo po končni uporabi lahko reciklirate. Ta Salomon jakna vas bo navdušila z izjemno visokim nivojem zračnosti in vodoodporne zaščite. Zato bo poskrbela za popolno lahkotnost nošenja ne glede na to, ali se z njo sprehajate po mestu ali pa se odpravite v hribe.
Jakna je na voljo tudi v ženski izvedbi in sicer v čudoviti svetlo modri barvi.

Icepeak

Od leta 1996, ko je Icepeak na Finskem ustanovila majhna skupina strokovnjakov, se Icepeak oblačila danes prodajajo v 46 državah. K temu je pripomogla njihova vrhunska zasnova, drzne barvne kombinacije in mladosten dizajn ter odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

Vse to in še več pa vam nudi tudi pohodna jakna Icepeak DALZELL. Moški in ženski model jakne je izdelan iz softshell materiala, zato je primeren za številne športne aktivnosti v naravi. Gre za tehnično tkanino, ki je rahlo raztegljiva, se hitro suši in odvaja vlago. Na ta način ohranja telo suho in toplo pri različnih športnih aktivnostih v naravi.

The North Face

The North Face je ameriško podjetje, ki je že od svojih prvih začetkov leta 1968 usmerjeno v oblačila za športne aktivnosti na prostem. Do danes so sicer svoje kolekcije oblačil razširili tudi na področje ulične mode, vendar so na področju pohodništva še vedno med najbolj priznanimi blagovnimi znamkami.

The North Face W DIABLO DWN HD je ženska jakna, ki bo navdušila vse predstavnice ženskega spola. Njena visoka izolacija poskrbi za udobje v najbolj hladnih razmerah, hitro sušeča tkanina pa poskrbi, da vam bo v njej vedno suho in toplo. Ko jo boste imele enkrat oblečeno, je ne boste želele sleči.

In podobno velja tudi za moško jakno The North Face M DRYZZLE ALL-WEATHER FUTURELIGHT JACKET, pri kateri vodoodporna tkanina zagotavlja nepropustnost vlage in preprečuje vdor vetra. Zato vam bo v tej pohodni jakni vedno toplo in suho, ne glede na vremenske razmere. The North Face jakna je izdelana iz tehnične tkanine, ki odlično uravnava telesno temperaturo in poskrbi za popolno udobje nošenja. Odlikuje jo izjemno nizka teža, zaradi katere je primerna tudi za aktivnosti, ki zahtevajo več fizičnega napora.

Glede na to, da se razmere v hribih zelo hitro spreminjajo, moramo biti na to vedno dobro pripravljeni in ustrezno opremljeni. Prepričani smo, da se boste z najboljšimi pohodniškimi jaknami tudi to jesen počutili na prostem kot doma. Če pa vam primanjkuje idej, kam se odpraviti, da preizkusite svojo novo jakno, si poglejte prispevek s 5 najboljšimi idejami za jesenski izlet.