Tek

Adidas je razvil najnovejši model tekaških copat iz družine 4D – to so tekaški copati 4D FWD, ki pomenijo pravi tehnološki pohod v svet večje zmogljivosti. Z njimi postane tek lahkoten in ekonomičen, za vse tekače pa predstavljajo popolnoma novo tekaško izkušnjo.

Prepričani smo, da vas, podobno kot vsi dosedanji tekaški copati Adidas, tudi 4D FWD ne bo razočaral, ampak vas bo s svojimi lastnostmi navdušil. Pa si poglejmo, zakaj.

Posebna 4D tehnologija za maksimalno prilagajanje tekaškemu podplatu

Tehnologija vmesnega podplata s 4D rešetkami je rezultat štiriletnega sodelovanja s podjetjem Carbon. Zasnovani so na podlagi zbranih podatkov s strani športnikov in posebne tehnologije Carbon´s Digithal Light Synthesis, ki je bila uporabljena že za izdelavo natančno nastavljenih 3D natisnjenih vmesnih podplatov.

Adidas 4D FWD je med prvimi na svetu, ki je uporabila najsodobnejšo 4D tehnologijo. Ta zagotavlja možnost natančnega prilagajanja vmesnih podplatov za posebne vzorce gibanja, kar vsem tekačem in drugim športnikom omogoča odlično blaženje in največjo natančnost gibanja pri vsakem koraku.

S tekaškimi copati Adidas 4D FWD do ekonomičnega teka

Tekaške copate Adidas 4D FWD prepoznamo po značilnem rešetkastem podplatu, ki je izdelan iz posebnih mrežastih struktur – te so 40 % izdelane na biološki osnovi. Posamezna struktura je v obliki metuljčka, kar vsem tekačem omogoča najbolj učinkovito gibanje naprej, kljub navpičnim udarcem in silam, ki nastajajo ob doskokih.

Večina tekačev se bo na tem mestu spraševala, v čem je torej razlika v primerjavi s predhodnim 4D modelom? Naj vam povemo, da 4D FWD ustvari kar 3-krat več gibanja naprej, s čimer se zavorna sila med tekom zmanjša kar za 15 %.

Rezultat tega je, da vmesni podplat sile navpičnega udarca učinkovito preusmeri v vodoravno gibanje naprej, kar omogoča hitrejši tek in bistveno bolj tekoče gibanje. Tekači boste to hitro občutili na bolj ekonomičnem in energetsko učinkovitem teku, ki se bo izražal v boljših rezultatih teka.

4D FWD zagotavlja edinstven občutek pri teku

Vendar kakovost tekaškega copata Adidas 4D FWD ni le v njegovem podplatu, ampak tudi v zgornjem delu copata. Ta je izdelan iz lahkega in recikliranega poliestra PRIMEKNIT, ki copatu daje dodatno lahkotnost, vsem tekačem pa zagotavlja maksimalno prileganje stopalu tudi takrat, ko stopala morda otečejo in se razširijo.

Za najboljšo učinkovitost tekaških copat je ključnega pomena usklajenost zgornjega dela PRIMEKNIT z edinstvenimi lastnostmi podplata 4D FWD. Dodatna prednost je, da je zgornji del tekaških copat zasnovan v obliki nogavic, zaradi česar bodo tekači deležni maksimalne podpore in udobja, tek pa bo postal prava poslastica.

S tekaškimi copati Adidas 4D FWD boste natančno nadzirali vsak svoj korak pri teku. Čeprav ne gre za tekmovalne tekaške copate, pa tekači poročajo o edinstveni povezanosti med podplatom in tlemi, zaradi česar vam omogočajo dolge in hitre teke.

Adidas 4D FWD za tekače in tekačice različnih okusov

Poleg izjemno inovativne tehnološke zasnove, pa tekaški copati 4D FWD ne razočarajo tudi s svojim dizajnom in videzom. Njihova estetska dovršenost je garancija, da bodo med tekači in tekačicami postali pravi modni hit, brez pomislekov pa jih lahko obujete tudi za vsakodnevna opravila.

Okusi tekačev s tega vidika so sicer zelo različni, toda Adidas tudi v primeru modela 4D FWD sledi svoji barvni podobi in tradiciji. Črno-rdeča barvna kombinacija z belim podplatom poskrbi za njihovo prepoznavnost, hkrati pa poudari tisto, kar je najbolj pomembno – podplat.

Adidas 4D FWD je rezultat izjemnega znanstvenega dela in umetne inteligence

Podobno kot vsi dosedanji Adidasovi modeli je bil tudi 4D FWD večkrat preizkušen, predno ga je blagovna znamka postavila na trg tekaških copat. Že za rešetkasto strukturo podplata so preučili 5 milijonov različnih struktur in jih z umetno inteligenco ter znanstveno skupino preoblikovali na način, da bi zagotavljale čim bolj ekonomičen tek.

Rezultat tega je, da so tekaški copati 4D FWD potrjeni in preizkušeni v skladu z vsemi Adidasovimi standardi uspešnosti. To je najboljša garancija, da boste dobili kakovostne tekaške copate, ki vas ne bodo razočarali in se bodo uveljavili za množični trg.

Tekaški copati Adidas 4D FWD navdušujejo tekače po vsem svetu

Da bi ustvarili najboljše izdelke za tek, se pri Adidasu že od nekdaj trudijo združiti poglede in mnenja športnikov z inovativnimi tehnologijami. In nič drugače ni tudi z modelom 4D FWD. Tekaški copati so bili laboratorijsko testirani s pomočjo številnih biomehanskih preskusov, v praksi pa so ga tudi že preskusili Adidasovi tekači.

Takšen pristop je edini način, da tekaški copati služijo in razveseljujejo tekače z različnimi izkušnjami, zmogljivostmi in potrebami. To je lahko na eni strani hitrejši in daljši tek, na drugi strani pa doseganje osebnih ciljev ali večjega udobja pri teku. Ne glede na to, pa je ključnega pomena, da vam bodo tekaški copati Adidas 4D FWD pri vadbi prinesli nove in še vznemirljivejše občutke.

Oglej si copate adidas 4D FWD tukaj.