Trendi

Ugodna poletna zabava: odlične ideje za športne aktivnosti, ki ne stanejo veliko

Za nepozabne spomine na poletje še zdaleč ni treba prepotovati celega sveta. Prekrasne spomine si lahko ustvarjate v neposredni bližini svojega doma, na vrtu, ob jezeru, na igrišču, v vodnem parku, na trampolinu, kmetiji. Najpomembneje je, da ste dovolj sproščeni in brezskrbni, da se koristno zabavate, prijetno družite, smejite in igrate.

Poletje na sploh velja za enega od najbolj priljubljenih letnih časov. Vreme je fantastično, dnevi so daljši, več je prostega časa za igro, raziskovanje in druženje z družino in prijatelji. Za učinkovitejše preživljanje poletnih dni ste si najverjetneje že pripravili temeljit načrt. V nasprotnem primeru smo nekaj odličnih in nadvse ugodnih idej in predlogov pripravili tudi mi.

Z otroki se odpravite na kmetijo

Kmetije in domačije so zlasti poznane po svoji izjemni gostoljubnosti. Prijazni skrbniki bodo zagotovo veseli obiska vaše družine z mlajšimi otroki. Malčkom bodo predstavili vse domače živali in delo na kmetiji. Mali junaki lahko pomagajo pri hranjenju živali, pobiranju pridelkov, ne nazadnje lahko v naročje vzamejo kakšno ljubko malo živalico in jo za hipec pocrkljajo.

Ker je večina otrok pa tudi ljudi na sploh navdušenih nad živalmi, se obisk kmetije v času poletnih počitnic lahko izkaže za odlično izbiro.

Kolesarsko poletno potepanje in nabiranje nove energije

Kakšen vikend si v poletnem času rezervirajte za kolesarsko potepanje in za nabiranje nove energije za ves teden ali celo mesec. A še preden zavzeto pričnete poganjati pedala, preverite, katere kolesarske poti so pri nas še posebej lepe in za vas dovolj ustrezne.

Lahka tura za najširši krog nezahtevnih kolesarjev in kolesark je na primer kolesarska pot od Tolmina do Kobarida. Pot je prijetno razgibana in vam zagotavlja, da se lahko povsem izognete neprijetni glavni prometnici med krajema. Odlična izbira je tudi celodnevno potepanje v spremstvu koles po okolici Bleda, ki vam bo omogočalo odkrivanje prečudovite naravne ter kulturne dediščine pod Karavankami.

V soseščini organizirajte igre z žogo

V igrah z žogo sta pogosto prisotni le dve osebi. Kljub temu so takšne igre precej bolj zabavne, ko je udeležencev več. S svojimi sosedi se lahko poleti odpravite na bližnji travnik ali igrišče in tam organizirate najbolj priljubljene igre z žogo.

Na voljo je kar nekaj odličnih klasičnih iger z žogo. Med najmanj zahtevnimi je na primer nogomet, ker je gol lahko označuje kateri koli predmet. Za igranje torej ni potrebno namensko igrišče. Nekoliko zahtevnejši disciplini sta odbojka in košarka, saj zahtevata igrišče z vsaj eno mrežo oziroma košem. Za popolno poletno rekreacijo z otroki pa se veliko bolje obnesejo zabavne otroške igre. Odlična izbira je na primer igra med dvema ognjema.

Obisk vodnega parka

Tudi “odbite” vodne zabave v poletnem času ne sme manjkati. Za vsaj en dan se odpravite v vodni park, kjer na vas čakajo vragolije brez meja. Takšne zabave še posebej ne gre zamuditi, če vaša družina vključuje mlajše otroke. Vodni park so v resnici sanje pav vsakega malčka.

Trampolinski park je odličen prostor za poletno zabavo

Trampolinski parki na sploh obiskovalcem ponujajo edinstveno doživetje skakanja in breztežnosti. So odličen prostor za zabavo, druženje in za aktivno preživljanje prostega časa. Obiščete lahko tudi trampolin park, ki je namenjen odraslim, mladostnikom in otrokom.

Večji trampolinski parki vsebujejo tudi več kot 100 trampolinov, prostor za zabijanje na koš, plezalne stene, gimnastične jame s penami ter podobno. Na takšnem mestu ste lahko deležni noro dobre zabave, preizkusili boste tudi povsem nov način vadbe, ki vas bo morda celo povsem zasvojila.

Doma na vrtu priredite nepozabno poletno zabavo

Ena od možnosti je tudi ta, da doma na vrtu pripravite poletno zabavo, na katero povabite vse svoje prijatelje, sorodnike, sodelavce, sosede, znance. Čeprav boste morda zabavo zasnovali povsem preprosto in ne boste pretiravali s hrano in pijačo, bodo spomini zagotovo veličastni in nepozabni.

Na vrtni zabavi se odlično obnese žar. Če bodo na zabavi deležni mlajši člani, jim pripravite dodatno zabavo. Na palicah lahko pečejo nekvašen kruh, v folijo zavijajo krompir in ga dajejo v ogenj ter podobno. In če je v neposredni bližini kakšen potok, ga z otroki izkoristite za gradnjo jezu, mlinčkov ali splava. Sicer pa je v vročih dneh hlajenje v bližnjem potoku idealna rešitev pred hudo vročino.

Poleti postanite bosonogi

V prostem času lahko skupaj z otroki v vročih poletnih dnevih preko gladkega in hladnega kamna, kupa listja, toplega peska ali kaj podobnega hodite povsem bosi. Skupaj z malčki začutite različne vrste podlag in si izmenjajte izkušnje v obliki prijetnega klepeta.

Pri izbiri materiala, po katerem boste hodili, se nikakor ne omejujte. Na pot lahko dodate veje jelke, mah, drevesno lubje, svežo travo, slamo in še kaj drugega.

Odličnih idej za ugodno in nadvse čudovito preživljanje poletnih dni je torej zagotovo več kot dovolj. Skoraj verjetno boste posvojili vsaj eno od naših idej ali pa ste si ob prebiranju domislili še česa prijetnejšega in primernejšega za svoje bližnje. Najpomembneje je, da boste poletje užili na polno!