Tek

Zime je konec in prišla je pomlad – čas, ko za nobenega tekača tudi slabo vreme ne more biti več izgovor! Poleg najbolj zagretih tekačev, ki so vztrajali s tekom pozimi, pomladi urbane poti in gozdna brezpotja pritegnejo tudi tiste tekače, ki so tek čez zimo postavili na stranski tir.

S prebujanjem pomladi veliko število rekreativnih tekačev ponovno obuje tekaške copate in se motivirano loti svojih tekaških ciljev ali pa s tekom napolnijo baterije in prevetrijo misli . Vodilni proizvajalci vsako leto znova ponudijo bogat seznam najnovejših tekaških modelov in tudi letos so postregli z novimi modeli.

Na naših policah vas že čaka pestra in raznolika ponudba tekaških novosti za tek po urejenih terenih. Prepričani smo, da bo vsak našel copate po svoji meri.

Adidas

Športno znamko z značilnimi tremi črtami je daljnega leta 1924 ustanovil Adi Dassler. Ime je v bistvu sestavljanka njegovega imena in priimka. Sprva so izdelovali le nogometne čevlje, nato pa so svojo paleto izdelkov razširili še na tek in tako rekoč na vse vodilne športe.  Z leti je Adidas postal več kot samo športna znamka, postal je prava športna institucija, ki veliko vlaga tudi v razvoj tekaških copat in okolju prijazne opreme.

Letos vam bodo na voljo številne novosti za tek na cesti, izpostavljamo pa modele Adizero Boston, Solar Glide ST 3 zanjo in zanj  in glavno novost sezone: Adidas Ultraboost 21. Ta vrhunski tekaški copat bo s sodobno zasnovo in tehnologijo navduševal vse strastne ljubitelje urejenih tekaških terenov.

Njegov podplat je izdelan iz pene Boost, ki s še ve pene v novi različici, bistveno prispeva k maksimalnemu blaženju in bolj učinkovitem teku. Skupaj s prilagodljivim materialom Primeknit + ki objame celotno stopalo in gumo podplata Continental pa dobimo stabilen tekaški copat, ki s pomočjo tehnologije LEP omogoča tudi bolj odziven tek. Adidasova pomembna misija je vplivati na manj odpadkov v okolju in njihovo ponovno uporabo. Del te zgodbe je tudi novi Ultraboost, ki je v zgodnjem delu narejen iz trpežnega materiala Primeblue, ki je nastal na osnovi reciklirane plastike.

Še več modelov tekaških copat adidas najdete na tej povezavi.

Asics

Le kdo ne pozna slavnega reka „Zdrav duh v zdravem telesuʺ? Pa morda veste, od kod izvira? Gre za latinski rek „Anima Sana In Corpore Sanaʺ, kar krajše pomeni ASICS. Blagovno znamko je ustanovil Kihachiro Onitsuka, ki je sledil temeljni filozofiji harmoničnega ravnovesja telesa in duha.

Ta ostaja še danes vodilno načelo te blagovne znamke, zato je njihov glavni cilj podpreti vse športne navdušence pri izbrani športni aktivnosti, s pomočjo katere bodo dosegli želeno telesno-psihično ravnovesje. To se odraža tudi v vseh njihovih izdelkih. ASICS je danes vodilni proizvajalec visokokakovostnih tekaških, dvoranskih ter teniških copat in športnih oblačil.

Glavna predstavnika Asics, ki ju letos izpostavljamo modela Noosa TRI 13 in Asics Gel-Nimbus 23. Slednji bo poskrbel za izjemno udobje in odlično blaženje. K temu bistveno prispevata že vsem poznana GEL blaženje v petnem in prednjem delu, v kombinaciji s FlyteFoam vmesnim podplatom. To predstavlja najboljši recept za odziven tek.

Če k temu dodamo še TRUSSTIC tehnologijo v predelu stopalnega loka in odstranljiv vložek ORTHOLITE X-55, postane Gel-Nimbus 23 prava izbira za vse nevtralne tekače, ki si želijo izboljšane stabilnosti, večje trpežnosti in boljšega oprijema. Seveda pa v novi kolekciji ne manjka paradnih modelov kot so Gel-Kayano 27, GT 2000 9, Gel-Pulse 9, pa novejših modelov kot so Novablast, Dynablast, Glideride in številnih drugi.

Več odlične tekaške obutve Asics najdete na tej povezavi.

Brooks

Ta ameriška blagovna znamka športnih copat je bila ustanovljena že daljnega leta 1914 in kdo bi si tedaj upal trditi, da bo to postala ena od najbolj priljubljenih znamk tekaških copat. Njen tehnološki razvoj in inovacije prepričajo tudi najbolj zahtevne tekače, ki sprejemajo tek kot posebno doživetje in zabavo.

Med aduti znamke Brooks za letošnjo sezono sta Hyperion Tempo in Brooks Glycerin 19, ki velja za vrhunski moški tekaški copat.

Po zaslugi materiala DNA Loft poskrbi za mehak in stabilen tekaški korak, zaradi česar boste občutili popolno udobje teka. Zračni materiali zgornjega dela copata poskrbijo, da so copati zračni in lahki, zato jih na nogi praktično ne boste občutili.

V novi kolekciji Brooks pa ne manjka niti drugih vrhunskih modelov kot so Ghost 13, Adrenaline GTS 21, Cascadia 15, Divide 2, Ricochet 3, Launch 8 … Oglejte si celotno ponudbo znamke Brooks tukaj.

Mizuno

Mizuno je japonska športna znamka, ki jo je leta 1906 ustanovil Rinachi Mizuno. Od tedaj naprej je njena pot vodila do globalne znamke, ki je priljubljena tako med tekači kot tudi rokometaši, nogometaši in drugimi športniki. Ponaša se s tehnično izpopolnjenimi proizvodi, ki bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevne športnike.

Vse to in še več pa velja tudi za model Mizuno Wave Ultima 12,  ki je na voljo ekskluzivno v Intersportu. Ta vam s svojo izpopolnjeno tehnologijo Mizuno Wave in U4iCK peno v vmesnem podplatu nudi maksimalno udobje in mehkobo. Z njim bo vaš tekaški korak stabilen in učinkovit, ne glede na vrsto terena in okoliščine. Gre za izjemno vsestranski in vzdržljiv tekaški copat, ki je še posebej primeren za vse težje in nevtralne tekače. Mizunovo paleto dopolnjujejo modeli wave Rider Neo, Wave Ibuki 3, Wave Daichi 6, Wave  Sky 4, Wave Horizin 5, Wave Shadow 4 in drugi.

Ostale modele te vrhunske blagovne znamke si lahko ogledate na tej povezavi.

Saucony

Prvi začetki blagovne znake Saucony segajo v daljne leto 1898, ko jo je v Pennsylvaniji ustanovil ruski emigrant Abraham Hyde. Najprej se je imenovala Hyde Athletic Industries, nato pa je pod okrilje vzela tudi nekaj drugih znamk, vključno z znamko Saucony leta 1960. Ta je kmalu postala najpomembnejša znamka skupine Hyde, zaradi česar je tudi dobila današnje ime.

Saucony že od nekdaj slovi po široki paleti športnih copat in že leta 1979 so bili nekateri modeli uvrščeni med najboljše tekaške copate. Kvalitetni tekaški copati so še danes sinonim za to blagovno znamko in nič drugače ni z modeloma Kinvara 12 in Triumph 18.

S tekaškim copatom Saucony Triumph 18 bodo to sezono zagotovo najbolj navdušene tekače, ki iščejo nevtralen in stabilen tekaški copat. Zanj je značilna posebna tehnologija Formit, ki zagotavlja izjemno stabilnost in upogljivost podplata. Ker pa je copat izdelan iz zračnega mrežastega materiala, boste pri teku občutili popolno udobje. To pa ni vse iz letošnje Sauconyjeve ponudbe. Na naših policah najdete še model Saucony Peregrine 11, Guide 14, … Celotno ponudbo tekaške obutve Saucony si oglejte na tej povezavi.

Nike

Nike je sorazmerno mlada športna znamka oblačil in obutve, saj sta jo ustanovila Phil Knight in Bill Bowerman v šestdesetih letih. A je od tedaj doživela izjemen napredek in s pomočjo na desetine legendarnih inovacij spremenila množičen pogled na šport.

Njeni ambasadorji so vse največje športne zvezde, kot so Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal, Mo Farah, Serena Williams, Michael Jordan, Andre Agassi in še mnogo drugih.

Obutev Nike predstavlja vrhunec sodobne tehnologije športnih copatov in je izdelana iz najbolj sodobnih materialov. Ti nudijo odličen oprijem, blaženje, udobnost in stabilnost. Tega boste deležni med drugim tudi pri modelih Air Zoom Tempo in Air Zoom Vomero 15 ter Nike Air Zoom Structure 23 in drugih.

Blažilna enota Zoom Air je zagotovo zelo dobo poznana vsem ljubiteljem teka in brez nje ne gre tudi pri modelu Nike Air Zoom Structure 23. Rezultat tega je odlično dinamično blaženje, a hkrati tudi izjemna stabilnost. Zato so ti tekaški copati primerni tudi za vse nekoliko težje tekače, ki si želijo dobrega oprijema na različnih podlagah.

Celotno ponudbo Nike copat si oglejte tukaj.

Hoka One One

Hoka ima zanimiv nastanek. Ustanovila sta jo francoska gorska tekača in adrenalinska zasvojenca Jean-Luc Diard in Nicolas Mermoud. Ime Hoka One One, ki se izgovarja “ho-kah oh-nay oh-nay”, v maorščini pomeni “leteti nad Zemljo”, zato ni čudno, da so želeli ta občutek doseči tudi pri izdelavi copat.

Copati znamke Hoka One One so na tekaške police prodrli med zadnjimi, a se je znamka s svojo posebno silhueto copat in odličnim blaženjem hitro priljubila tudi tekačem v Sloveniji.

Model Clifton 7 se tudi v novi izdaj ponaša z odlično kombinacijo mehkobe in lahkotnosti.  Priljubljenim modelom  tekaških copat kot so Arahi 5, Bondi 7 in Speedgoat 4, se pridružujejo še Hoka One One Carbon X 2, ki je copat za hitre teke in tekme ter prenovljen model Mach 4, ki se v novi različici ponaša s še več mehkobe in odzivnosti.

Tudi Hoka pogumna stopa po poti trajnostne proizvodnje, zato so nekateri njeni modeli, kot je Challenger ATR 6 narejeni iz recikliranega materiala Unifi REPREVE®.

Celotno kolekcijo Hoka One One si oglejte tukaj.

Salomon

Znamka Salomon ima za seboj že dolgo pot razvoja in inovacij. Njeni začetki segajo v letu 1947. Izvira iz francoskih Alp in čeprav je za mnoge sinonim za smučanje in pohodništvo, je Salomon prav tako uspešen tudi pri izdelavi tekaških copat za cestni tek.

Salomon si je svoj sloves pridobil predvsem na področju gorskega oz. trail teka, v zadnjih letih pa uspešno prodira tudi na področje cestnega teka. Temu je namenjena najnovejša kolekcija copat Sonic 4 Confidence in Balance. Model Sonic 4 Balance je Runner’s World UK poimenoval “Najboljši novi čevelj leta 2020”. To je copat za treninge in tekme, ki ga odlikuje najnovejša Salomonova tehnologija Optivibe za blaženje vibracij ter druge preverjene Salomonove tehnologije za dobro prileganje, naravni potek koraka in odzivnost. Vse tekaške copate Salomon najdete tukaj.

Po tekaško obutev v Intersport

Vabimo vas, da si pester nabor modelov in novosti poiščite v prodajalnah Intersport ali v spletni trgovini. Prepričani smo, da bo v pestri ponudbi prav vsak tekač našel zase popoln par tekaških copatov. Takšne, ki bodo ustrezali njegovim stopalom, slogu teka in tekaškim navadam.