Tek

Blato, sneg, korenine -katere tekaške copate izbrati?

Ko zavijemo z urejenih površin, vstopimo v novo tekaško dimenzijo. Razgibana tla pod nogami, nakloni, korenine zahtevajo od tekača več osredotočenosti na pot. Gibanje postane bolj dinamično in vsak korak edinstven. Takšnemu načinu teka je prilagojena tudi posebna vrsta copat za tek po naravnih terenih. Opremljeni z membranami tudi v mokrem in hladnem delu leta omogočajo veliko tekaških užitkov.

Adidas Terrex Agravic TR

Copati, ki imajo radi hribovite terene. Narejeni iz trpežnega materiala z mislijo na korenine, kamenje in značilnosti naravnih terenov.  Poudarek je na čvrstem podplatu z nekoliko mehkejšo različico gume kot jo imajo pohodniški čevlji, ki pa prav tako zagotavlja dober oprijem v mokrih ali suhih vremenskih razmerah. Copati Terrex Agravic TR so opremljeni z membrano Goretex, ki preprečuje vdor vode v copat, hkrati pa skrbi za zračnost. Tudi zato so prava izbira za tek v mokrem in hladnem delu leta.

Asics Fujitrabuco 8 GTX

Asics je svojo tekaško ekspertizo uspešno utelesil tudi v copatih za tek po mokrih in razgibanih naravnih terenih. Osma različica modela Gel-Fujitrabuco, bo zaradi atraktivne zunanjosti zagotovo opažena, copat pa skriva tudi veliko Asics-ovih inovativnih tehnologij, ki bodo poskrbele za udobje, stabilnost in zaščito. Z mislijo na tek v vseh razmerah je copat opremljen z membrano Goretex. Posebno pozornost pa so namenili tudi podplatu. Njegova agresivna zasnova, skupaj z zaščito proti predrtju Rock Protection Plate ter posebno zmesjo gume Asicsgrip omogoča samozavesten korak po razgibanih in včasih nepredvidljivih naravnih terenih.

Cascadia GTX 15

Brooksov »offroad« adut je zagotovo Cascadia GTX.  Poseben poudarek je na stabilnosti copata in tekačevega stopala, ki ne glede na značilnosti terena, ostaja stabilno, za kar pa je zaslužena tehnologija Pivot Post.  Brooksova zmes BioMoGo DNA poskrbi, da se blaženje in odzivnost prilagajata značilnostim posameznika in njegovega načina teka. Zunanji paket z membrano Goretex, zaščito pred blatom in kamenjem Cordura Mud Guard in robustno konstrukcija podplata, naredijo ta copat kot ustvarjen za jesensko-zimske tekaške pobege oz. tek po gozdu, hribovitih in drugih naravnih terenih.

Speedgoat 4 GTX

Hoka One Onje znamka, ki je na naših tekaških policah pojavila še ne tako dolgo nazaj, a si je hitro utrla pot med tekači. Model Speedgoat 4 GTX je ne samo opremljen z vodoodbojno membrano Goretex, temveč predvsem zasnovan za zahtevne naravne terene.

Zgornji del je opremljen s trpežno zračno mrežico,  podplat Vibram pa nudi odličen oprijem na neravnih in tudi mokrih površinah. Poleg tega ti copati ponujajo več prostora za prste v prednjem delu čevlja.

Mizuno Wave Rider GTX

Mizuno si je utrdil sloves »cestnega specialista«, med njegovimi paradnimi modeli pa je zagotovo Wave Rider, ki je na voljo tudi v različici z Goretex membrano.

WAVE RIDER 5 GTX je copat za hiter tek po urejenih površinah, a je z zasnovo v spodnjem delu podplata in s karbonsko gumo kos tudi malo manj urejenim potem. V vmesnem podplatu je vgrajen nov Mizuno Enerzy material, ki zagotavlja še boljše blaženje, več udobja in boljšo odzivnost.

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon je doma na naravnih terenih, zato so imeli pri snovanju novem copata Speedcross 5 GTX visoke kriterije.  Ena izmed najbolj prepoznavnih lastnosti čevlja je poseben vzorec podplata, ki  tudi s pomočjo Salomonove Contagrip  gumijaste zmesi, omogoča odličen oprijem na blatnem, mokrem ali rahlo zasneženem terenu. Ovratnik čevlja, skupaj s posebno konstrukcijo jezika lepo oprime stopalo in se giblje naravno z nogo.  Za oporo skrbi preverjena Salomonova tehnologija Sensifit, ki stopalo stabilizira v čevlju pri teku po različnih oblikah in naklonih naravnih terenov.

Membrana Goretex je njegov zimski plašč, ki skrbi, da ostalo ostaja suho tudi v mokrih vremenskih razmerah

Še več tekaških copatov z membrano Goretex poiščite v naši spletni trgovini.